Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Alta, jaz imam samo eno pikico v trebuscku 😀. Druga pa doma spremlja kako trebuscek raste.

Oxi41 katero ginekologinjo pa imas v Leonišču?

Luca2015 se popolnoma strinjam s tabo. Naslednjic se bom se bolj sekirala ko bom sla na pregled al pa uz. Bom samo opazovala kaksno slabo novico mi bo spet povedal kdo. 😤

Upanje2, kako dalec pa si bila, kateri teden? Hudo je, vrjamem da te bo naslednjic se bolj skrbelo ampak taksne smo. Poznam redke zenske, ki se v nosecnosti niso sekirale al je vse ok al ni. Ampak ja, potem ko drzis detece je poplacano in pozabis na skrbi. Do takrat je pa dooolga pot.

8 tednov in 6 dni je bil star plodek.

Upanje2, ajejjej! Drzi se pa upam da bo naslednjic slo vse kot mora iti.

Hvala

Aha ja Luca vem da imam doma eno lepo princesko ampak sem mislila da so ti dve pikici vstavili😀 no kakrkoli uzivaj in vse bo ok❤

Ups sorry *imaš:)

Alta, ja so mi 2 vstavili ampak se je samo 1 prijel.

Zdravo, punce!

Zanima me, če katera ve, ali je na ukc lj pravilo, da prenesejo po enega zamrznjenčka za punce, mlajše od 35 let ali se lahko sam odločiš za dva? Danes sem bila na krvnem testu (1 zamrznjenček, pa se ni vgnezdil)…? Baje to poveča možnost zanositve? Seveda tudi komplikacij v nosečnosti, vem…

Naceloma vstavijo enega, ampak verjetno lahko zaprosis za dva. Ni pa res, da se zato poveca moznost zanositve, sploh ce si mlada in zdrava; praviloma imajo boljse pogoje enojni zamrznjencki, saj jih vstavijo na optimalno mesto x, medtem ko pri dveh tega ne morejo in jih le cimbolj priblizajo temu mestu. Poglej si kaksen filmcek oploditve zamrznjencka. Lahko pa vprasas tudi za mnenje svojo zdravnico na kliniki in ti bo vse razlozila. Ponavadi dva ali vec vstavljajo pri starejsih ker jih leta malo preganjajo. Je pa to odlocitev posameznice, kot si rekla, to potegne vec stvari za sabo, od moznosti prezgodnjega poroda, do tega, da imas potem naenkrat dva dojencka za katera moras skrbeti. No, pa tudi od stevila zamrznjenckov ki jih se imas na voljo. Ce si pripravljena na to, kar pogumno, vprasaj dr., saj se gre zate.

Hvala za odgovor! Imam tudi jaz dr. Bokalovo šele oktobra, bom do takrat malo razmislila… Vse dobro!!!

Pozdravljena,
Jaz se konec avgusta odpravljam na svoj prvi samoplacniski IVF v Prago…
Sedaj moram kupiti kar nekaj zdravil eden od njih je tudi MERIONAL ki ga v Sloveniji ne prodajajo sem pa se ze tukaj v eni izmed objav zasledila da se ga kupi na Madzarskem pa me zanima ali mogoce katera od vas ve ali se da tam kupiti tudi ORGALUTRAN,OVITRELLE,UTROGESTAN ter GONAL F (v Sloveniji je 1 pero ki vsebuje 900ml nabavna cena v lekar i 288 eu jaz jih potrebujem 3 in kaksega na zalogo za vsak slucaj).

Za vse drage sotrpinke pa drzim pesti da vam cim prej uspe….

Pozdravljena Lili33 😊
Predlagam, da v zvezi s tem povprašaš še Brave2017, ki je malo bolj aktivna v temi nosečke po ivf. Če se ne motim, je bila tudi ona na Češkem in lahko, da ima več informacij.
Upam, da boš našla odgovore in dobila informacije🙂

