ivf 2018
Leoni…tocno tako..je treba se kar sam velikoo poduciti in informacije vpijati vase
Za taksne primere ki se dogajajo in ker SPARAjo na nas iz naših ŽEPOV!!!
Jest tud nobenmu ne bom več KIMALA..(pa me bo zih še kdo na suh nategnu)haha.😳😳😳sem človek in imam pravice..zato jih bom uporabila..varuje me pa zaenkrat dober 6 cut (kot je v tem primeru tebe) .in sem vesela zate,da delis in povdaris primere,ki se dogajajo..,da vsaj kakšni prisparas vse bolecine..ki jih zaradi taksnih neodgovornih dejanj moramo prenašati MI..😰😰
Lepo poletje tudi tebi in lepo sonckaj trebuščka😘
Vcasih res potrebujemo biti “dohtarji” sami seb!
Na forumih je ogromno informacij in ogromno mnenj. Vsaka ima malo razlicno izkusnjo, nasvet… vsekakor pa bi v zdravstvu morali biti malo bolj strpni in malo bolj natancni. Razumem tudi njihovo stisko in predvsem predolgi seznam pacientov na dan ampak to res ni opravicilo, ker zavestno opravljajo ta poklic. Na koncu si vseeno zelim od zdravnika korektno strokovno mnenje, ki me ne bo spravljalo v dvom. Zato se obrnemo na njih.
Sem pa tudi jaz jemala estimo do 12.tedna. Sele takrat naj bi posteljica prevzela nadzor.
Se trudim bit pozitivna, res se. Ampak kaksn dan pride tak, ko pomislim kolk bi bla ze noseca ce nebi prislo do tega. Najbrz se bom bols pocutila ko bom spet zacela s postopkom. Vglavnem vem da bom bokalovi povedala kako in zakaj. In vprasala jo bom zakaj so nam na voljo vglavnem samo sestre. In kako nekaterim dajo progesteron drugim pa spet ne.
Evo punce, UZ je za mano. Je bil viden utrip! Sem pa kar malo razočarana, ker je bilo vse tako nahitro, meni sploh ni pokazala ekrana, ker je imela zraven eno praktikantko in ji je kazala kako se meri… tako da sem jo sama vprašala ce je utrip in je rekla da ja. Velikost 12mm – drugega pa mi ni nic povedala… za crinone mi je rekla da do konca vzamem (imam se tri palčke) in to je to… me je kar malo strah da ne bo prekmalu konec progesterona, tako kot pri tebi Upanje2… mogoče so krivi hormoni, ampak sem se kar malo odveč počutila pri njenem klepetanju s praktikantko…
Problem je, ker je moja gin na dopustu, zato imam tudi sele konec avgusta pregled pri njej. Jutri bom probala se klicati na GK, bom kar rekla da so mi pozabili recept… bom pa zdaj jemala na 2 dni, tako kot so predpisali zelim-si, saj je tudi meni logično, da naj se počasi zmanjšuje odmerek in ne kar naenkrat….
ORHID..super.., da si videla utrip..(To je najbolj pomembno)!!!!ČESTITKE:):)
Za palčke pa le vztrajaj in jih dobi..!!Ginekologa osebnega vedno nekdo nadomešča..pač tisti,ki dela saj mora..naj ti izda recept..al pa v Lj.teži dokler ga ne dobiš!!
Če ima pa ,katera od punc..oz.ji je ostalo pa naj se javi in naj ti ga pošlje,če ga ne potrebuje!
Oprosti,k sm se tolk razpisala..sam res ne vem,kva jim ni jasno.
Če ti pa ni škoda dato tam okoli 50 evrov za Ultrazvok si ga pa le samoplačniško jutri privošči..JEST BI SI GA ZIH..,da bi v miru videla ekran in slikco dobila…:):)
Orhid, da te malo pomirim, nekje sem brala, da po 8t ni vec tako pomemben dodaten progesteron, saj naj bi posteljica to sama proizvajala, do 12t pa cisto do konca prevzela to nalogo. Sploh ce si zanosila v naravnem ciklusu. Saj tudi punce, ki zanosijo naravno, ne dobijo dodatne podpore, razen ce se pojavijo krvavitve, ali so imele v preteklosti ss. Glede na to, da si imela ti potrditveni test tako pozno in si ze v 8t(ce se ne motim), naj te ne skrbi prevec. Ce bos pa jutri klicala na GKLJ pa prosim povej kaj ti bodo rekli. Jaz bom svojo gin.v cet.vprasala ce mi je potrebno se naprej jemati..
Nikakor ne opravicujem delo sester, sploh ce govorijo malo na pamet. Tudi meni je manjkalo vec stika z zdravnico..je pa res, da je treba vsak primer obravnavati zase. In vsekakor moramo poskrbeti zase najbolj me same. Sprasujte, ce imate slab obcutek, pojdite vprasat za drugo mnenje..slisala sem ze veliko zgodb taksnih in drugacnih. Znanki je ginekologinja(ki so ji jo dodelili ker je njena sla)na UZju v 2.trimesecju rekla da misli da vidi dva zelodcka in ji je napisala napotnice za nadaljne preglede. Punca ni nic spala in ze razmisljala kako poteka splav ker je bila ze tako dalec, je sla pa na sreco naslednji dan samoplacnisko do pusenjaka, ki je rekel da je vse vredu in da ni nikakrsnega dvoma da bi bilo videti kaj narobe.tako da vcasih se splaca it po drugo mnenje!In zamenjat takega dr.Ne obupat, borite se in res postavite sebe na prvo mesto!