katere res dobre brikete izbrati?
Hvala maja, sem našla obe strani ja in malo pregledala sestavine in ma kaj jaz vem, če ne morem imeti unih C. briketov, je bolje, da potem ostanem kar na Hillsu, dobro jih prenaša, dlako ima baje odlično, vsaj tako je zadnjič dejala pasja frizerka, težav nobenih, kakamo normalno, Nutro briketov pri nas ni, bi spet morala do LJ…bolj, ko razmišljam, bomo ostali verjetno kar na Hillsu, kajti itak je vse sama reklama, edino sestavine od C.briketov so mi res vredu, ampak, da jih bom sedaj vsakič naročala po pošti, to res ne morem, ker smo velikokrat celo v tujini in moram imeti brikete kje bližje, da jih lahko vsak trenutek lahko kupim v trgovini.
Hvala vsem, zdaj pa šibam menjat brikete nazaj za Hills *-*. Se mi je prodajalka opravičila in dejala naj jih pridem le zamenjat.
oj, bradačka ,))
ja, jaz imam tudi tibetanko, ki ne prenese mesa (en košček govedine še gre, po dveh bo pa bruhala celo noč), pa bohnedaj, da ji dam kakšen ostanek z mize… driska, bruha…. skratka… Aja, pa praskala se je in si vso dlako na dolžino 1 cm populila (samo okoli glave, drugje ne). In grozno je smrdela.
Pri veterinarju so nam svetovali eukanuba dermatosis in v parih dneh se je začelo stanje vidno izboljševati. Najprej sem jo skopala s posebnim šamponom in jo začela hranit s temi briketi.
Zdaj, po cca 10 mesecihji je dlaka spet zrasla, punca je lepa in tista črna barva se tko sveti :))
edino, ko se začne praskat vem, da sem ga neki pokvačkala in je psička nekje nekaj našla… piškote v postelji, sir v kuhinji…. Pa ni panike, ker traja največ dva dni.
sem pa takrat uporabila tvoj jedilnik, ki ga imaš za svojo dečvo. Mož se mi je režal, da za psa pa kuham, za familijo pa ne ;))))))))
pa tista skuta in riž in polenta in jajček…. saj sem jaz tudi uživala v pripravljanju 🙂
Samo z briketi je res lažje, pa še falit ne morem, ker 100% pa nimam razdeljeno na točno katera živila je tolk alergična.
Tudi pasjih posladkov ji ne smem kupovat, pa toliko pasjih lastnikov nosi priboljške seboj in veselo futra svojega psa… naša pa ne sme :((
in pol tko milo sedi in gleda in prosi… jaz pa vsa zoprna lastnica ne dovolim 🙂
hmmmm…. zadnje dneve sem mal večkrat tuki gor, parkrat sem se hotla vtaknit v razprave o rodovnikih…. naša ga nima 😉
alergija menda ni povezana s tem, da mama nima vzrejnega dovoljenja (ata pes ga ima, mama ima pa samo rodovnik, vzrejnega pa niso šli delat, ker je pač daleč in stane in moraš še na razstavo in pol moraš psa uštimat in…. vse ostalo… baje 🙂
huh, sem mal s teme zašla…. fino, da je še kakšen TT :))
našcufko, danes sm prvič na tem pagu in lepo je videt koliko ljudi ti je svetovalo dobre zadeve!!
malo zalostno pa je videt da bos ostala na hilsu ker znamke kot so canidae, nutra, arden grange, biomill nimajo veliko veze z hilsom (v smisu) so dalec dalec boljse in predvsem BOLJ ZDRAVE za tvojo zival. Tudi jst sm do zdaj hranila (2 meseca) s hilsi ker ko si nov v tem stosu kupis tisto kar ti “vsi” ponudijo oz kar vecina kupuje…. totalno vesela sem da mi je znanka par dni nazaj povedala za canidae in posredovala ta web page. Sem Kopra in tudi tuki ni canidae… lj pa res ni dalec.. halo!! SLOVENIJA je MAJHNA DEZELA! :)) mi smo prevec razvajeni. Ko bom ob prilikah sla v lj bom kr gor kupila… drugace pa narocala… sej ce narocis vecjo kolicino ti ni potrebno vsakih nekaj dni narocat + mislim da se lahko zmenis kdaj zelis dostavo.
dej se 1x premislim….. sej gre za zivalco ki jo mas rada in njeno zdravlje (vsaj po mojem mennju) je bolj pomembno od tega kako prirocno dobis hrano zanjo!
:))
Hop Cefizelj, se pa že dolgo nisva ne brale, ne videle! Se pozna, da je Vodnikova razkopana, pa moram dvakrat čez hrib, če grem na tivolski konec sveta :))). Sicer se pa v temle letnem času tako raje borovničevih potk držim, pa psa sprehodim in se navečerjam hkrati :)))).
