ivf 2018
em, nevem. kak to mislis upanje..
icsi gres samo v primeru, da je problem pri moskem.. to je metoda, ki je najbolj invazivna in zapletena.. baje jo naredijo tudi v primeru, ko navaden ivf ne uspe.. napise jo lahko samo strokovnjak za plodnost.. osebna ginekologinja ziher ne..
nama so rekli, ce bo na dan punkcije rezultat spermijev ful dober bodo vseeno pol celic oplodili po navadni ivf metodi.. ampak zdaj so obakrat uporabili samo icsi..
V prvem postopku so mi pol celic oplodil z ivf pol pa z icsi. In ugotovl da je zame bolj primeren icsi. Da ce bo treba se enkrat, da bodo delal icsi. No potem pa pridem v drugi postopek in oni men delajo ivf in itak da ni ratalo, ce so ze v prvem postopku probal in ni slo z ivf. So odmrli ze cetrti dan. Z icsi pa so ratale dve blastociste in tut ena se je prijela. Tako da zdaj v tretjem postopku nevem koga moram nato opozorit.
Upanje2, jst mislim da tega ginek. ki ga/jo imaš za postopke, sigurno ne svojega os.ginek. Sej oni ne morejo vedet. Jaz imam tud icsi.
Pred vsakim novim postopkom je pregled pri ginek. in takrat predpiše kakšen postopek je. Katera zdravila itd. Tko vsaj jst mislim no.
Jaz pa 2 dni po transferju…. Slabo… Tko na želodcu čudno, kot da sem kej čudnega pojedla. Sej mogoče pa je to, ne vem. Kožo mam obup, je mozolji in ne vem kaj, pa nikol nisem mela problematične.
Moj pravi da to vse skupaj je od hormonov, meni je pač nenavadno ker nikol nisem tko reagirala.
Eh bo že, za malo bebiko je to še najmanj kar potrpim..
Kako ste kej ostale?
upanje, saj vidijo v izvidih.. ivf je vseeno naravna selekcija in najkvalitetnejši spermij prodre v jajčno celico.. pri icsi pa oni izberejo in vstavijo direkt v celico.. mislim, da se zaradi tega izogibajo te metode, dokler ni nujno potrebno.. in pa seveda dosti drazja je..
jaz mislim, da ti bodo zdaj ziher naredili icsi, ce je prejsnjic bil tsk slab rezultat pri navadni ivf ..
Anonimnajst
Eskimcki…ko bos imela poz teste javis in nekje 5 dni po tem prides v Mb na etz. Seboj imas spalno srajico pocakas v obmp dnevni sobi te obvestijo o uspesnosti odmrzovanja zarodkov in po tem gres na vstavitev. Ko koncajo dobis papirje in recept za progresteron estimo in gres domov greti 🐧…
Vso sreco ti zelim 🍀🐞
Zivjo punce
Spremljam vas ze nekaj casa, pisem ravno ne veliko.
Vita, tudi meni kar rastejo mozolji kot gobe po dezju, se je pa meni ze tudi v prvem postopku koza poslabsala, in je vztrajala vsaj en mesec, potem pa na boljse. Zdaj v drugem pa tudi “cvetim” 😁
Punce kake ste imele kaj obcutke po et. ?
V prvo sem imela cel teden obcutek da nekaj je, obcutek je po enem tednu postal negativen in sem vedla da ni nic , in je res tecka prisla, zdaj v drugo sem en teden po et (et 3.dan) in imam ze od et naprej obcutek kot da niso nic dal notri, kot da je “prazno” od prvega dne. Edino v petek me je nekaj spikalo in tiscalo, zdaj sem pa kot da ne bi bila v postopku. Nevem, a sem cudna, a tako drugace dojemam drugi postopek od prvega.
Butterfly….ne obremenjuj se t obcutki. Vsak postopek je drugacen . Tudi pri meni je bilo vseh 5 drugacnih. Vcasih napihjena se po et in bolece prsi vcasih nic…prepusti se naj te telo peipelje do pluska in ne obcutki.
