hemoglobin v urinu
Pozdrav.
Sem v 35 tednu nosečnosti. Pri rutinskem pregledu urina, sem imela vrednost hemoglobina 3. Ponovno sem oddala urin naslednji dan in izvid je bil enak. Vrednost hemoglobina 3 in prisotno malo število bakterij. Jutri naj bi dobila napotnico za porodnišnico. Kaj pomeni, če je v urinu nosečnice prisoten hemoglobin? Imam bolečine v spodnjem predelu trebuha in v križu, ki pa so bolj prisotne pozno popoldne in ponoči. Ultra zvok sem imela nazadnje v 30 tednu in je bil bp, RR imam 120/70.
Lepo se Vam zahvaljujem za čimprejšnji odgovor.
Lep pozdrav
Hemoglobin je le eden od možnih podatkov, ki pa je zelo iz konteksta vzet. Morda bi bilo smiselno podati celotno sliko pregleda sedimenta urina poleg biokemičnega izvida? dokler je vse v redu takšen pregled morda ni potreben, ko v urinu najdemo kaj, kar tja ne sodi, pa je pošteno, da se naredijo ustrezne dodatne preiskave. Hemoglobin se pojavi, ko se v urinu pojavi kri, to pa lahko povzročajo številna stanja. Če ni bakterij je najverjetnejše, drugo po pogostnosti ledvični oziroma sečni kamni oziroma pesek. Zdravljenje pa je enako kot pri bakteriuriji, torej bilno prenalivanje z vodo.