ivf 2018
Da se vam se jaz javim malo.
Ko sem pisala nazadnje sem imela krvavkaste nitke v izcedku, sem sla h G, je rekla da je posledica vstavljanja estime, GV je bila primerne velikosti.
Potem sem imela 5.11. UZ v dravljah, kjer je bilo vse super. Je rekel Res, da je krasna zdrava nosecnost in da bi mogla met res smolo da se kaj zalomi…
No ja, danes me je za dobro jutro pozdravila kri :((((( sem takoj letela h g.,ki je rekla da je s plodkom vse ok, srcek utripa in je velik tocno za 7 tednov in 1 dan kot sem danes, je pa zraven en mini hematom…
Krvavitve od jutra ni vec, ampak sem res zaskrbljena, ker se je prvic tako pricel zacetek konca 🙁
Punce zal mojega pricakovanja + je konec 🙁 Danes je prisla M. Sej ne morem reci kake volje sem ker sem “kr nekje glavo”. Nisem zalostna sem pa cudne volje. Nebi kar obupala ampak ko berem o stranskih ucinkih tablet mi je pa kr groza ker mi mislo uhajajo k “kaj mo bo otrocicek ce ga bom toliko let prej mogoce zapustila zaradi raka jajcnikov”. Kr neke cudne misli…
Srecno vsem jutri na punkciji ostalim pa dobro rast foliklov.
Punce, jaz se vam moram pa žal spet s slabo novico javit. Tudi ta nosečnost se ni dobro iztekla. Plod je odmrl v 6. tednu. Jutri grem na prekinitev nosečnosti. To je zdaj že četrti zaporedni splav.. Vam ne morem povedat, kako je to zame že čustveno in psihično utrujajoče.. sploh v kombinaciji z neplodnostjo in ivf postopki in ob zavedanju, da smo izkoristili že skoraj vse možne preiskave in nismo prišli do odgovora. Ampak kaj čmo, ne smem obupat.. čez kakšne 3 mesece se vam torej upam, pridružim spet v boju z novim zamrznjenčkom..
Punce držite se! Razturajte na punkciji! Pikajte se z ljubeznijo! Tiste, ki že grejete – držim pesti za pluske! Ostalim, ki čakate oz. čakamo na 2019, pa naj nam čas hitro mine!
L263, čestitke za nosečnost! Poskusi se ne preveč obremenjevat in misli pozitivno. Vem pa, da je to lažje reči, kot narediti, pa vendar.. Navijam, da bo vse ok!🤞🐞🍀
Novanova, en velik objem, predvsem pa črne misli stran!!!
Kar si napisala (pri cemer poudarjam, da so povezave med zdravljenjem neplodnosti in omenjenim rakom ugotovile le nekatere raziskave), je podoben nesmisel, kot ce bi rekli zakaj bi imela zenska pri 40 otroka, ce ga bo “zapustila” toliko prej kot tista pri 20?!
Torej, glavo gor in gremo naprej! Stranski učinki so povsod, ti pa moraš samo izbrati kaj ti je bolj pomembno. Kot npr. verjetno ne razmišljaš o možnosti prometne nesreče, ko se voziš z avtomobilom, kajne? (Pa je po mojem (laičnem) mnenju precej višja od verjetnosti, da dobiš raka na rodilih…)
😘
Upanje 2, jaz sem naročena ob 8.00.
Kaj moraš gel prinesti s seboj v petek? V lekarni, v bližini kjer stanujem, ga nimajo , so ga pa danes naročili in ga prevzamem v petek, ob vrnitvi iz Ljubljane. Upam, da ne bo prepozno. Kdaj se ga začne uporabljati?
Lucky555, hvala. Z banano2 sva očitno letnici 🙂
Ne, ne bodo me uspavali, bom budna in naj ne bi čutila bolečine-vsaj upam, da bo tako. Če ima katera izjušnjo z analgezijo, pa lahko kaj več pove. Sestra je rekla, kot bi bila “zadeta” 🙂
Kiddo in NovaNova strašno mi je žal 🙁 In kot je napisala Inti+ , črne misli stran- leto 2019 bo vajino!!!!
L263 držim pesti in verjamem, da bo vse OK.
Nova nova..inti je odlicno napisala in ne razmisljaj tako..ker bos vidla da nam bo enkrat uspeloooo..bo bo bo…bos vidla,da bo..😘zdej smo res vse ze toliko postopkov cez dale,da moramoo biti se mocnejse in vem da to smoo😀😀skupaj prezenimo crne misli in upajmo ,da bo leto 2019 nase letoo💝
Kiddo..res mi je hudo zate in posiljam ti Velikk objemm ,ter veliko pozitivne energije💝💝
Kiddo – joj žal mi je, sploh si ne morem predstavljati, vsekakor pa 4x zaporedom ne more biti ok, a si/bi mogoče probala z medrolom, aspirinom?
banana2 – hvala, sem pa praznovala tako da sem si vzela dopust in sva z mojim cel dan ležala v postelji in se nisem rabla obremenjevat s službo in drugimi ljudmi, priporočam.
