Katero ortopedsko vzmetnico priporočate
Se mi zdi, da vsi govorimo o trdoti (mehka/trda), premalo pa o točkovni elastičnosti. Ni dovolj, da je vzmetnica ‘trda’ – pomembno je, da se pogrezne tam, kjer je treba (ramena, boki), drugje pa podpira. Če tega ni, hrbtenica ni ravna, pa je lahko še tako ‘ortopedska’.
po mojih izkušnjah večina ne potrebuje ortopedske vzmetnice, ampak samo nečesa, kar ni zanič. pol teh bolečin v hrbtu je bolj posledica sedenja in slabe drže čez dan kot pa same vzmetnice – ampak je lažje krivit posteljo kot pa spremenit navade.
kupi si še pet postelj in vzmetnic, pa nadaljuj s svojim slabim življenjskim stilom in boš kupoval še šesto.
Veliko ljudi kupi vzmetnico in jo uporablja 10+ let. Realno pa večina izgubi podporo precej prej. Če se zjutraj zbujaš z bolečinami, ni nujno problem hrbet – lahko je preprosto dotrajana vzmetnica, zato ja, pojdi v nakup
bolečine, 23.04.2026 ob 11:20
Zadnje čase imam vedno več težav s hrbtom (predvsem križ in vrat), pa razmišljam o nakupu ortopedske vzmetnice.
Vidim, da jih je ful na trgu in da vsak itak hvali svojo…
Ima kdo dejanske izkušnje – katera se vam je res obnesla?
Gledam tudi Ergorest, ker jih zadnje čase precej videvam in imajo kar nekaj mnenj, ampak bi rad slišal še iz prve roke.
Hvala in lp
Imam njihovo vzmetnico in jo priporočam. Moja izkušnja je tudi, da če deliš posteljo, treba paziti tudi na prenos gibanja. To je ogromna razlika med materiali – žepkaste vzmeti ali pena običajno manj prenašajo gibanje kot klasične vzmeti, kar pomeni manj neprijetnih položajev za hrbtenico in manj prebujanja ponoči.
Vedno me fascinira, kako hitro se debata spremeni v pametovanje. PA kot da cena avtomatsko pomeni boljši spanec ali pa da nižja cena tega ne zagotavlja. Realno pa ogromno ljudi spi enako slabo na 1000€ vzmetnici kot na 300€, ker sploh ne izberejo prave za svoj način spanja. Pejt v salon in se pozanimaj na svojem konkretnem primeru in ne sprašuj po forumih.
Tema je zaprta za komentiranje.