Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Jaz sem sla pa malo brskat po prejsnih papirjih iz prvega postopka. Prej sem imela cetrotide in gonal. Zdaj sem pa vidla da mi je napisala cetrotide in menopur. 🤔. Cudno, ker mi je zdravnica rekla da mi bo samo povisala dozo.

Sem se pogovarjala zadnjic s svojim ginekologom, ki je rekel, da so v UKC Maribor na kliniki za zdravljenje neplodnosti zelo dobri embriologi, da pa so v Lj boljsi pri operativnih ginekoloskih posegih. Je rekel, da bi on svojo zeno, ce bi imela probleme pri zanositvi, peljal na zdravljenje v UKC Maribor.

Punce zivijo. Jaz se še kar spikam. Mam pa samo dva potrncialna folikla…

Oxi kako je bilo na punkciji? So ti dali anastezijo? A transfer imas ze v torek? A ni transfer 5 dan??

Hvala vsem za odgovore.

Ja, saj to mi je bilo najbolj cudno, ko mi je dr., ki mi je delala HSG rekla, da ona bi se par mesecev poskusala, potem pa laparoskopija. Ne vem zakaj bi v mojem primeru se cakala, ko ze poskusam 2 leti? Je rekla, da se ji zdi cudno, da bi bili zdaj kar 100% zamaseni, ce sem 3 leta nazaj rodila, da mozno, da je kot nek krc. Zdaj 12.11. imam G. Je potem najbolje, da kar recem za napotnico, vmes pa mi naredi laparoskopijo – da se potem vmes ze kaj dogaja?

Partner ima v torek spermiogram na kliniki za neplodnost v LJ. Moras potem vse delati tam, ali lahko nadaljujes drugje npr. v MB? Pa se eno vprasanje (se opravicujem, ce jih imam ogromno :)): kolikokrat potem bi to pomenilo pot v MB? Nedolgo nazaj sem menjala sluzbo, tako da me tudi to skrbi, da ne bom zdej kar naprej odsotna :/

Vk17:
So potem izcedki problem tudi pri umetni oploditvi? Ker sama imam tudi, trenutno ze 6 dni, jutri pricakujem M. Pa se cikel imam kratek, ta mesec se mi je izcedek zacel ze nekje 16.dan :/

24.. jaz sem imela 2x icsi.. imam gonal 150 dozo, ker je pri meni vse bp. za podporo pa crinone gel.. pridelam vedno cez 10 celic ampak zarodki niso bili kvalitetni.. dr Reljič je reko, da smo lahko kr optimisticni v uspeh..
bomo videli.. od zdaj naprej bom itak zahtevala naj mi skoz 2 vstavijo.. imam pa v vsakem postopku na 5. dan “early blastocist”.. zdaj so vstavili eno to in eno morulo boljso..

aja, edino zdaj so bolje pogledali embrilogi celice in ugotovili, da imsm malo debelejsi ovoj.. tako bojo po moje naslednjic stanjsali to z laseromo.. rece se asisted hatching..

majamaja44 – izcedki niso problem dokler pride m., itak imaš v postopku progesteronsko podporo, pri meni je problem ker je samo izcedek, m. pa ne pride, pa to se mi prej ni dogajalo, je m. vedno prišla, par dni izcedek, cikli krajši, zdaj so se mi pa podaljšali + zeza me m.

Ja valda se lahko v 3 letih kaj zgodi, spremeni, imaš mogoče endometrične zarastline, so se jajcevodi zamašili zaradi vnetja …, ta ga pa res poka, probavaj še naprej :O, napotnica ti pripada že po 1L pokušanja, če so tu še leta, že po 0,5L. Če noče dat napotnice pa zamenjat.

Ali bo potrebna histero/laparo ali oboje bodo pa strokovnjaki odločili in naredili, tako da boš itak rabila prej napotnico za naprej.

Ja ko si v postopku, kar pa tudi ne bo kar takoj, saj pravim potrpežljivost je lepa čednost, pa tudi kdaj vmes je potrebno, vsakodnevno ali pa vsaj na dva dni na uz in to ti povejo sproti, jaz prav zaradi tega ne grem v MB, ker bi mi predstavljajo prevelik stres, prav tako ne verjamem da bi delali kaj drugače kot v LJ, tudi moj ni za to, vsekakor se pa vsak sam odloči.

Minimiska – kaj pa češ drugega, ko potrpet, drugega ni, ko da se ti zmeša. meni je dr rekla 10 dni 2 tabl, tako da nevem kako maš ti, očitno vsaka drugače, dobim pa tabl v torek tako da najkasneje takrat začnem. v čet+pet imam pa službeno pot in sem že tuhtala kako bom injekcije s sabo nosila, pa hodla na uzje, očitno vsaj teh problemov ne bom mela.

Majamaja44 odvisno od oddaljenosti, v Ljubljani je tako, da preden prideš zares v postopek gre to za nekaj srečanj v razmaku nekaj tednov ali celo nekaj mesecev (pri nama je med prvim pregledom in prvim postopkom ivf minilo 5 mesecev, res pa je, da jaz nisem imela nic za ‘postimat’). Potem, ko si enkrat v postopku pa hodis na jutranje UZ, pri kratkem postopku gres nekajkrat, pri dolgem veckrat, pri zamrznjenckih pa se veckrat (7x). In to je vsako jutro ob 7.30, tudi sobota, nedelja ali prazniki. Vcasih cakas vec kot pol ure, pa potem moras pristet se voznjo do sluzbe… vcasih si pa hitro na vrsti. Pri meni se je teh manjkajocih ur kar nabralo. Na sreco nimam tezav v sluzbi. Ko pa pride do dejanskega postopka (punkcija, transfer) pa itak dobis bolnisko nekaj dni, nekatere punce so cel cas do krvnega testa doma.

