ivf 2018
banana… ne jaz nisem imela nobenega iui…. pri meni je bilo tako….. prvič ko sem klicala za posvet… so sestre rekle da bo partner moral dati seme…..z 5. dnevnim premorom hhhh…. prišla sva k dr. in je rekel da zakaj je imel toliko časa premora… da je več kot polovica že mrtvih…. a vendar da so ostali dobri, ki so na 5. dan še živi….. pravi da mora biti seme sveže na dva do tri dni….. vglavnem… videla sva jih na ekrančku kako plavajo hahaha…. ko sva dala čez clomid in vse te pizdarije…. sem imela UZ…dan prej sva pa imela spolne odnose… na UZ me je dr. vprašal koliko časa nazaj sva imela spolne odnose sem rekla 20 ur nazaj…. in mi je z nečim vzel vzorec semena iz taspodnje…. hahahaha ga dal pod mikroskop in pogledal in videli smo na ekranu da so še vedno živi da plavajo notri v meni… hahah tedaj je rekel, da glede na to da je z obema vse ok… da ne potrbujem IUI ker smo videli da so v meni še vedno živi in češ da je to isto kot če normalno sexava….. ( mislim, da on IUI sploh ne dela zato pa je to tudi rekel)…. na najinem prvem IVF postopku ko je na dan punkcije partner dal seme….sva prišla oba ven iz tiste sobe in nestrpno čakava dr. ta pa pride in reče…. magister je vaše seme zelo pohvalil! hahahahhaha vglavnem očitno je z obema vs bp…. samo noče in noče se vgnezdit… mater sto!…. KO BI VSAJ TI DVE ČRTICI BILI VIDNI NA TESTU NOSEČNOSTI UFFF MISLIM DA BI ME POBRALO OD SREČE!!!!!…. no pa saj booo jaz verjamem v to da booo čez poletje ZIHER!!!!!! xD
24+..verjetno si pri dr.resu.kajne??
Pri meni ista zgodba..je reku da on iui ne dela in da lahko to delava doma oz.ze delata.jest sm se mu prepustila..v ivf..k pojma nisem mela in sm mu zaupala.zato ti govorim..ker pri nepojasnjeni neplodnosti je fajn da se iui poskusi..ker je lahko glih zaradi ovulacije k se sfali neuspeh.pri ivf za zdrav par pa je lahko glih kontra ucinek..ker zakaj bi jemale hormone..ce pa vse ok..a me razumeš? !kontra indikacija..!jest sm pol k sm sla v lj kliniko..sem zahtevala da poskusimo iui in je rekla dr.zakaj pa ne..2x bova poskusili pol pa spet v ivf..😊pol pa sestra cudno gleda k mi je dala napotnico.
Kao kako iui ce pa ivf ni deloval..?!ja glej poskusiti je treba..
Oooo banana to je tooo wohoo plusekkk ++++ joj kako sem vesela za vaju s flamingo 🙂 ne predstavljam si kako se pocutita, a sta sploh ze dojeli, da imata ++?? ❤❤ zdaj pa cakanje na krvnega oz. UZ. Waaaw 🙂
Zal mi je seveda za slabsi del novick oxi in alta 🙁 punci drzita se! Ne obupajta, glavo pokonci, ratalo bo! Alta si klicala za zamrznjencka? Ce bos takoj sla naprej le poklici!
Upanje, kako si? Obcutki, pocutje?
Banana, jaz sem uredu, mislim, da mi je danes koncno malo uplahnil trebuh, vsaj trd ni vec. Mi je bilo tako bedno te dni so me vsi s katerimi sem govorila gledali v trebuh in verjetno cakali kake novicke..
Zanimivo, da ko sem prvic jemala estimo imela veliko bolj boleci prsi in vrocinske oblive itd. Zgleda, da sm se jo navadla, tokrat ni tako intenzivno..
Pikice drzite se in srečno vsem!!
Dobro, da si poslušala sebe Banana, ne samo zdravnikov….kako se je to lepo izšlo! Včasih tudi mi kaj vemo…
Orhid, je bil zate boljši kratek ali dolgi postopek, glede celic? Sem te sledila v marcu, ker sem bila tudi jaz takrat v postopku, vem, da si imela kar veliko celic…je bilo bolje kot v kratkem?
Katka, zame je bil dolgi postopek bolj uspešen! V kratkem sem imela samo 9 celic (4 zarodek, od tega 1 blastocisto, 0 zamrznjenckov), 5 celic pa nezrelih.
V dolgem pa 15 celic, 10 zarodkov (od tega 4 blastociste 4AA), 5 nezrelih. Imam se tri zamrznjencke. Baje je dolgi postopek boljši, ce imaš v kratkem veliko nezrelih celic… je pa bil meni veliko bolj naporen, tudi vse me je bolelo (so mi poleg teh 15 celic se nekaj foliklov pustili notr, ker niso mogli do njih)… kako se pa ti počutiš?
Uuuu to je bil pa res kar lep napredek Orhid. Zato sem te tudi vprašala, ker tud jaz upam, na boljši rezultat tokrat, saj sem imela prvič le 5 celic, na transferju pa me je pričakal en »bogi« 6 celični zarodek….Se mi zdi, da sem že pred samim transferjem zgubila vse upanje, da bo iz tega kaj ratalo. Tako, da res upam, na kakšno celico več, predvsem pa kakšnega zamrznjenčka, da bom bolj mirna…
Drugače, se pa vsaj zaenkrat počutim čisto ok (en teden špikanja), brez kakršnih koli stranskih učinkov, moram potrkat 😉
Pa držim pesti za tvojega zamrznjenčka, naj si kmalu najde svoj prostor v tvojem trebuščku 😉
Katka..hvala..ja res je ,da me edino rešuje..k vprašam direkt..in včasih malo težim(mi prisluhnejo kdaj..kdaj pa tudi ne)saj.veš..kako je ta scena::)Na koncu moramo vedeti,da je to naše telo in imam vso pravico vedeti,kaj se bo z njim in,kaj se bo v njega vnašalo.Vem,da ne marajo,da se jih veliko sprašuje(o stvareh,ki še sami ne vedo)..bi si pa lahko za osnovna vprašanja več časa vzeli..,da vsaj vemo,,kako in kaj.A je tako!?Pol moramo pa brati..iskati..guglat..(na koncu pa rečejo..ja,kva boš zdej dohtar postala.)!Ja bom ja..,Če mi belo halco posodiš..hahahh.Ne sej jih cenim..so majstri in cenim njihovo delo:)
Orhid..hvala…,ampak počakaj do srede..pol ga bomo pa nazdravli:):)hahaha