Dobro jutro, punce. Še en sončkast dan je pred nami, končno avgust, ki se ga takoooo zelooo veselim. Karkoli že bo, me veseli, da se bo le začelo premikati. No, sedaj imam pa tudi jaz nekaj vprašanj, verjetno je bilo dotično že milijonkrat napisano v tem forumu ampak priznam, da ne utegnem prebirati 181 strani 🙂 bi bila katera tako prijazna, če seveda imate tovrstne izkušnje in mi odgovorite na kratko še enkrat. 🙂
Konec meseca imava s partnerjem prvi posvet, izbrala sva Mili Lomšek v ZC Dravlje. Kaj naju čaka? Ter predvsem…kdaj? Koliko časa se čaka za kakšno stvar. Vem, da je od primera do primera različno, ampak morda nekaj informacij za prvi posvet. Imava opravljen spermiogram, jaz sem imela UZ, folikulometrijo in hormonske teste. Vem, da naju čaka še testiranje za SPB, če sem prav zasledila to opraviš kar v centru? Še isti dan ali se moraš naročiti in prideš kakšen drug dan?
Kaj bo povedala in za kakšen način se bo odločila, se bom prepustila. Če imate še kakšen nasvet, dobrodošlo sprejemam.

Hvala in lep dan vsem.

Hej 🙂 Jaz sem bila tudi v Dravljah, sicer ne pri Lomškovi, mi je pa ona enkrat delala punkcijo in je ful prijazna, pa mislim da itak vsi delajo približno enako. Lahko povem za SPB, da ti kar tam na posvetu vzamejo kri in če ne rabiš več preiskav, lahko greš z naslednjo M kar že v postopek. Kakšne preiskave bi ti še lahko dali, pa iskreno povedano nimam pojma. Jaz ti lahko povem samo za IVF / ICSI, ker imam samo s tem izkušnje. Na prvem posvetu smo šli čez najine probleme in šanse in se odločili za IVF, naredili so mi UZ, midva sva podpisala papirje (verjetno še kaj, pa se ne spomnim, ker je od tega že dve leti).
Potem sem dobila navodila, da na prvi dan menstruacije (to je živo rdeča kri dopoldne za njih) pošljem SMS svojemu zdravniku in mi je odpisala, kdaj naj pridem naslednje jutro. Dr. Reš naroča nekje od 5:30 dalje, dr. Uršula od 7h dalje, za Lomškovo ne vem … Na tem pregledu dobiš zdravila, pokažejo ti, kako si jih dajaš in dajo datum za prvi UZ. Opozorilo: nekatera zdravila morajo biti v hladilniku, tako da se organiziraj, da ga bosta imela nekje na razpolago. Meni so enkrat tudi tam shranili in sem prišla popoldne iskat.
Ti se pol nekaj dni špikaš doma in greš na prvi UZ, kjer ti pogledajo, kako rastejo tvoji folikli. Potem po potrebi prilagodijo terapijo in ti dajo nov datum za UZ glede na velikost foliklov. Špikanje lahko traja nekje od enega do dveh tednov, odvisno kako reagiraš. Potem so še daljši postopki, ampak to ti bo kakšna druga povedala, ker jaz ne poznam. Ko so folikli dovolj veliki, ti dajo stop injekcijo, ki si jo daš tisti dan zvečer, in te naročijo čez 2 dni na punkcijo. Ta dan mora tudi mož doživet izliv.
Na punkcijo prideš mislim da okoli 9h, s sabo prineseš čiste nogavice 😀 Ti greš lulat in na stol, moški gre opravit svoje v eno sobico tam. Če hitro opravi, lahko pride zraven k tebi. Pri punkciji ti lahko dajo injekcijo proti bolečinam, ampak prime šele kasneje. Jaz jo sicer vedno vzamem, ker so zame punkcije zelo boleče in me tudi potem še boli, ampak nekaterim puncam punkcija sploh ni problem in je ne rabijo. Potem greš na stol, zdravnik ti očisti nožnico, embriolog se pride pokazat in te vprašat po imenu in priimku. Zdravnik potem vstavi vse svoje aparate – ima tisto zadevo za ultrazvok, da lahko spremlja svoje delo na enem takem enkrančku zraven tebe, poleg pa dolgo iglo, na katero je pripeta cevka, s katero te zbada in posesa jajčeca. Preden zbode, vedno opozori. Tvoje delo je, da si čimbolj pri miru in da z rokami pritiskaš trebuh dol, da zdravnik lažje dela. Vmes pride embriolog po jajčeca. Če je več “rund”, sproti pove, če je že kaj našel. Ni namreč vedno tako, da je v vsakem foliklu jajčece, dostikrat jajčeca tudi niso zrela. Ko je punkcije konec, zdravnik še očisti nožnico. Če se v redu počutiš, se lahko greš preoblečt (naj gre partner s tabo, ker ti je lahko slabo), sicer raje še malo odleži. Nato izvesta, koliko celic je bilo pridobljenih in dobita datum za transfer. Ti dobiš še recept za estimo, ki si jo do transferja vstavljaš 2x na dan. Aja, pa še to – za punkcijo ni nujno, da imaš svojega zdravnika, ampak so razdeljeni nekako po dnevih. Mislim, da je dr. Lomšek ob sredah, sicer pa je tudi dr. Reš velik strokovnjak za to.
No, na koncu imaš transfer, kjer ti najprej povejo, koliko zarodkov imaš – tudi tu žal ni nujno, da je sploh kakšen!! Potem poveš, če želiš enega ali dva, oni jih pripravijo, ti se slečeš in daš gor čiste štumfe in gresta s partnerjem notri, kjer ti z eno tako cevko prenesejo zarodek. To ni boleče, ti moraš biti samo čisto pri miru, da lahko zdravnik dobro nacentrira. Po transferju moraš do testa jemat Estimo 3x na dan, čez dva tedna narediš test. Po približno enem tednu dobiš domov še pošto za zamrznjenčke, če jih imaš.

