Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Knjiga o dresiranju psov

Knjiga o dresiranju psov

jaz bi pa rada mnenje, ljudi ki znajo z živalmi…
imam psičko mešanko aljaški malamut in kraški, v pon. bo stara eno leto, imam pa en velik problem, in sicer, ko vkrade kakšen mačji iztrebek ali kakšno ˝govno˝ je katastrofalna, če jo kregam in rečem pusti, postane oblastna in začne renčati ter kazati zobe, 2 krat me je celo vgriznila v roko, ker sem ji hotla odpret gobček. to je nedopustno, ampak ne vem kaj naj naredim….
bila je v mali šoli, zdaj začnema z začetnim tečajem (A), in tako dalje, drugače je pridna, uboga, že pri 3 mesecih je znala sedi, prostor, čakaj itd.
ko dobi recimo kost – govejo, ali kakšno kito, to je pa druga zgodba, prvo je bila oblastna zdaj pa več ne, vsaj do mene ne, lahko ji delam kar čem, pa nič, lahko ji rečem pusti, bo pustila, pa ji vzamem in spet dam nazaj….
samo pri mačjih iztrebkih in konjskih…
in v zvezi s tem mi noben ne zna primerno svetovati, vse je samo:odvadi je te grde navade….ja kako?????

prosim za pomoč:

imam 6 mesecev staro psičko, katero imamo vsi člani družine zelo radi! imamo pa en problem! med igro, ko se igramo z njo zunaj pred blokom nepresano laja! radi bi jo odvadili tega! hvala za pomoč

reči ji pssst, pa ko bo tiho jo pohvali, če laja pa jo ignoriraj, obrni se stran in je ne glej…

sicer ni to tak hudo, pač špila se, moja tud to dela, ker ji je zanimivo, sploh pa če ji nazaj zalajaš, pol pa se začne dret, sam mi se smejimo, drugač pa ne laja pretirano…
če pa te skrbi za sosede…pa maš vso pravico, ti in tvoja psička da se dereta, lajata, kar četa, do 22. ure, takrat pa že aja vrjetno, ne?!

Kot sem obljubil poročam o napredu psa. Pes se je naučil povelje sedi, prostor, k nogi. Težava je pa pri odpoklicu…Če ni motečih dejavnikov tudi to uspe, kakor se pa pojavi nekaj motečega, pa ga je nemogoče odpoklicati.
Mogoče kakšen nasvet (in ne moraliziranja) kako ga uspešno naučiti tudi odpoklica. Naslednja naloga pa bo, še sam nevem kako ga bom učil, da ne bi lajal po nepotrebnem. Včasih laja zalo dolgo v noč, predvidem da pride v bližino divjad, ki ga zelo moti.

Kako ga pa učiš odpoklica?

Kot napisano zgoraj, se učenje odpoklica prične na povodcu.

Imam ga na dolgem povodcu in mu ukažem Piki k nogi. To brez problema naredi v 90% in dobi za nagrado briket. Problem je ko so poleg moteči dejavniki npr.: pes, mačka, ali morda kaka tretja oseba,

Denis, mislim, da ti lahko pri vzgoji pomaga tudi link do pasjega portala. Je super zadeva. Video portal o psih.[/url]

Kako naj naučim psa, da ne gre na cesto?

Imej ga na povodcu in ga nauči poleg.

Hvala za nasvet.

Pozdravljeni!
Imam 4 mesece starega labradorca. Naučila sem ga ukaze sedi, tačko, lezi, poleg,.. , ko ga peljem na sprehod mi sledi brez povodca. Imam pa problem z grizenjem, kar je zelo moteče. Poskusila sem že veliko metod, ko me je ugriznil sem mu v gobček porinila njegovo igračo, tudi z ignoriranjem se ni obneslo. ko začne gristi mu ostro rečem NE pa ga privežem na ketno dokler se ne umiri. Ampak nič od tega se ne obnese še vedno grize. Je pa res da mu poganjajo sedaj stalni zobki, da malo pozabi na grizenje mu dam igračo, ali kost samo to 5 min žveči potem se pa spet pokadi in začne gristi. Prosila bi še za kakšen nasvet ker je to zelo moteče in bi ga rada čimprej odvadila. Hvala za odgovor

New Report

Close