Ivf in sterilizacija
Pozdravljeni,
stara sem 30 let, 3x rodila s cr, nazadnje pred 6 leti, kjer so mi opravili tudi sterilizacijo. Nosečnost in cr sta potekala brez težav. S partnerjem si želiva še enega otroka, saj je bila sterilizacija narejena povsem nepremišljeno. Osebna ginekologinja mi je izdala napotnico za zdravljenje neplodnosti, saj ne vidi težav v tem da bi ponovno zanosila, opravila je tudi UZ. Kakšna je verjetnost, da mi bo komisija odobrila ivf? Je možnost, da mi zavrnejo postopek? Lp
spoštovani,
težko rečem kaj konkretnega, ker ne vem na podlagi česa vsega se bo komisija za OBMP odločala. Ampak v načelu imate po sterilizaciji možnost IVF postopka, v kolikor za to komisija ne najde absolutnih kontraindikacij. Vsekakor pa morate sami prevzeti tveganja, ki so povezana z nosečnostjo in porodom po 3 CR. Teh tveganj žal z UZ pregledom rodil pred zanositvijo ni mogoče izključiti.
ne vem, že stanje po 3 predhodnih CR je relativna kontraindikacija (ne še absolutna). Absolutne so takšne, kjer v visokem odstotku pričakujemo resno grožnjo življenju in/ali zdravju.