To je nekje moje znanje in izkušnje 🙂 če te še kaj zanima, vprašaj, če ne bom jaz vedela, bo zagotovo katera druga.

Oooooo prah, ful hvala za čisto podroben opis. Ja, tudi pri nama se predvideva IVF/ICSI, ker je težavica pri slabšem spermiogramu. Se pustim presenetiti, ali bo Lomškova še poskušala s kakšnim dodatnim pregledom prej, ali bo poskušala s kakšno varianto spodbujanja ovulacij, čeprav na folikulometriji ni kazalo, da bio bilo karkoli narobe, na predviden dan O (po izračunih) je bil folikel velik 17, torej malo pred O, ni pa še prišlo do O.
Se bom prepustila nasvetom, zdravniki že vejo. Kako hitro pa uredijo papirje oz. potrditev, da greva lahko v postopek, če se odločijo, da ne bodo posebej čakali in naju dajo v postopek? Ker na dan posveta bom ravno nekje okoli dneva O, torej 14 dni kasneje bo predvidena prva M, verjetno tako hitro niso urejeni še papirji?
Ja, prag bolečine imam dosti nizek, malo doda še strah pred takim posegom, ampak če je že toliko punc preživelo ta postopek, menda tudi jaz ne bom umrla od stranu na stolu. 🙂
Glede ur in dnevov sem že sprejela, kljub službenim obvestnostim, ker sem trenutno na prvem mestu jaz, moj partner in postopek OBMP, vse ostalo je postranskega pomena. Se trudim biti pozitivna in se čim manj sekirati, čeprav vem, da me bo dva dni pred posvetom verjetno kar zvilo. 🙂
Hvala 1000x. Lep dan,

Zelim-si hmm si mi dala mislit🤔 glede zamrznjenckov..meni vedno vstavijo dva imam 34 let in zraven vedno moj dr rece,da je tako moznost povecana..zdaj pa,ko sem prebrala to kar si napisala me je prav malo zaskrbelo,glede da lega ni pol tako tocna in glede na to da se mi ni se prijel niti en od 4..hmmm…mogoce pa naslednjic vstrajam pri enem…
Vglavnem hvala za to info,tega nisem vedela,si bom pa sla pogledat kaksen video tudi jaz☺

Alta1, to sem jaz nekje prebrala in gledala video o tem kako najdejo pravo točko. Je pa res, da se po tem nisem kaj globje poglabljala, ker sem imela sama samo enega pingota in sem filmčke gledala bolj zaradi samega postopka, ker me je zanimalo kako poteka. Tukaj npr pokaze to MIP (Maximal implantation potential) point: https://www.youtube.com/watch?v=bfLsm0XmCDE Zanimivo za tiste, ki greste prvič v postopek..

Možno je tudi, da se motim in da pri dveh prav tako najdejo primerno mesto. No, sigurno ga, saj rezultati kažejo, da tudi dvojčki ratajo 😉 Tko da se ne preveč sekirat zarad tega. Sem pa naletela na tale članek, kjer piše, da včasih telo zavrne nosečnost, če je eden od zarodkov slabše kakovosti: https://www.theguardian.com/science/2017/jan/05/ivf-pregnancy-less-successful-with-two-embryos-study-finds

Kdo bi vedel, lej. Malo je tukaj znanosti, veliko narave, malo pa tudi sreče. Vsem želim vse dobro in da bi vse čimprej zagledale pluske, kakorkoli se že boste odločile, za enega ali dva.

New Report

Close