Majamaja tako kot so ze dekleta rekle…z histeroskopijo ti lahko pocistijo zamasene jajcevode pogledajo so v trebusno votlino obliko maternice jajcnike poleg ti pa lahko se naredijo histeriskopijo pri kateri ti gredo se v maternicno votlino in pogledajo se so se notri kaksne pregrade in zarastline. Meni so takoj rekli za laparo ker si na hsg videli neprehidnost. To sem use uredila vmes ko sem cakala na prvi razgovor v mb. In ko sem prusla na razgovor sem imela vse kopije teh izvidov seboj. Tako da so imeli tocen pogled kaj se dogaja. Po tem pa sem pri njih se opravila krvne izvide za ovulacijo scitnico in hormone. In po vseh teh izvidih sla v postopek.
Glede spermiograma ce bosta sla v Mb bodo naredili tam se svojega.
Jaz imam do mb 60 km. In jih naredim brez problema ker so res super zdravniki embriologi in sestre so zelo prijazne. Punkcija je pod narkozo. Glede m pa jaz nimam problemov in izcedkov tudi nimam. Veliko srece…pa vztrajaj pri sviji g za napotnice vcasih mores biti se sam malo svoj zdravnik in ti njimi predlagati…hihi. skoda je casa ki vmes tece…

Novanova sem imela anelgezijo k sem imela ful mal folikliv premikatse nisem mogla cula in tudi cutla vse je bilo hitko konc sploh ni bilo panike. Glede na to da imam samo 3 celice zelo malo moznosti da kira prezivi do 5 dne tko da ze jutri morem se oglasit v ljubljani tezko verjamem da bo kaj upanje pa imam. Liina cestitke. 24+ drzise upanje to vse kaj imamo.

Oprosti z laparoskopijo ti lahko pocistijo malcek sem narobe napisala…

Punce katera je mela menopur? Jaz ga bom mela zdej 4 amp. Je treba to kej mesat al kaj. Prej sem mela gonal pa mi je bil super za uporabljat. Zdaj se pa kr malo sekiram.

24+…Kako si??

Oxi41 ne razumem.A si imela spinalno analgezijo? Drzim pestke za vsaj en taprav zarodek.
Meni je sestra rekla da dobimo Nalgesin pa Helex (do katerega mi res ni :/ ).

Jaz sem imela Menopur. Ja je za mesat. Dobis vodico v ampulah in menopur v steklenickah. Iz ampul pozavgas vodo in jo das najprej v eno stekelnicko menopurja da se stopi. Pozavgas vse ven. Nato v naseldnji steklenicki ponovis vajo.Ti bojo sestre vse pokazale…edin jaz sem nardila tako da sem tekocino spustil v steklenicko z menopurjem.Vzela iglo ven. Jo nato ponovno vstavila v steklenicko in sele nato potegnil raztopino ven. Cene je bilo full tezko vse ven pozavgat.

Hvala punce, de zdaj ne dojamem in se vedno tisti obcutek kaj ce sem ga prehitro delala.
Upam, da bom kmalu slisala srcek moje pikice ali dveh. 😊😍
Upanje2 tako kot ti je Nova Nova povedala. Vse sama mesas, pri njih zgleda tako lahko ampak ce nisi dovolj hitra se ti naredi vakum 😂 sama sem pol dnevne pospricala z menopurjem se sreca sem imela viska eno ampulo 😂😂😂 lahko delas tako kot nova nova, da das vsakic sprico vn pa nazaj notri, ampak nc bat vse bos ti to zrihtala me smo ze profesionalke v mesanju in pikanju. 😊😊😊

Liilaaa aha ti si mela menopur😁 potem deluje😁👍. Suuper. Ja upam da bom znala to mesat.

Upanje 2 tudi jaz sem imela menopur. Veliko bolk zamudno in sit o kot gonal v prejsnem postopku, ampak je moj prevzel pripravo zdravil tako da sem se jaz potem samo spikala 🙂

No ti moji izcedki… Zdej ze 4 dni uporabljam vagisan globule, pa nisem prepricana a kaj pomaga ali ne. Kaksen dan ga sploh ni kaksen dan je. Me pa blazno skrbi, ker kadar grem na veliko potrebo opazim spet rdece nitke v izcedku… Tako da mislim, da bim danes obiskala ginekologinjo. Ker ta napsihiranost cist nic ne pomaga….

Upanje2, jaz sem imela 3 menopur in 1 diphereline. Oboje sama mesas. Menopur v dve vodi. Pazi pri odpiranju ampul z vodo da se ne porezes. Posrkas vso vodo v injekcijo nato pa hitro v zdravilo in ven. Najbolje je da bat od injekcije drzis mocno zarad vakuma. Ampak saj bo slo. Prvic je malo tezje potem pa gre. Bos videla.
Pri meni je bilo to dosti boljse. V prvem sem imela druga zdravila in je reagiral samo levi jajcnik in samo 2 celici. Ena se je oplodila ampak bila slabe kvalitete tako da ni uspelo. V drugo s temi zdravili pa sem imela dosti vec foliklov 6 celic, 4 oplojene, 2 vstavljene, 2 zamrznjeni.
Pri meni je bilo tokrat res boljse. Upam da bo pri tebi tudi. 😊

Hvaaalaa puncee za info in za spodbudne besedee. Kooomaaj cakaaam da zacneem!!!!

New Report

Close