Jemanje Dabrostona
Zaradi rjavih izcedkov, 4-5 dni pred menstruacijo in načrtovanja nosečnosti, jemljem Dabroston. Trenutno je mimo pet mesecev poskušanja zanositve.
Dabroston jemljem od 14.dne ciklusa dalje, 2x dnevno. Spolne odnose imava z možem redne, brez zaščite zadnjih 5.mesecev, od začetka jemljem Dabroston. Kljub jemanju rjavi izcedek vztraja.
Imam že enega otroka, starega skoraj 4.leta. Lani konec spomladi sem zanosila, v 9.tednu pa so mi s tabletami sprožili splav, zaradi nenapredovanja nosečnosti.
Prvič je trajalo več kot leto dni do zanositve, pri pregledu mi je ginekologinja nato predpisala Dabroston, enak odmerek kot ga jemljem sedaj. Zanosila sem takoj, donosila brez težav. Drugič sem ginekologinjo obiskala po skoraj letu in pol poskušanja, ponovno dobila Dabroston, enako odmerjanje. Ker še po 6.mesecih ni prišlo do zanositve, sem dobila za oba napotnico za pregled v neplodnostni ambulanti. Isti mesec (maj 2023) je menstruacija izostala, test pozitiven, do pregleda tako ni prišlo, nosečnost pa se je, kot že napisano zaključila čez en mesec.
Ker je dvakrat prišlo do zanositve, kakšne bolj poglobljene diagnostike nimam opravljene.
V zadnjih dveh letih sem skupaj imela tri vmesne krvavitve, zaradi ciste na enem ali drugem jajčniku, ki pa so po terapiji z Dabrostonom izginile.
Desni jajčnik se na vsakem ultrazvoku, ki sem ga do sedaj opravila, ni videl nič ali komaj.
Menstruacije imam redne, na 25.dni, redne so tudi ovulacije, na okoli 12.dni. Menstruacije imam od 11.leta dalje (stara sem skoraj 31.let), nikoli problemov s kakšnimi izostanki. Za kontracepcijo je bil vedno uporabljen samo kondom. Imam 61kg na 175 cm, redno se gibljem, skrbim za zdravo prehrano in dosti spanja, ne pijem alkohola in ne kadim. Mož je star 39.let.
Zanima me vaše mnenje, ali je Dabroston, vsaj v takšnem odmerjanju, še sploh smiseln in kakšna bi bila lahko alternativa zanj?
Zahvaljujem se za odgovor. Lep pozdrav, N.
mislim, da sem vam že bil odgovoril včeraj, kolikor je pač mogoče