Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kje imate postavljen sušilni stroj?

Kje imate postavljen sušilni stroj?

Končno sem se odločila za sušilni stroj in danes popoldne ga grem iskat.
Zdaj pa imam en problem -kam naj ga postavim?
Kopalnica je premajhna – na vrhu stroja ga ne bi imela, ker tam še previjam in preoblačim našo miško in tako izgubim previjalno površino.
Naslednja možnost je v kleti – amapak potem tovoriti perilo gor in dol?!

Kje sušilni stroj stoji v vašem stanovanju?

LP, Petica

Sama ga imam v posebnem prostoru/pralnici na pralnem stroju., ker mi je tako najbolj praktično.
Prijateljica ga je imela – ko so še stanovali v bloku – na balkonu, in sem videla, da je to kar pogosta praksa nekaterih, sploh pri tistih, ki imajo majhna stanovanja.

Pri nas v kuhinji (zakamufliran z omaro), ker drugod ni prostora. Je kondenzacijski. Prostor se res malo segreje, ko suši, zato je okno med sušenjem vsaj priprto, če že ne odprto.

LP

V kopalnici na pralnem stroju, kar je zelo praktično, da se ti ni treba skanjati ko zlagaš perilo iz sušilca.

Previjalno “mizico” pač prestavi kam drugam, ko še nisem imela previjalne omarice, sva se z mojo prvorojenko previjali kar na postelji, vsedla sem se k njej in če sem imela čas sva se še malo igrali in valjali po postelji.

Petica,

svetujem ti da postaviš sušilni stroj na pralni stroj in previjaš kje drugje; mokre cunje so mokre in težke tako da ti ne priporočam nošenja v klet. Bolj priročno je da sta stroja skupaj tudi zaradi tega, ker če oprano perilo takoj (čimprej) položiš v sušilni stroj in posušiš, ter nato še toplo zložiš, prihraniš na času in energiji ki je potrebna za likanje. Jaz osebno likam zelo zelo malo stvari – sem pa dosledna in takoj ko je posušeno, zložim in pospravim. Sobota zjutraj je rezervirana za žehto in en-dva-tri imamo pospravljeno.

Previjala sem na pisalni mizici starejšega malčka in včasih na zakonski postelji in ni mi žal.

Lp

V garsonjeri smo ga imeli na pralnem stroju zaradi prostorske stiske.
Ko smo se preselili, smo ga nato imeli v posebnem prostoru (neke vrste predprostor v toaletne prostore).
Zdaj, ponovno preseljeni, ga imamo poleg pralnega stroja v kopalnici.

Moja prijateljica pa ga ima kar v kuhinji. Prav zaradi sušilca si je dala obnoviti kuhinjski pult. Tako je sedaj pomešan med kuhinjskimi elementi in niti ni opazen.

Soseda ga ima na balkonu (balkon je zastekljen).

No, me tri smo “blokovsko” omejene…

Klet ali podstreha v hiši ni napačna izbira prostora za sušilni stroj. Sploh, če ni vlage in že itak dostikrat tam sušiš perilo pozimi.

Jaz imam veliko kopalnico, in ga imam zraven pralnega stroja, tako da perilo samo prestavim iz enega v drugega.

Moja mama ga ima v posebnem prostoru, ki je oddaljen od kopalnice za ene stopnice in ravno zato ga uporablja manj, ker pravi, da čedalje teže hodi gor in dol po stopnicah.

Sestrična, ki pa stanuje v bloku ima postavljenega na pralnem stroju in je zelo zadovoljna. Se mi pa zdi balkon boljša rešitev.

v spalnici – ker je največja in ker tam tudi zlagam perilo

v kopalnici na pralnem stroju.

LP

Moj kolega pa ga ima v kopalnici, POD pralnim strojem (ki je sicer na kovinskem podstavku). Če dobro premislimo, je to bolj logično, saj je mokro perilo veliko lažje metati dol…

Lp
M.

Mi imamo oba stroja v kleti. Pač tovorim perilo gor in dol, navadno celo 2 nadstropja, saj imamo tako omare, kot kopalnico s košem za umazano perilo v prvem nadstropju, a me pravzaprav to niti ne moti. V kleti pač že zložim posušeno perilo in ga odnesem gor.

Jaz ga imam v predsobi, pred kopalnico. Obnese se dobro, le hrup bi bil manjši, če bi bil stroj umaknjen v kopalnico. Glede postavljanja na balkon pa moraš upoštevati navodila proizvajalca, kjer ponavadi piše, da stroj ne sme biti v prostoru, kjer zmrzuje. Če balkon ni zaprt, ti kdaj zna zmrzniti vlaga v stroju.

V kleti poleg pralnega stroja.

New Report

Close