Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! koloidno srebro

koloidno srebro

Lepenatka, kje ste kupili nano srebro?

Pozdravljeni, vidim da je res že veliko govora o koloidnem srebru, očitno so mnenja zelo različna, tudi sama sem pristaš narave, berem da ima koloidno srebro lahko krasne lastnosti, vendar jih priznani homeopati odsvetujejo. Sama sem se hitro navdušila in odšla v Avstrijo, ki je moja soseda v lekarno po nakup. Tam so me malo debelo gledali ampak seveda imajo na voljo koloidno vodo + srebro. Pakirano je v 50 ml, piše pa da je 5 mg srebra na 100 ml. Seveda so to vsa navodila. Tudi v lekarni mi niso vedeli povedati kaj več, in sedaj se mi poraja vprašanje, glede nato, da je to v tako majhni steklenički z kapalko, verjetno ni za uporabo po žličkah. Bojim se da je visoka koncentracija in da je ta pripravek potrebno še ustrezno razredčiti, tukaj pa se je ustavilo, nihče ne ve kako redčiti. Seveda ga prodajajo tudi v litrih in pol litrih vendar je cena precej višja. Zanima me, če ima kdo kaj več izkušenj okoli tega? Sama ga namreč ne upam začeti uporabljati kar na lastno pest.

Meni homeopatinja kolidnega srebra ni odsvetovala, prej nasprotno. Sovpliva s homeopatskimi zdravili, za razliko od kamilic, mete, kave ipd., ki jih zato v času zdravljenja s homeopatskimi pripravki ne smemo uživati, ni.

Koloidna voda + srebro ni enako koloidnemu srebru in če je koncentracija 5 mg na 100 vode, to še dodatno potrjuje omenjeno. Glede cene pa. Cene koloidnega srebra (pravega) se vrtijo tam nekje od 40 do 70 in več EUR za 500 ml. odvisno od koncentracije srebra, ki se meri v ppm (od 5 do 35 ali celo 50) na 100 ml.

Hvala za odgovor, vendar še vedno ne vem komu ali čemu je potem namenjena moja raztopina.

Lepe pozdrave,

Mateja

Mateja,

najpametneje bi bilo za vas, da skušate to kakorkoli sami ugotoviti, saj, kot sem že napisal, to niso hruške in jabolka. Za ugotovitev bi morali napisati vse potrebne podatke, pa bi vam morda lahko povedali, vendar, ker jih nimate, to iz naše strani ni mogoče.

Prosim vas le, da ga ne uporabljate in nikakor ne uživate, dokler stvari ne pridete do konca, in dokler niste 100% prepričani, kaj ste v resnici kupili.

Energetsko “nečisto” srebro v tekočini vam lahko naredi veliko škode, prav tako , kot srebro v tekočini, ki je bilo hranjeno v bližini izvorov elektromagnetnega sevanja. Prav in predvsem zato tehnologi in znanstveniki izražajo dvome in objavljajo opozorila, saj pri testiranjih tega ne gledajo, niti ne upoštevajo energetsko-informacijskih struktur raziskovanega materiala.

Lep pozdrav!

Miran Vučko

Pozdravljeni,

Ja resnično si ne upam jemati tega zdravila kar tako “na pamet”, vendar glede na to, da je bilo kupljeno v lekarni mislim da je bilo tudi ustrezno shranjeno. Verjetno bi mi lahko pomagal kakšen homeopat ki se s tem ukvarja ali pa bi se morala obrniti na dotičnega zdravnika, ki je pripravil suspenzijo. Ne vem pa tudi kaj pomeni, da se koncentracija srebra meri v ppm, kakšna je potem razlika če je nekje označeno v ml nekje pa ppm. Ne vem bom še premislila kako in kaj.

Drugače pa vsem hvala za nasvete in lepe pozdrave,

Mateja

Stopite do prve lekarne in se posvetujte s farmacevtko. Pa še navodila za uporabo prinesite s seboj. Farmacevtka vam bo znala najbolje razložiti, kaj je sploh not in kako se uporablja.

