Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina katere res dobre brikete izbrati?

katere res dobre brikete izbrati?

jezna2: Res ne bi vedela, ker ne kupujem na tvojem koncu. Upam, da se ti bo kdo oglasil s to informacijo.

Več o industrijski hrani na, po mojem velja podobno kot za pse tudi za muce:

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=618
http://www.iamscruelty.com/notTested.asp in http://www.uncaged.co.uk/iams.htm http://www.uncaged.co.uk/petfood.htm

Več o industrijski hrani na, po mojem velja podobno kot za pse tudi za muce:

in

Moj zajtrk je bil recimo skleda Captn Cruncha z mlekom in narezano banano. Kosilo kak grande menu iz Taco Bella al pa pica, za malico donatsi in za večerjo kak sladoled in tiste zmrznjene zadeve.

Najboljša dieta, pojdi v Ameriko in tam preživi en mesec in garantirano shujšaš za najmanj 10 kil, vsaj jaz sem. Hrana obup, čisto kontra od naše, še jabolk in solata je imela ameriški okus, ne zezam se,ampak na koncu se mi je res tako zdelo. Umirala sem po želji nad domačo govejo juhco itd.

Slišala sem, da imaš ti tibetančka kot jaz, ga ti hraniš s tema dvema vrstama briketov?

Candidade ni na mojem koncu ali pač, Domžale-okolica, je tukaj kje trgovina, ki prodaja te brikete? Nutro pa baje dobim v Mercatorju kajne v tisti ZOO trgovinah, vsaj mislim, da sem jih videla poleg Hilss briketov.

Kakšna je pa cena teh briketov, samo toliko me zanima, ali so dražje od Hills recimo ali ne?

Hvala vsem skupaj, veliko smo se razpisali. Odločila sem se za Candida, sem prebrala mal njihovo stran, upam, da je vse res in ni spet neki reklamni nateg. Se bom zmenila, da mi pošljejo na dom, če bo šlo. V kolikor to ne bo mogoče, grem na Nutro. Še zmeraj pa zraven moj kužon dobiva vsaj en obrok domače hrane pripravljene le zanj, mal ga moram pocartat, ko je pa tko moj-moj*-*!

Samo pojasnilo – briketi so Canidae (prebere se kanide – kar je latinsko ime za druzino psov, kamor sodijo psi, volkovi, lisice, sakali, … ), Candida je pa vrsta gliv (glivic), ki so prisotne na kozi, sluznicah in so v normalnih kolicinah neskodljive, ce se prekomerno razmnozijo, pa lahko povzrocijo “stalo” …
Za brikete canidae se je sigurno mozno dogovoriti za dostavo na dom.
Jaz sem z njimi zelo zadovoljna, ravno tako z macjo verzijo Felidae. Tudi moje zverine pa poleg omenjenih briketov dobivajo doam pripravljeno hrano.
lp, m.

------- www.kosovir.si

Jaz mu kuham, za priboljške pa uporabljam Canidae brikete.

Cena pa, hm, se ne spomnim. Žal.

mislim, da je 18kg vreca zdaj okrog 16k SIT. (jaz se tudi ne spomnim tocne cene, ker sem nazadnje kupila manjso vreco kot navadno, pa cena se je pred kratkim zvisala)
m.

------- www.kosovir.si

Ja, ja, poznam vse to, sem res napisala narobe, potem sem tipkala prehitro*-*, sem ravno iz nakupovanja in sem se odločila kar za nutro in je že dobil mešan obrok, ven zbezal le nove brikete Hillsove pustil.

Zdaj mi samo povejte saj je NUTRIENCE to kar govorite, nutro, ali sem spet kaj zgrešila?

Hvala.

Hvala Nanook, tudi mi mu bomo kuhali, za kakšen obrok pa dobi od danes dalje Nutrience junior brikete, seveda jih še postopoma mešamo z Hillsovimi in ravno zdaj je imel en tak mešan obrok in bil kot pepelka, je zbezal in pojedel ven le Nutrienceve brikete, Hillsove pustil *-*.

Prosim mi poveš le še to, saj je to kar govorite nutro brikete, mislite na Nutrience, je tako?? Ali sem kaj falila, malo me bega, ker ponavadi napišete ime briketov kot se piše in ne kot se izgovarja, hvala!

Si ti do enega leta kupovala samo junior ali si kaj prej prešaltala na briketke po enem letu?