Me je pa danes dr. na uz mal pomirila, ker zaradi izostanka m. sem pomislila tudi že na bližajočo meno, pa je rekla, da še ok kaže, tako da, mam še nekaj cajta 🙂
lucky555 – maš še 10 let lufta do mene 😀
vk17..uuuuuu to pa je bilo lepo praznovanje:):)
Menaa???? JOJ dej nehi..,k me kr strah rata..Jest tud skoz na to mislem odkar imam M samo 3.dni(no odkar hodim v postopke) Vedno pred postopki sem jo imela po 7.dni(5.dni ornk pol pa še malo.Ne vem a je od tega ali se tudi jaz bližam Meni??!!K moja babica je padla v meno pri 37.letih(in skoz me je strah tega)!!!Po izvidih nisem še blizu Meni,ampak stres in strah pa verjetno tud kej pripomoreta ali ne??
Res me drugače zanima kaj si mislite o vseh teh inekcijah z hormoni?Kakšne bi bile lahko posledice??
Najlepše praznovanje 😀
Ma jaz mam prav na sumu to toplo vreme ali nekaj podobnega ker nikoli nisem mela problemov tudi med postopki zdaj pa tako, in tudi dost drugih navaja podobne probleme.
Ja mene so pa j… statistični podatki, do tega leta, to pa to, do tega, še slabš … ampak od kar sem v postopkih mam vedno enake rezultate, zadnje 3 celo enako število celic, tako da mislim da še ni konc, prav tako sta danes in dr in sestra rekle, da dobro kaže, pa glede na to da naj bi mela celo 2 folikla v naravnem ciklu, od kerga pač en ni počil in me zeza, sem malo pomirjena, pa bom počakala še en mesec ali dva, …. saj ne …. znorim.
Naj pa samo ponovim, da moja stara mama je mela mojo mamo pr 39 teto pr 41, brez IVF, tako da kdo bi vedel kako to gre. Mislim pa da če izvidi kažejo ok, stres tega ne more obrnit 😉
Jah stranski učinki so, samo ka pa bomo, čičale in čakale, saj same vemo da bi še dr … jedle če bi vedle da pomaga, tako pa jemo samo ogabne matične mlečke in pijemo krvomočnico.
Moj mi pa itak prav da sem tak nora da še v puberteti nisem, kakšna mena 😀
Hvala punce. Svetovne ste!!! Res. Kaj bi brez vas. Tol pozitivne energije, spodbujanja,… ti malokdo lahko da.
Inti nisem to brala nekih raziskav ampak v samih navodilih za Suprefact je to navedeno pod stranskimi ucinki…se pa strinjam s tabo in se mi ne kr zdelo da bo katera tudi promete nesrece na plano potegnila 😉 Ampak me smo mocne. In nic se nam ne bo zgodilo. Le svoje dete bomo leta 2019 dobile.
Kiddo – kolk mi je zal. Naj bo jutri cimmanj morece. Bom mislila nate. A bodo dali tokrat zarodek na genske preiskave?
Kako pa zgleda punkcija v anasteziji? A dobis samo v zilo uspavalo? Te niti ne tubirajo kot obicajno pri anasteziji?
Jaz sem imela punkcijo v anesteziji, picili so me v roko. Meni je bilo le neprijetno izgubiti kontrolo nad dogajanjem preden sem zaspala, pa me je ena sestra tako lepo objela, da sem ji se danes hvalezna. Kasneje sem se zbudila na postelji na poti iz operacijske. Cutila nisem nobene bolecine, le prvic sem bila malo rahla spodaj, drugic pa nitj to ne. Danes sem ze v 37. tednu nosecnosti in lahko recem, da se je vse skupaj splacalo. 😉
Repatica cestitke! Se malo pa bos spoznala svojega otrocicka!!! To si bila v LJ ali MB?
Ma sej meni punkcija niti ni bila toliko boleca. Le ko je prvic prebodla steno noznice je zabolelo ampak najbrz zato ker lokalna se ni prijela? Ke nato na drugi strani ni toljo bolelo…
Vse danes na punkciji cimmbole zrihtajte. Veliko dobrih celic zelim.
Kido…res mi je zal..a si ze mogoce bila na histerosopiji?
Punkcija pod anastezijo je samo v zilo brez tubusa…to traja 15 min in je super brez bolecin.
Ce imas hematom se ni nujno da bo konec…ponavadi ko se hematom scisti plod vstane tak da poz. Nekateri hematomi krvavijo dalj casa nekateri manj odvisno od velikosti…
Na punkciji jutri vam zelim veliko kvalitetnih celic…
Novanova tko te razumem posiljam ti en vlek objem drzise ocitno mormo dat vse to skoz tko jaz si vedno govorim in seveda moremo it naprej do cilja kaj se tice starosti jaz naj bol stara tu zez pol leta bom 42 tko da zletami se sploh neobremenjujem tok razen tega da imam se samo eno leto da mi uspe zanosit i upam da bo. Kido drzise objemcek poljubcek 🍀. Drzim pesti in en kup dobre volje posiljam vam. 😁😄
Punce kako pa gre sedaj naprej? Kaj pomeni da 3 cikle ne smes iti v naslednji postopek. A ta M se ze steje. Torej
1. 6.11.2018
2. 6.12.2018
3. 6.1.2019
6.1.2019. Bi lahko ponovno sla v dolgi postopek (zacela 22. dan se spikat. To je cca 28.1.) Ali se steje sele M. 6.2. (Ce npr domnevam da bo vsakih 30 dni prisla).