Po mojih izkušnjah zdravniki homeopati nimajo nič s tem srebrom in ga tudi ne uporabljajo pri homeopatskem zdravljenju.

Pozdravljeni,
Zanima me ali lahko z koloidnim srebrom uničim virus HPV in ali jih uničim za vedno?
Ali bi mogla koloidno srebro uživati oba z možem, in kako dolgo.
hvala in lep pozdrav

Ob spoštovanju protokola imate veliko možnosti, da se z uživanjem koloidnega srebra za vedno znebite tudi virusa HPV. Po treh mesecih uživanja pojdite na kontrolo k zdravniku, pa bo takoj vse jasno…
Tudi vaš mož lahko uživa koloidno srebro v priporočenih odmerkih.
Pozorni bodite le na izvor(proizvajalca),pravilno hrambo in pravilno doziranje.

LP

Miran Vučko

Dodati želim, da koloidno-ionsko srebro vrhunske kvalitete pri preverjeno korektnih ameriških proizvajalcih, stane od 100 do 150$ za 12o ml!

Ionsko-koloidno srebro podobne kvalitete, je moč dobiti že za približno 70eurov. Cenejši tovrstni produkti niso in ne morejo biti kvalitetni, razen morda izjemoma.

Tukaj večinoma velja pravilo: Nimam toliko denarja, da bi kupoval poceni blago!

LP

Miran Vučko

Sem našla tole , piše da je cena za 120 ml, 50$

V tem primeru se je po moje bolje obrniti na radioniko Turnšek, kjer en liter ionskega(koloidnega) srebra stane cca, 70 eurov. Upam le, da jim ni padla kvaliteta…

LP

Miran Vučko

Sem našla tole , piše da je cena za 120 ml, 50$[/quote]

Pat n.,
samo kot lastna izkušnja. Ne vem sicer, kakšno je kolidno srebro, ki ga navajaš, vendar je cena visoka, saj moraš upoštevati še prevozne stroške, stroške carine (razne dajatve pri nas, ter še dodatno 20% carino), kar bo verjetno na koncu skoraj podvojilo ceno. Tudi 15 ppm je v spodnjem rangu koncentracije, da o 120 ml sploh ne govorim, če pomišliš, da se dnevno jemlje od 5-15 ml kolidnega srebra. Srčno svetujem, da raje poišči dobrega proizvajalca iz EU ali Slovenije.

A mi lahko razložite kakšna je razlika med koloidnim srebrom in koloidnim-ionskim srebrom?

Lahko, z veseljem!

Proizvajalci in trgovci si izmišljajo raznorazne nazive za svoje produkte. V veljavi je dekret FDA, da se na tržišče sme in je dovoljeno plasirati samo in izključno raztopine srebra, ki so izdelane po postopkih in metodah do leta 1938.

Zato navajam na postih izraza koloidno in ionsko srebro: gre za srebro, izdelano z elektrolizo. Obstaja še “kuhanje” čistega srebra v redestilirani ali pa v posvečeni izvirski vodi.

Prav trgovci in proizvajalci s svojimi “patentiranimi”, “specialnimi” itn. izmišljotinami ustvarjajo v svoji agresivni prodajni politiki zmedo zaradi mnogoterih poimenovanj.

Koloidno srebro je isto, kot ionsko srebro.

Zato, da bi bila raztopina 100% učinkovita proti vsem na netu in drugod omenjanim patogenom, MORA imeti zadostno koncentracijo srebra in delcev VSEH velikosti-od NANO delcev pa vse do grobih, velikih koloidnih delcev, v enakem razmerju. TAKEGA produkta pa na našo žalost še nisem našel oz. testiral in uporabljal.

Če nisem bil dovolj jasen in razumljiv, vas lepo prosim, da me na to opozorite.

