Gonoreja?
Pozdravljeni..
Prosim vas za pomoč..
Pred nekaj meseci sem imela abrazijo..po abraziji imam ves čas prisotne težave..pred tremi meseci sva se z mozem odlocila, da ponovno poizkusiva delati na otrocku..pa vendar, so prisotne bolecine v medenici, jajcnikih, trebuhu, obcasno srbi okoli zadnika. Moza ne varam in vem da tudi on mene ne..pred tremi meseci so mi ugotovili genitalni herpes, pred tem sem zbolela z angino. Sedaj seveda ne zanosim..moje tezave pa so podobne gonoreji..sedaj bom obiskala tudi svojo g, da mi naredi bris..seveda, ker ne zanosim, me zanima, kako bi se lahko okuzila z gonorejo, ce varanje ni prisotno, kako poteka zdravljenje ter koliko casa traja. Ter ali bom sploh lahko se zanosila, ce je ta ze povzrocila skodo? Zal o tem res ne pise veliko. Ai bi se lahko okuzila med abrazijo? Hvala ter lepo prosim za odgovor.
Spoštovani,
z gonorejo se lahko okužimo le v neposrednem stiku z okuženim, torej v 99,9% s spolnim odnosom. Zato se ta infekcija tudi imenuje spolno prenosna, ker se na druge načine ne prenaša. Izjema bi bila morda še hkratna intimna uporaba brisače z okuženim. Če ste torej prepričani, da nihče od vaju ni imel niti nima drugega partnerja, potem gonoreje niste mogli dobiti, prav tako ne pri abraziji.