Grem kupit nutro brikete, ker C nimajo okoli nas, da bom odvisna od prevoza ali naročila po pošti mi pa res ni, ker smo zelo zasedeni in bi hitro kaj pozabili in jaz se odločim za nutro in šibam v našo štacuno za živali in rečem kaj imate poleg Hillsa, mi reče ja Nutro je še, rečem super, dajte mi tega in tega in vidim ta napis gor NUTRIENCE in rečem je to res pravi Nutro, mi reče ja seveda, to je to, vidim ceno, za 1.000,00 SIT je ceneje od prejšnjih Hillsovih, si spet rečem, to ne more biti res, je to res nUTRO, mi reče ja in seveda ji verjamem kaj čem, ona že ve kaj prodaja in gremo domu. Pes poje z veseljem, jaz pa mal na net prevert če je to res to in kaj vidim, da so Nutro brikete ene druge in ne NUTRIENCE.

Prosim povejte mi, je to res to, mi je res podtaknila prodajalka neprave brikete, ker če je tako, jih nesem nazaj in to takoj. Zdaj čakam na vaš odgovor, sem jezna zelo, ker kar slutim, da imam doma napačne brikete, grrrrrr.

Hvala punce za pomoč!

Nutro Choice bi moralo pisat na vreči, tule je recimo slikca kako izgleda zadeva:

Moj je že od majhnega štrajkal in nikoli ni hotel jesti samo briketov, zato mu že od malega kuhamo, pred par leti pa smo brikete tudi kot dodatek čisto ukinili (ostali so samo kot priboljški). Dobival je Junior, pa ne prav zelo dolgo, prav točno do kdaj se pa ne spomnim.

Našcufko, na Nutro piše NUTRO, nisem še nikoli slišala ali videla, da bi pisalo Nutrience. Počakaj še, da ti kdo pove, če ni prav v zadnjem času kaj novega, zadnjič, ko sem jih jaz kupila za mačkona (ki jih pa ne ljubita preveč, zato je to že kaka dva meseca nazaj), je bilo še tako.
Lp, Breda

Nimam takih! Na mojih piše NUTRIENCE JUNIOR. Torej imam čisto nekaj tretjega. Sem šla pa gledat tisto ameriško tabelo, v kateri rang so vrgli te brikete, so jih pa v unega srednjega, torej boljši od Hillsa. Pa se mi ornk smeji, kako nas zavajajo, ti briketi, ki sem jih kupila danes, so ameriški in za celih 1.000,00 SIT cenejši od Hillsovih, že tukaj sem postala takoj sumničava in ponovno vprašala, če so to res Nutra briketi in mi rteče ja, gospa seveda so,Jojjjjjjjjjj sem jezna!

Ma kako ti lahko nekdo v trgovini zatrdi, da so to Nutro briketi, mar misli, da ne bom ugotovila lai kaj? Mater sem jezna, resnično, kako je folk pokvarjen in ti takoj nekaj podturi.

Mi lahko kdo pove kakšno sranje sem potem sploh kupila, kakšni so ti briketi NUTRIENCE JUNIOR??? je potem to slučajno rang Pedigreja in tazga sranja jaojao,tokrat so me pa res dobro nategnili, itak grem v ponedeljek nazaj, zdaj so na srečo trgovino že zaprli.

nutro:

nutrience:

ti tvoji niso v rangu pedigreeja, ampak med tema dvema bi jaz raje izbrala Nutro. Zal na spletni strani od Nutra (slovenski) ni navedenih prodajalcev.
m.

------- www.kosovir.si

Enako …
Mene je še dodatno minilo, ko sem videla ščurke sprehajat se v precej prominentni restavraciji, ker med skledami s hrano .. Bljek .-..

nascufko…
da te malo pomirim. Nutrience niso slabi briketi, jaz imam z njimi uredu izkusnje, edino kar me je motilo je bilo to, da je pes po njih jedel veliko trave, zato smo jih po pojedenem zaklju crtali z jedilnika. Po mojem skromnem mnenju raje posezem po nutrience kot po hillsu ali nutru, ceprav ne hranim z nobeno od teh hran, izkusnje z njimi imam iz preteklih let, predno sem ugotovila care doma pripravljene hrane-ne zamenjam za nic na svetu:-).
Nic skrbeti, Nutrience porabi do konca in ce tej hrani ne zaupas, naslednjic vzemi drugo znamko. Ta hrana je dalec pred pedigrejem, capijem itd…

New Report

Close