Hpv
Spoštovani,
izraza “nizkorizicni hpv” ne razumem. Obstajajo le “nizkorizične spremembe na materničnem vratu” (npr. APC-N), ki pa so praviloma zgodnja posledica okužbe z “visokorizičnim tipom HPV”.
vem, ampak še vedno ne razumem vašega izraza “nizkorizični HPV”, ker nizkorizičnih ne iščemo.
Nisem imela spodaj, ampak na glasilki. Verjetno se podobno obnasa na teh sluznicah. Pac vem, da je nepredvidljivo, ampak je tudi mozno, da ce se ne ponovi v parih mesecih, da lahko sklepamo, da ne bo pogostih ponovitev? Cepljena sem 2x, na 3.dozo se cakam. Je mozno, da se popolnoma zaustavi rast tega?
seveda je možno, da se rast oz. ponavljanje polipov oz. sprememb na tarčnih organih ustavi. sicer pa ORL področje ni moje strokovno področje, zato težko komentiram.
vse primere sem že videl, takšne kjer se je umirilo in takšne kjer se ni in takšne, kjer se je kljub odstranitvi še slabšalo. Skratka, ti primeri vam konkretno popolnoma nič ne koristijo.
stres je na splošno zdravju škodljiv pojav. Problem pa je, da današnja
“razvajena populacija” skoraj vsak napor, potrebo po prilagajanju na okoliščine, potrebe drugih ali motnjo v načrtovan potek dneva doživlja kot stres.