Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Orhid super, cestitam! Glavno je da srcek bije in tudi velikost je primerna ce si okrog 8t.
Za gel pa poklici in vprasaj se enkrat! Bols se se enkrat prepricat. Drugace pa razumem tvoje obcutke. Ze tako smo cele negotove in prestrasene in potem pricakujemo vsaj malo empatije.
Ampak, vse bo OK! Čestitam se enkrat.

Pozdravljene punce, verjetno se me ne spovnite, ker sem bila malo aktivna. V juniju bi mogla iti po zamrzjencka, pa mi je tecka zamujala kar za 10 dni, ko sem jo pa dobila me niso hoteli več sprejeti (zaradi dopustov). Tako da grem sedaj v nove boje, z naslednjo m. Komaj čakam. Konec tega meseca jo moram dobiti, ampak pričakujem, kot panavadi da bo zamujala. Kaj delajo zivčki 😃
Orhid čestitke tudi iz moje strani. Če potrebuješ crinone ga imam jst doma, tako da če želiš ti ga lahko pošljem.

Alta 1 jst sm tudi bila pri dr. Merlotu v Postojni. Ni mi bilo usec ker je bilo vedno use na hitro(čeprav sem čakala po 3 ure da sem sploh na vrsto prišla). Po 1 postopku, sem se odlocla da grem v Lj, kjer sem tudi bolj zadovoljna. Včasih je boljše da poiščeš se drugo menenje, oz. Menjaš okolje zdravljenja..

Emci..hello😀😀no super bova konec mesca obe v postopku..ti z zamrznjencki jaz pa z svežimi..jupiii😀😀jest tudi v lj..sem zadovoljna..prej sm bla v dravlje/postojna..vse na hitro in prehitro😰.no je treba se drugje poskusiti in to ni nic narobe..😀😀

Orhid…emci ima ROBO zate😀😀!!da te nov skrbel..😀😀

Emci, pozdravljena spet med nami! 😉
Fajn, bomo konc avgusta že na polno navijali! 🤗

Woo-hoo, Orhid, superca za <3 ploskam 🙂

Verjamem, da si dobila občutek, da je šlo kot po tekočem traku in se je zdravnica ukvarjala s praktikantko. Jaz sploh ne bi šla prej s stola, dokler ne bi še meni pokazala ampak saj vem, ko na hitro opravijo in odslovijo. Čeprav mislim, da če bi bilo kaj resnega, bi dodatno poudarila, tako pa je verjetno vse BP. Ponavadi so G taki bolj tihi oz. ne razlagajo na dolgo in široko, če jih vprašaš sicer povejo, drugače pa če so stvari v mejah normale je to za njih to.
No, le poskrbi, kot ti svetujejo punce in držim pesti za naprej. Močna in hrabra si!!! Drži se.

Emci, dobrodošla nazaj v našo družbo. 🙂

Jaz odštevam dneve, ko izvem, kaj se bodo zdravniki odločili… 🙂 še 14 dni…joooj, veselim se kot mali otrok (še 13x spat potem pa na morje….aja ups, v Dravlje) 🙂

O JonaKlara, to bo pa hitro minilo! 🤗

Dobrodosla nazaj Emci,ja res je vse zelo na hitro,najprej se mi je to zdelo fajn,zdaj pa vidim,da to ni glih tako ok. A ti si zdaj v drugem postopku v lj?
Banana tudi ti si bila Postojna/Dravlje? Pri komu pa? Reš?
Jonaklara tudi jaz se tako pocutim pred vsakim postopkom komaj cakam:)))
No pa se pocasi zacenja akcija:))

Alta1…ja bla sm pr.Dr.Resu v 2x ivf postopku(neuspešno) ..pol sm sla pa v lj.in 2x IUI enega v marcu.drugega v maju imela(neuspešno) smo probal..k sva oba Bp.. !k dr.Res tega ni delal in sva se kr v ivf spustila.zdej grem pa 3 v ivf v lj.kratek protokol vedno imela 2 celici..ena se vedno oplodila..1 so vstavili in se ni prijel.nikoli nobenih zamrznjenckov.
Upam da sedaj okoli 20.8 dobim M in akcija..😀
Sej tebe se spomnim sam sm že vse pozabla😰kaksna je pa tvoja situacija?

Luca2015…wiiiii…kako si???trebuscek..dojenček 😘😀😘😍

Se spomnim, da sem jaz tudi 14 dni prehitro nehala progesteron jemati, ko so ga druge ženske, ki so imele transfer na isti dan kot jaz, še dolgo zatem jemale. Vaginalet mi je zmanjkalo, pa je moj osebni ginekolog rekel, da ni to nič hudega, da naj to za obstoj nosečnosti ne bi imelo nekega pomena po ne vem katerem tednu. Pa tudi meni se je zdelo to vstavljanje vaginalet nekako odveč, imela sem občutek, da jih ne potrebujem, ne vem, zakaj.

Hočem reči, da odtegnitev progesterona plodu vsaj v mojejm primeru očitno ni škodovala.

