Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Pozdravljene.. v mb delajobs polno paro ze.. je se kera v mb z navodili CtX 29..
danes so sprejeli danes zadnja 2 para.. jaz bom zacela z gonalom 7. sept.. omg kak je minilo.. za mano je to drugi ICSI ce kero zanima kaj naj vprasa..
mene zanima vse ICSI jevke koliko ste mele celic pa potem zarodkov?

JonaKlara, jaz sem imela dr.Lomškovo in sem bila zelo zadovoljna. Predvsem sem bila vesela, ker lahko osebno kontaktiras z njo preko gsm-a. Na pregledih ti odgovori na vsa vprasanja, se na tista “neumna” od partnerja (v mojem primeru 😂). Mi2 sva bila v postopku ICSI zaradi slabega spermiograma tako da dodatnih preiskav pri meni ni bilo. Dala sva samo kri za SPB in direkt v postopek oz. takrat sva morala pocakati ker so ravno zacenjali samostojno v Dravljah. Punkcijo mi je vedno delal dr.Res, sem potihoma to tudi zelela (ker je hiter). Punkcija je bila zame prva grozna, druga brez bolecin in tretja isto brez bolecin ampak psihicno najtezja. Prenos zarodkov je pa itak nebolec smpak psihicno si v skrbeh od punkcije do prenosa, koliko se je razvilo zarodkov. To izves na dan prenosa. Za zamrzjencke izves po posti v roku 1 tedna. Jaz jih nikoli nisem imela. Skratka za postopek se dogovoris na posvetu prej in ko je prvi dan menstruacije javis. Zdravila lahko naceloma vzames ze na posvetu.
Zelim ti good luck!

Lucky555,
evo moji postopki ICSI
1. postopek:5 celic, 2 vstavljeni, 0 zamrzjenckov
2. postopek:9 celic, 2 vstavljeni, 0 zamrzjenckov
3. postopek:9celic, 2 vstavljeni, 0 zamrzjenckov ( 1 se prijela, sedaj 15 teden)
Nikoli nisem prisla do morule kaj sele do blastocide. Prenos vedno 3.dan.
Se mi zdi, da je pri ICSI slabsi rezultat kot pri navadnem IVF ( mogoce se motim).

Upanje2, no, da je le poseg za teboj … Čim prejšnje okrevanje ti želim, potem pa vso srečo z naslednjim postopkom! Oktober bo hitro tu. 💕

Lina, žal mi je, da tudi tebi kljub plusu ni uspelo. Pa naslednjič!

JonaKlara, kar brez skrbi in samo pogumno naprej!

Prav lep pozdrav po dolgem času tudi vsem drugim puncam – naj vaši poznopoletni in jesenski podvigi prinesejo množico plusov (in gužvo v sosednji temi Nosečke po IVF 2018:)!

Upanje2 zdej sem narocena pri Korosec pojma nimam gdo to prej bila pri Zoranu sel v penzion pol sem mela Abdulkhalikovo sam baje odsotna inmi dali Korosec. Tko da pri meni cista zmeda z tetmi zdravnikami v leoniscu kr napisejo napotnico in drugo ih nezanima vsakic mi spomnijo moja leta ces stara hehe. L.p.

hvala luca..
ravno sem hotla napisat, da z ICSI nimamo zamrzjenckov z vsemi kaj sem se do zdaj pogovarjala.. jaz sem mela blastocisto, ampak samoneno.. po mojs ke res loterija kerega izberejo..
po drugi strani pa sem se pogovarjala s punco na ET in je bila na navadnem IVF pa imela 17 celic pa se ni do zdaj nikoli nobena oplodila prav.. prvic so ji zdaj vstavili morulo 5 dan..

Lucky555, tudi jaz sem ICSI-jevka, moj izkupiček pa naslednji:

1. postopek: 4 celice, 3 zarodki, peti dan vstavljena 2 (1 morula, 1 blastocista), sledi +, enoplodna nosečnost, ki jo v drugi tretjini prekinemo; 0 zamrznjenčkov
2. postopek: 2 celici, vendar 1 nezrela, druga se ni oplodila, brez transferja; 0 zamrznjenčkov
3. postopek: 4 celice, 3 zarodki, tretji dan vstavljena 2 kar OK sedemcelična, sledi minus, 0 zamrznjenčkov
4. postopek: 9 celic, 6 zarodkov, tretji dan vstavljena 2 odlična osemcelična, sledi +; noseča z dvojčki, zdaj sem v 18. tednu, prvič imam tudi 2 zamrznjenčka.

Zelo različni rezultati, torej. Ampak kljub neuspehom, ki pridejo nasproti, je vredno vztrajati!

