Najdi forum

Helex + Lexsaurin

Spoštovani dr. Rejec

Moje težave so glede moje mame. Moja mama pije že 3. leta tablete Helex 0,5mg 3×1 na dan. Sedaj so ji ugotovili, da ima Hiatalna Hernija- gastritis. Moja mami samo pravi, da je verjetno Helex povzročal še dodatne bolezenske težave. Sedaj me zanima ali je možno, da ta Helex povzroča stranske učinke? Kaj vi menite ali je prevelika doza tabletk, če vzame Helex 0,5mg 3×1? Stara je 72. let. Prosim vas še za eden odgovor. Ali je Lexsaurin 6.mg močnejši od Helexsa 0,5 mg?
Ker moja mama samo govori, da Helex so bolj močna zdravila od Lexsaurina 6mg. jaz pa menim, da ni tako zato vas naprošam, če mi odgovorite. Kljub temu, da mama jemlje ta zdravila stalno jamra, da je bolana, da jo boli itd. Ko spije Helex ali Lexsaurin ji je malo boljše kakšno urco potem pa je isto. Mislim, da je dosti tega na psihični bazi. Kaj menite vi kot strokovnjak?
Ali mislite, da bi morala povečati dozo oz, da dobi kakšna druga močnejša zdravila?

Hvala za vaš odgovor in čas, ki ste ga namenili meni in vsa čast vašemu forumu.

Lepo pozdravljeni
Manca

Spoštovana Manca,

ljudje se na Helex in Lexaurin različno intenzivno odzivajo, se pravi, da zdravilo prvič bolje prenašajo, drugič pa da jim na posamezne elemente tesnobe deluje boljše eno ali drugo zdravilo. Nekateri zato prisegajo na Helex, drugi na Lexaurin.
Pri daljnoročni terapiji tesnobnosti opuščamo obe varianti oz. pomirjevala nasploh in se raje odločamo za enega od antidepresivov, ki ne povzročajo zasvojenosti. Pri starejših je tudi možno, da zdravilo zaradi slabše resorbcije v prebavnem traktu, pride v kri v premajhni količini in je že zato treba dozo povišati. O dozi, ki jo bo predpisal, bo seveda odločal njen lečeči zdravnik.

New Report

Close