Najdi forum

kaj kuhati psu

Popolnoma neprimerna prehrana, še posebej za hitro rastočega mladiča velike pasme.
Mlečni obroki so čisto neprimerni, sploh razni frutolinoti ipd. Če že, se daje kozje mleko, skuta itd.
Mesni obrok pomeni mesni obrok, OH dodaš zelo malo, pa malo zelenjave, sadja. To kar ti daješ je ravno kontra in v neprimerni obliki (konzerve, začinjeni ostanki, preveč OH oz. v ravno nasprotnem razmerju). Koruza oz. polenta psu ne da nič. Kaj je narobe s krompirjem? Kje imaš ostale žitarice, zelenjavo, sadje, olja, maščobe, kite…
Zakaj pravzaprav kuhaš? Daj psu kos surovega mesa, pa naj se malo pomatra z njim 😉
Glede na zgoraj napisano ti priporočam prehrano s kvalitetnimi briketi dokler se ne naučiš pripravljati primernih obrokov.

Naš je v glavnem na briketih, ker vem, da z njimi dobi vse, kar rabi, tudi vitamine. Izbrala sem brikete Orijen, ker ne vsebujejo nič žitaric. Konzerv s pasjo hrano nikoli ne kupjemo.
Večkrat na teden mu kaj tudi skuham: vse vrste mesa, razen svinjskega, dodam različno zelenjavo (ne stročnic, sploh pa ne pora in čebule), občasno primešam žlico kuhanega riža, kakšnih kosmičev ali mehko kuhano jajce. Včasih temu dodam nekaj navadnega jogurta ali kisle smetane. Nikoli ničesar ne solim! Ne dobi nobenih naših piškotov, nič kruha.
Od naše hrane mu damo kaj, če jed ni premastna, če v njej ni čebule in če jo začinim šele tedaj, ko dam zanj na stran. Večkrat dobi za priboljšek sir, ki ga naravnost obožuje. Včasih pade rezina kakšne klobase, vendar se temu izogibamo, kolikor se le da. Sadja nima preveč rad. Nikoli ne mešam briketov in kuhane hrane. Tako so mi vsaj svetovali. Če dobi kuhano, dobi tisti dan manj briketov.
Ne vem, jaz si ne upam, da bi mu samo kuhala hrano, ker se mi zdi, da mu ne bi pripravljala dovolj uravnoteženih obrokov in mu tako zagotovila vsega, kar potrebuje.
Vam vzreditelj ni nič svetoval glede prehrane?

Raje ne kuhaj psu če ne ga boš preveč razvadila. Tako hrano raje sama jej. Kužka moraš navaditi da je kar se mu da. Daj mu brikete v posodico in si misli ”Če boš lačen boš jedel to, če ne boš stradal.”. Nisem brezčutna a se spoznam na pse in jih imam zelo rada. Samo ne smeš ga razvaditi in TO JE LE VZGOJA. Poskusi.

To pa je nasvet 1a. Jej ti vsak dan tako sranje in se potem oglasi. Tudi jaz imam rada pse (tudi mačke), ravno zaradi tega jim ne tlačim v rit briketov.

No, ja imaš prav a ne moreš mu dajati mesa samo zato, ker je izbirčen vsaj 2. na teden bi lahko jedel brikete.

Krompirje popolnoma neprimeren za pse, ker so MESOJEDE živalim njihova prebavila ne morejo prebavit krompirja. Še več celo škodi mu! Zastaja mu v zadnjem delu črevesja in če dobi zraven še kakšno kost je “pečen”. Zadeva se tam ustavi, izloči se tekočina,čep je pa predebel in preboleč (koščki kosti) da bi ga lahko izločil. Pride do vnetja črevesja in žival v mukah pogine.
Krompir je samo balast od katerega mesojeda žival nima nič koristnega.

Kaj res? Kako pa to, da so psi na najbolj striktnih dietah ravno na krompirju?
Veš, tudi veterina je malo napredovala zadnja leta…

Sicer je tema stara a pes je mesojeda žival in se pač ne bo navadil na čokolino, krompir in žita, nikoli!
Drugače pa boljši briketi stanejo več kot kg mesa, primerjava hranilne vrednosti za psa pa….
Briketi precej škodijo zobem (lepijo se nanje) in praviloma je v njih preveč soli ki obremenjujejo ledvica..itd

Moj brat ima dva psa: bokserja in mešanca med nemškim ovčarjem in… Tega ne ve niti moj brat. No, zdaj sta že odrasla in tudi ne jesta briketov mogoče le enkrat na teden drugače pa jesta riž včasih tudi zelenjavni riž. A kot sem rekla ne jesta vsak dan riža včasih jesta posebne brikete za njihovo pasmo, eden za bokserje, drugi za nemške ovčarje, to bi morala poskusiti tudi ona s svojim kužkom, če drugega ne želi jesti, ni pa kraljevski pes, da mu mora dajati prav vsako stvar in narobe je le to, da verjetno sedaj pes misli, da je on tisti glavni… Že zaradi vzgoje če ne zaradi drugega ne bi smel imeti tako bogat meni.

Sweet-puppy le od kje si se vzela :))))), pazi kaj ješ, da boš prav vzgojena :)))

Pa ravno nekdo, ki pse futra z rižem, nam bo solil pamet, ja.

A posebni briketi za belega in posebni za črnega psa tudi obstajajo? 😉

Včasih je veljalo da kadar imajo otroci denar so kramarji veseli….. 😉

ZMIKSAJ MU MESO NATO NOTER NALI MALO VODE IN TO BO JEDEL

Zakaj je treba meso miksat? A ima pes zobe za okras al kako?

New Report

Close