LP

Miran Vučko

Tole bi rad zapisal:

že štirikrat sem v Ljubljani kupil koloidno srebro Radionike Turnšek.
Vsakokrat je bilo drugega okusa in enkrat bolj rumenkaste barve, z zelo intenzivnim okusom.
Tisto ,bolj rumenkasto srebro je bilo najučinkovitejše , tudi pri virozi!
Kako lahko pride do tega, da je tekočina, ki ima na deklaraciji označeno koncentracijo od 30 do 35 ppm, kar trikrat bila različna, cena pa vsakokrat enaka? Nimam ppm-metra, a po okusu sem zaznal, da je vsakokrat šlo za različno koncentracijo srebra v tekočini, ter za različno kvaliteto. Torej, tudi za različno učinkovitost.

Miran ima očitno prav, ko nas opozarja na take anomalije- pričel sem mu verjeti.

Ima še kdo take ali podobne izkušnje?

Nobenemu proizvajalcu in prodajalcu ne morem več kar tako zaupati.

Zdi se mi, da delamo farmaciji krivico: anomalije, podkrepljene tudi in predvsem s pohlepom in preveliko težnjo po enormnih zaslužkih, so pri ponudnikih “alternativnih” produktov prej pravilo, kot izjema. Take so moje izkušnje.

Lep pozdrav!

V upanju, da gre za “second best choice”, sem tudi sama pred kratkim kupila liter koloidnega srebra radionike Turnšek in razočaranje je bilo popolno.

Radionika Turnšek svoje koloidno srebro deklarira s koncentracijo 30-35 ppm, kar se sliši odlično, vendar izkustveno lahko potrdim, da temu zagotovo ni tako. Sama sem v zadnje pol leta kupila in preizkusila koloidna srebra večih proizvajalcev, katerih koncentracije so se gibale v rangu od 12 do 25 ppm. In če kot nespremenljiv faktor vzamemo čistočo tekočine ter majhnost delcev (0,001 mikron), kjer se vsi deklarirajo zelo podobno, potem ostane le še koncentracija, ki vpliva na barvo in “okus” koloidnega srebra. tekočine s 12 ppm so bile bistre, na prvi pogled popolnoma prozorne z res rahlim kovinskim priokusom kovine, medtem ko so bile tekočine s koncentracijo 25 ppm močno obarvane z rumeno, skoraj že oranžno barvo, kovinski priokus je bil izrazit. Za kupljeno koloidno srebro Radionike Turnšek sem tako upravičeno pričakovala močno, že skoraj oranžno barvo, močan okus in predvsem velik zdravilni učinek. kaj od tega sem v resnici kupila? popolnoma nič. tekočina je bila popolnoma prozorna, kovinskega okusa praktično ni bilo zaznati in sevead, rezultata od konumiranja ni bilo praktično nikakršnega. Glede na izkušnje pripišem omenjenemu srebru koncentracijo od 10-15 ppm in nič več. In ko je temu tako, potem naenkrat ugotoviš, da si v resnici kupil mačka v žaklju in srebro močno, močno preplačal.

Zaenkrat srebro radionike Turnšek ne priporočam – razmerje cena in kvaliteta (koncentracija in s tem učinek) se daleč daleč preveč nagiba na stran cene.

Živjo,

Lilipu1, a lahko napišeš, s katerim koloidnim srebrom imaš najboljše izkušnje in kje ga kupiš?

Hvala!
Lp

http://www.salvita.si/kontakt.html#

1 liter stane samo 10 eurov. Ženska se mi je v kontaktu zdela fer, korektna in poštena.
Odločil sem se, da varljivemu Turnšku ne dam niti enega eura več in raje pri njej kupim koloidno srebro.

http://risk.1sd.ornl.gov/tox/profiles/silver_f_V1.shtml

http://www.jnanobiotechnology.com/content/3/1/6

New Report

Close