Jonaklara kje si ti?
Zacel se je veseli december. Lansko leto sva si z mojim zazelela za bozicka da bi v naslednjem letu dojencek…in leto je okoli pa nic. Zgleda da bova morala se enkrat pisat da se je najino pismo izgubil.
Tako da bomo v letu 2019 zagledale pluske ki se bodo seveda dobro koncali dekleta moja a ne…
Bodimo mocne i n polne upanja samo to nam lahko pomaga priti do cilja 😃😃
Caw punce…. Evo jaz se javljam… V sredo sem imela punkcijo in ni bilo nekih bleščečih rezultatov…5 foliklov od tega samo 3 ok… Potem so me klicali v petek da so se vsi 3 oplodili… Sem bila ful vesela. Danes zjutraj sem morala ponovno poklicati doktorja, kateri pa mi ni pustil ravno najboljsega obcutka. Rekel je da naj pridem vseeno v Ljubljano. In sem ze cel dan prav nerazpolozena, v skrbeh kaj bo jutri… Ali bo dejansko kaj uspelo ali bom sla prakticno obrnit… Poleg tega moram iti sama, ker moz ni dobil prostega dneva v sluzbi… A je katera od vas ze sla sama na transfer?
Tezko si je prdstavljati kaj vse moramo trpeti… Sicer vse fizicne bolecine so se sprejemljive, medtem ko psihicne pa… Res smo dobre da vse to zdrzimo.. Za nagrado si vse zasluzimo +.
Caw punce…. Evo jaz se javljam… V sredo sem imela punkcijo in ni bilo nekih bleščečih rezultatov…5 foliklov od tega samo 3 ok… Potem so me klicali v petek da so se vsi 3 oplodili… Sem bila ful vesela. Danes zjutraj sem morala ponovno poklicati doktorja, kateri pa mi ni pustil ravno najboljsega obcutka. Rekel je da naj pridem vseeno v Ljubljano. In sem ze cel dan prav nerazpolozena, v skrbeh kaj bo jutri… Ali bo dejansko kaj uspelo ali bom sla prakticno obrnit… Poleg tega moram iti sama, ker moz ni dobil prostega dneva v sluzbi… A je katera od vas ze sla sama na transfer?
Tezko si je prdstavljati kaj vse moramo trpeti… Sicer vse fizicne bolecine so se sprejemljive, medtem ko psihicne pa… Res smo dobre da vse to zdrzimo.. Za nagrado si vse zasluzimo +.
Butterfly90 mah ti občutki so lahko zelo zavajajoči…
Jaz npr. v prvem postopku sem imela vse “znake”… občutljive prsi, špikanje v jajčnikih. Kar vedela sem da je to to in je res bilo. V drugem pa nič od nič, prsi čisto mlahave, tak prazen občutek kot ga ti opisuješ… sem bla 99% da se ni prijelo… pa je bil ravnotako plus. Tak da… iz ene skrajnosti v drugo.
Tokrat imam pa samo ves čas tak neprijeten občutek v želodcu, kot da sem nekaj čudnega pojedla.
Upanje umre zadnje, ne vrži še puške v koruzo. Če so ti rekli da pridi v Lj, potem že imajo razlog 😉
Saj veš, rabiš samo eno tisto pravo 🙂
Btw, a v sredo si bla v Lj na punkciji? Jst pa na transferju hehe, mogoče sva se pa srečale
Jst sem v zdr. centru Dravlje, zadaj za Mercator centrom v Šiški… Sem vprasala danes doktorja, da naj moz ma list napise, da se strinja inpa njegovo osebno bom nesla seboj… Je smotano v njegovi sluzbi, ki si res tezko prilagaja urnik, nehvaležno…
Vita03, čisto mozno da smo se videli 😊 sicer pa se tam zamenja dnevno toliko ljudi, da ne mores vrjet, da je tale neplodnost postala tak problem…
Do danes zjutraj sem bila ful optimisticna, vse top… Po pogovoru pa mi je vse dolpadlo… Se vam javim jutri 🤞🤗😘