Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija GOVORNA MOTNJA

GOVORNA MOTNJA

Pozdravljeni,

pišem vam, ker me skrbi za 2 in pol leti starega sinka. Približno en teden je že, kar je začel ponavljati črko k na koncu besed.
Primer: ježekkkk teka teka, dežekkkkk pada, jaz tuttttttt (op. jaz tudi).
Ne vem, kaj naj si mislim o vsem tem. Povprašala sem že prijateljice, pa v vrtcu, pa mi nihče ni znal pomagati. V vrtcu je rekla, da karkoli pove, zelo lepo pove oziroma vpraša, da je pa velikokrat v skupini preglašen (ni več v jaslih, ampak je že v drugi starostni skupini). Po spletu sem iskala kaj o tem, pa nisem ničesar našla. Tudi na spletni strani logopedije nisem nič zasledila, le da to pač ni jecljanje.

Najprej sem mislila, da se kakorkoli igra, heca, sedaj pa ne mislim več tako. Občutek imam, da se včasih kar malo muči s temi besedami in res ne vem kako naj mu pomagam.
Naj še povem, da ga ne popravljam in ne prekinjam. Vprašanja mu zastavljam drugače in mu potrjujem oziroma odgovarjam na njegova vprašanja potrpežljivo in mirno.

Upam, da mi boste lahko kako pomagali in mi dali kak namig o tej temi.
Lep pozdrav,
K.

Najverjetneje nič posebnega, razvojno jecljanje, kot je to pogosto v tej starosti. Sicer povprašajte logopedinjo:
http://med.over.net/forum5/list.php?126

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close