Izpisek NLB
Meni so poslali izpisek za obdobje od 26.06. do 01.07. Haloooo?! Plus to, da je na navadnem A4 listu (ne kot ponavadi) in še transakcije so pomanjkljive.
Med drugim sem tudi zato zamenjala banko. Ko do NLB-ja poravnam vse dolgove (beri vnovčila čeke, ki so še odprti), zaprem račun in se totalno orientiram na novo banko.
Ma ljudje božji, kaj ste tako odvisni od tistih izpiskov. Zakaj ne vodite lastne evidence. Na začetku meseca morate že vsaj približno vedeti, kakšne odtegljaje imate, npr. za elektriko, vodo, časopise, različni obroki. Približno koliko plače boste dobili, tudi veste. Pa dajte seštevati in odštevati. In ko v trgovini izbiraš blago, točno veš, to lahko kupim, to pa ne. Ko pa pride izpisek preveriš, to drži, to pa ne. In veš zakaj ne, pa se oglasiš v banki in preveriš. To je odnos do denarja, do obleke, do hrane. Če ima NLB trenutno težave, jih pač ima. Saj jih imamo tudi mi včasih. Sedaj pa je banka kriva, če ne veste koliko denarja imate. Sicer sem pa jaz komitentka banke NKBM, pa se ni nihče obregnil obnjo.
lp
“Ko pa pride izpisek preveriš, to drži, to pa ne.”
Ampak če izpiska ni, ne morem preverit. Saj jaz vem, koliko porabim in koliko zaslužim in tudi vodim evidenco. Ampak glede na to, da zadnje čase denar iz NLB računov izginja, pa se spet pojavlja, bi pač rada videla izpisek in se prepričala, da ni tudi pri meni kaj izginilo. Prav veliko zagotovo ne, to bi opazila ampak tudi jurja se mi zdi brezveze, da bi prepustila banki.
….ja ,točno tako. Enkrat mi kaže na bankomatu ful denarja, drugič sem v minusu, tko da ne vem kaj je res in kaj ne. Vsak dan pa res ne morem stat v kilometrski vrsti in spraševat za stanje. Bo treba res banko zamenjat, pa da vidmo potem, če nas bo nekaj tisoč tako naredilo, kako bodo reagirali na vrhovih. Ne vem, zakaj pri drugih bankah ni bilo problemov pri prehodu na transakcijske račune, sam NLB je zakomplicirala. Pa še to: ta nove kartice še zdej nimam!!!