ivf 2018
Orhid..super ti gre..drži se:)Bo en velik Plus..:)Meni je zobar rekel..,ker je glih enkrat tako naneslo,da ko prejemam inekcije(hormonske takrat mi ne bo nič delal)!Po prenosu pa lahko!!Pa vseeno vprašaj na IVF-ju..jih pokliči,da bo za zih.K lahko ti zobar tud narobe pove..sej veš..,kako ta sistem laufa:O)
Orhid, naj te ne skrbi preveč glede znakov. Vem sicer, da je to lažje rečt, kot pa dejansko prakticirat, ker so v teh mučnih 14 dnevih naše misli hočeš nočeš neprestano zaposlene s tem in te zato tud popolnoma razumem. 😉 Ampak se vseeno poskusi čim manj obremenjevat s tem. 😊🐞🍀
Glede znakov je res tako, ko že misliš, da so nekateri zanesljivi, pa se potem izkaže, da niso.. jaz sem na primer pri tem drugem poskusu, ki ni uspel, imela enake, na trenutke celo bolj izrazite znake kot prvič, ko je uspelo. Zdaj po tem drugem postopku sem ugotovila, da se na te znake sploh ne morem zanašat 🤔😏. Pri meni so bili vsi ti “znaki” v zadnjem postopku očitno posledica progesterona. Tud menstruacijo sem dobila šele včeraj, čeprav sem z estimo nehala že prejšnjo nedeljo. No, je vsaj prišla, bi me drugače začelo počasi že malo skrbet ☺
Orhid, nadebi, držita se! Navijamo za plus! 🤞🤞🤞🍀🍀🍀🐞🐞🐞
Zelim-si, ja žal se je končalo s spontanim splavom ravno na dan prvega UZ. Ampak midva imava poleg neplodnosti (zelo slaba morfologija na spermiogramu) tudi težave s ponavljajočimi spontanimi splavi. Ta v prejšnjem postopku z zamrznjenčkom je bil namreč že tretji po vrsti (pred ivf-om nama je v treh letih dvakrat celo uspelo naravno zanositi).
Ravno te dni pričakujeva tudi izvide iz genetike, da vidimo, če je morda v tem težava (možnosti so sicer majhne)…
Juhuuj
Pri meni se nic konkretnega ne dogaja…edini znak so bolece prsi :))
sem pa vceraj kupila test,me je prijelo ko sem prebrala da je zelim-si zagledala plusek :))) pa mi je moj “zatezil” zakaj prehitevam :)) tako da testek caka v predalu..se kaksen dan dva :))
Imam pa eno vprasanje: krvni test naj bi bil 14 dan po transferju,ane? Transfer sem imela 29.6, torej bi moral biti krvni 13.7(petek)? No jaz ga imam sele v ponedeljek 16-ga :\ oh ja to bo se dolg teden :)))
Kiddo, kako pa da vama niso predlagali genetskih testov ze pred ivfom? Potem bi te avtomatsko poslali na pgd tako kot naju(nama tudi rata naravno ampak vedno pride do splava). Tako da res upam da nama je bil tale pgd naklonjen!sicer imam vsake tok krce ampak ne tok mocne kot so bli 1teden nazaj. Razen bolecih prsi in utrujenosti nimam drugih znakov..
Nadebi, krvni je 15.dan v lj. Jaz ga imam jutri. Sem pa danes za vsak slucaj naredila se en test hihi in je se vedno +😊 malo se pocakaj, saj bo hitro mimo. Meni se je najbolj vlekel prvi teden.
Zelim-si, verjetno so prvi splav jemali še kot čisto naključje, po drugem niso tud nič predlagali, sedaj po tretjem sem pa sama vprašala, če bi blo smiselno it na genetske preiskave. Tam na genetiki pa so nama povedali, da so naju lahko kot par obravnavali itak šele po treh spontanih splavih. Kakorkoli se to čudno sliši, si po svoje kar želim, da bi izvidi kaj pokazali, ker bi potem vsaj vedela, kaj je problem in kako ga poskušat reševat (s pgd-jem, kot pri vama). 😊
Držim pesti, da vama je tokrat pgd prinesel zmagovalnega pingota! Ma, gotovo ga je! 🤗🐞🍀
Sedaj verjetno že čakata na rezultate krvnega testa, a ne? Malo še! 🤗🤗🤗
Clementina, PGD je preimplantacijska genetska diagnostika, ki se uporablja pri parih, kjer ima en od staršev predispozicijo za genetsko bolezen. Če ima to kateri od vaju bodo ugotovili na genetskem testiranju. V praksi izgleda tako, da po punkciji zamrznjene zarodke pošljejo na testiranje v Rim, tam potem izločijo tiste, ki nosijo to napako in pošljejo nazaj samo zdrave.. v kolikor pride kakšen zdrav nazaj, se potem dogovoriš za prenos zamrznjenčka. Pri PGDju ni svežega transferja, pa čaka se tudi malo več kot pri klasičnem IVFu. Ampak iz lastne izkušnje-najhuje je čakanje tistih 14dni do testa, ostalo še gre nekako 🙂
Kiddo, ja res je, pregled opravijo šele po treh splavih, edino, če se že ve, da je to v družini. Pri prvem ss ti itak rečejo, da se tko vsaka četrta nosečnost konča. Te čisto razumem, če točno veš kaj je problem, veš kje se lotit zadeve..
Čakam na test ja, še malo pa grem po rezultate 🙂 Upam, da je vse okej.
Upanje, vem da je eno samo čakanje 😀 Ampak najhuje je že mimo, vsaj zdi se mi. Kdaj imaš nuhalno? Če bo vse po sreči, bom jst malo za tabo-marca 😀