Veš, ni nujno, da tvoja črnuhica na kako določeno stvar alergična, lahko je tudi preveč meska – so pač tibetančki tudi pastirčki, čeprav se jim terierji reče :))). Jaz sem pri svoji junaško potolkla vse težave, celo alergija na gluten jo je spustila, gospodična lahko je čisto vse – no ja, ni pa vse enako dobro, to pa že drži :))). BTW, ena moja prijateljica je imela tudi občutljivo tibetansko damo, ki je pa lahko proti taki ta najbolj hudi žalosti dobila košček suhega kruhka, mogoče bi se pa pri tebi tudi obneslo?
Se vsem drugim opravičujem, Hop Cefizelj je ena zelo redkih s tega foruma, ki jo osebno poznam, pa me je malo čvek zagrabil.
Lp, Breda
Ma si mi vzbudila slabo vest, tole pojemo-te brikete ki jih imamo doma, nato gremo na en obrok kuhane domačo hrano, vmes pa obrok briketov Canidae, bomo pa naredili zalogo za celo leto. Ne za našega kužona mora biti res vse najbolje in kakor sem zadnje dni preštudirala vso to pasjo hrano, sestavine, nato kuhano hrano za psa, kaj je vredu kaj ni, so tile briketi C, res najbolj blizu psu in najbolj zdravi, ne pišem nekaj na pamet, resnično sem si vzela čas in preletela net in izbrskala podatke vse te pasje hrane, ki jo imajo za inn in Canidae je najbolj blizu. Jih že kličem, da se pozanimam kako in kaj.
Ufff, koliko težav, se mi kar smilite. Pri nas tega na srečo ni, lahko poje kar dobi in kar je najhuje je rita mal posračkana. Čeprav vedno pazimo kaj je, mu včasih le uspe iz mize izmaknit kakšen slasten piškot, ki ni zanj in to pogruntamo šele potem, ko je tudi okoli gobčka ves od čokolade *-*.
Želim vam čim manj težavic in veliko užitkov z letečo kosmato kepo, kot ji rada rečem jaz, ker so zunaj res taki, kajne?! *-*
Vam sporočam le še to, da sem govorila s prijazno gospo, ki uvažajo C. brikete in mi jih bodo poslali po pošti, poštnine ne plačam, ker bo žakelj 9kg, po maloprodajni ceni, kar pomeni 9.280,oo SIT. Če ceno primerjam s Hillsom je tam tam, če primerjam kvaliteto pa bomo s “Kanido” na konju *-*
Čim lepše počitnice vam želim in nasvidenje do prihodnje teme!
nascufko – ce kupis tavelik zakelj in ga primerno “uskladiscis” – v neprodusno zaprto posodo in v kaksen malo hladnejsi prostor (klet) bo pri tvojem kuzku trajalo kar lep cas, da vse poje … Moja 50 kilska mrcina ima taveliko vreco za dva meseca (poleg briketov dobiva se kuhano hrano). Tako da mislim, ce se enkrat zapeljete do Lj. ne bo taka kriza..
lp, m.
p.s. po novem je na voljo se ena znamka briketov, ki so precej ok in boljsi od vecine ostalega kar s edobi pri nas – . Izkusenj z njimi s enimam, jih bom pa stestirala v roku parih tednov in sporocim kako smo mi zadovoljni z njimi. Ne vem kje se jih bo tocno prodajalo, cene so pa v rangu ostalih hran. Pri C. mene moti samo to, ker se pri nas dobi samo en okus – zaenkrat in jih je moja bejba malo navelicana. V zadnjih tednih sem ji mesala zraven se ene ameriske brikete, ki sem jih narocila iz USA in je ful rajsi pojedla (pa ni niti slucajno zbircna in vedno poje vse) kadar so bili v obroku tudi te novi.
he he… pol sva pa na istem.. ker jaz sm zanje zvedla v petek in cez wikend doštudirala o hrani… brskalan iskala.. brskala in iskala.. umes popizdevala ki ta internet :)))))
no, mi je lepo da sm ti dala mislit.. sm mislila da sm bila “prevec” direktna… (taka pac sm)
in se bolj sm vesela tvoje odlocitve… jaz pa ju3 slucajno v lj in spotoma jih kupim….. komaj cakam…
Ja, čudoviti so, ko tečejo :))
jaz bi jih lahko gledala ure in ure, kadar se naša igra :))))
kar se tiče težav s prehrano, jih nimamo oz. smo se tko navadili na njeno alergijo, da ne vidim nobenega problema več.
So se mi pa tibetančki vsedli v srce in za naslednje leto načrtujemo družinski prirastek ;))
ja, ti si ena meni najljubših ljudi s tega foruma :)))))
taka… neposredna z ogromno mero humorja in jaz naravnost obožujem ljudi, ki so še mal sarkastični zraven (tko.. tak dobrodušni cinizem ;))
ja, sem vaju videla enkrat, ko sta maširali po pločniku.. še pozimi…
jaz preživljam dopoldneve v tivoliju, pretežno na igrišču… imaš mesenger?
hehe… da ne bova cele teme zapackali 😉