Punce, tole s Crinonom mi ni dalo miru in sem malo raziskovala 🙂 Mene tudi malo skrbi, ker ga imam še čisto malo do konca.. Sem pa našla zapise o tem gelu in piše takole:

Nosečnost: Zdravilo Crinone ni indicirano za uporabo med nosečnostjo, razen v času zgodnje nosečnosti v okviru režima zdravljenja s tehnikami oploditve z biomedicinsko pomočjo. Odmerjanje: Od dne prenosa zarodka naprej, je treba vsak dan enkrat na dan vstaviti v nožnico po 1,125 g zdravila Crinone vaginalni gel (z 90 mg progesterona), ko je nosečnost enkrat potrjena z laboratorijskimi preiskavami, pa je treba to zdravljenje nadaljevati do skupne dolžine zdravljenja 30 dni.

Jaz sem dobila 3 škatle(za 45dni torej), tako da bi odmerek moral zadostovati pomoje.
Tudi Pušenjak je na forumu že večkrat pisal: “Progesteron je pravzaprav lahko problem le v zelo zgodnji nosečnosti, torej v času med oploditvijo in ugnezditvijo ter takoj po tem, vsekakor še pred 8. tednom nosečnosti, potem pa izjemno redko in težko dokazljivo.”
in pa “Pravzaprav ne vem, zakaj se ga sploh dodaja, kajti narava sama je tega že sama predvidela dovolj. Edino stanje, kjer se mi zdi dodajanje progesterona logično, je IVF postopek z ET zamrznjenega zarodka pri ženski v menopavzi, oziroma brez lastnega ciklusa. Če namreč ni ovulacije, ni rumenega telesca in tudi vira progesterona ne. Pri vseh, ki so ob ET po ovulaciji, je vir progesterona več kot zagotovljen in ne vidim razloga za dodajanje progesterona.”

No, sigurno se je treba tudi osebno pozanimati pri dr., je pa tudi res, da imajo različne metode zdravljenja. Ampak vseeno upam, da sem katero(ki je prej nehala jemati, ali pa jih ima še čisto malo) s tem vsaj malo pomirila..

Upanje2, ali so ti po čiščenju slučajno naredili biopsijo zarodka? Saj nisi bila PGD ane? Včasih pride do zadržanega splava, če ima zarodek kromosomske napake(to pregledajo samo na PGDju) in se splav zgodi v vsakem primeru, progesteron samo malo podaljša čas do krvavitve. Žal tako je, da narava večinoma kar sama poskrbi za te stvari. Je že moralo biti tako, to sem vedno rekla sebi- da bo že prišel pravi čas-in res, tudi je! Naslednjič ti bo sigurno uspelo! Vsem vam!

Nove punce, dobrodošle! – stare borke pa s polno paro naprej, juhu!

RenKo, si še tukaj? Se pripravljaš na nov boj? Že dolgo te nismo slišali..mislim nate…

Moj zarodek je bil za 8t velik. Če progesteron ne bi imel nobenga pomena do 12 tedna, zakaj pa potem ga nekatere dobijo druge pa ne. Pa zakaj je rekla g v bolnisnici pred ciscenjem, da se ji cudno zdi da so ga tako hitro ukinl, da bi ga mogla jemat do 12t? Lej nevem in se mi preprosto neda vec gruntat o tem. Vem pa samo nekaj da ga bom naslednjic jemala do 12t.

Pa so ti naredili biopsijo?

Kako naj vem? Sej sploh nevem ce to delajo. Men ni noben nc reku.

Ja, v Lj te glede progesterona ne obravnavajo čisto nič drugače, če si v stimuliranem postopku z zamrznjenčkom. Sama sem vedno v stimuliranem, kar pomeni da v tistem ciklusu nimam ovulacije, zato bi bilo po mojem dobro to upoštevati tudi pri predpisovanju progesteronske podpore, ampak ne delajo razlik, predpišejo kar enako kot tistim, ki imajo prenos v naravnem ciklusu z ovulacijo. Jaz bom glede tega nedvomno povprašala dr. v leonišču, ko bom šla po napotnico, sicer bom pa, kot sem rekla, v primeru uspešnega transferja za progesteron prosila svojo osebno ginekologinjo.

Kiddo in jaz mislim to naredit.

Ja, jaz mislim, da bi morali tiste v stimuliranem procesu drugače obravnavati. Pravzaprav, vsak primer zase. Raje malo počasneje in bolj podrobno. Saj smo navajene čakanja.. Boljše se je o tem že prej pozanimati ja. Saj ko si prvič, ti nihče nič ne pove, se morš vse sam pozanimat. Kar je res kar žalostno. Veliko stvari sem izvedela iz forumov, tam se včasih obnašajo, da že vse veš, če nič ne vprašaš.. Za vse se morš sam pobrigat.
Mislim da morš tud za biopsijo sam rečt, oz.bi to pregledal če bi šlo za ponavljajoče splave..nevem. Zdaj nimaš kaj, kokr da se oborožiš z informacijami in greš naslednjič pripravljena. Jaz bom pa tudi svojo osebno gin.vprašala, kako je s podporo po transferju..upam, da mi bo znala kaj povedati. Nikoli ne veš..

24+ najprej vse najboljse z malo zamudo! 😘😘😘
M bi morala dobit 13.9. Upamo da nebo zamujala. Kaj pa ti? Ti si se ze narocila na posvet? Js se se nism, bom zdaj ko pridem z morja.

New Report

Close