Mislim da je kar loterija vse skupaj! Jaz sem bila vedno zelo razocarana, ker nisem imela zamrzjenckov. Je vseen lazje ce ves, da te kljub morebitnemu neuspehu se vedno nekaj caka na “zalogi”. 😀
Ampak saj veste, potreben je lahko le en zarodek.

ni merilo z zamrzjencki.. ena gospa je bila tud tam z mano in je imela vsakic po 4 zamrzjencke pa je ze imels 6. ET pa brez uspeha.. po moje je vec vplivov.. od starosti, nacina zivljenja, fizicne pripravljenosti. meni je rekla celo dr. da smo zenske plodne ob razlicnih letnih časih.. ne ustreza nam vsak letni čas..
vse bomo na koncu nosecke.. to je glavno.. 👏

cestitke Tokio..
👏

Zanima me kako v 2.postopku zgleda ta potek da prides spet do tistih hormonskih injekcij?
Papirje mam v bistvu se vse veljavne. Edino napotnco rabm novo. Zanima me ce gre v drugo kaj hitreje.

Jaz sem pridelala 12 celic, vse so bile zrele, oplodilo se jih je 9, do 5. dneva pa me je počakalo 6 zarodkov (so šli vsi v skrinjo, ker nismo delali transferja zaradi možnosti hiperstimulacije).

Punce, midva sva pa končno dobila izvide iz genetike in imava oba normalen kariotip. Torej niso nič našli. Čeprav se čudno sliši, sem pa mogoče malo vseeno upala, da bodo našli kaj, ker bi potem vsaj vedela, kaj je najverjetnejši vzrok za moje splave. Zdaj smo pa spet na začetku. Zdravnica na genetiki je predlagala, da se grem testirat še za t. im. antifosfolipidni sindrom. Je katera morda že bila?

Hvala, Lucky! Jap, milijon znanih in tudi neznanih dejavnikov je, ki vplivajo na rezultate, gotovo je med njimi tudi sreča. Res je podobno loteriji, kot pravi Luca. Vso srečo ti želim z naslednjim postopkom!

Upanje, ko dobiš napotnico v Leonišču, greš čez cesto v Staro porodnišnico in se prijaviš oz. dobiš evidenčno številko in datum za administrativni sprejem, potem pa se vse spet prične … Če imaš kratki protokol, gre hitro, pri dolgem se pa malo bolj vleče.

Kiddo, jaz poznam antifosfolipidni sindrom. In k sreči ga nimam. Sem bila pa, podobno kot ti zdaj, ob rezultatih najprej malo razočarana, češ če bo bili rezultati pozitivni, bi vsaj vedeli, kaj je šlo narobe … Ampak to je resna bolezen, ne želim si je. Teste opravljajo na revmatologiji in vzamejo ti kar 10 epruvet krvi. So pa čakalne dobe za revmatologe zelo dolge, razen če si pod nujno, zato dr. Pušenjak svetuje, naj raje že osebni zdravnik pogleda dva markerja in če sta ok, potem so tudi ostali ok, če pa se izkaže, da nista ok, greš do revmatologa zelo utemeljeno in verjetno tudi hitreje. Žal se ne spomnim, kako se markerja imenujeta, malo pobrskaj po njegovem forumu.

Tokio, hvala za te informacije. Bom pobrskala pri Pušenjaku. Ja, tega antifosfolipidnega sindroma si tudi jaz v nobenem primeru ne želim. Dr. na genetiki je to predlagala, ker je v primeru zaporednih splavov menda oboje smiselno preverit (genetiko in ta sindrom). Res upam, da ni to razlog za ss. Sicer pa itak upam, da se bo prijel in potem tudi obdržal kateri od preostalih pingotov, ki me še čakajo 🤞😉

Kiddo, držim pesti za tvoje pingote! 🙂

Aha. Pol te ne prijav ginekologinja. Pa pol cakas na posto v kateri je datum za posvet.

Kiddo, drzim pesti, da bo naslednji pingo zmagovalen!😉
Upanje, na GKLJ se mors vse sam prijaviti in skrbet, da so napotnice veljavne. Lahko pa jih tudi vprasas po mailu, kaj vse moras urediti-naceloma dokaj hitro odpisejo ali pa te poklicejo. Upam, da ti birokracija ne bo podaljsala postopka.

Ker v prvem postopku mi je g iz leonisca naprej papirje poslala.
Zarad papirjev nebo problema ker jih mam se vse veljavne.

Tokio katera zdravila si pa imela v zadnjim postopku in katera v prejsnjih?? 😁😁

24+, v prvih dveh postopkih sem imela kratki protokol s Puregonom (prvič 200, drugič 250 enot). V naslednjih pa smo, ker pri drugem postopku ni prišlo do transferja, presedlali na dolgi protokol s Suprefactom in Pergoverisom (300 enot), za katerega so mi rekli, da ga uporabljajo pri pacientkah z malo celicami in tistih, ki s(m)o starejše. Najbolj podoben mu je menda Menopur. Zadnja dva postopka sta bila, kar zadeva zdravila, torej identična. Zakaj je bilo v drugo toliko celic več, pa ne vem. 🙂 Verjetno sreča, sem si pa ta postopek po vseh zaporednih neuspehih, ki so me kar potrli, želela pričeti v dobri psihični kondiciji, optimistično, mirno, vsaj do neke mere sproščeno, čeprav so postopki vse kaj drugega kot stress free. In sem se tudi res počutila dobro. Morda je pa tudi to pomagalo. 🙂

New Report

Close