Najdi forum

glycerlean- Staša

po moje nič kaj bolj ne škodijo kot normalna navadna hrana. po moje še manj kot hrana ki je “obogatena” z pesticidi in podobnimi snovmi.

Hvala, da ste mi razširili obzorje ; ) Ja, nič probat po treba, ste me kar prepričali. Za zdravo in lepo telo vse. Sem prav vesela, ker bom tak prihranila kar nekaj dragocenega časa za pripravo hrane.
Lep dan
P.S. Vrhovnik-ova (?) – odličen smisel za humor!
Saj je prav tako ; )

Cokoladka,

ce tvoj nacrt ne predvideva povecane kolicine B, lahko vecino B dobis iz obicajne hrane. Resda naj bi bila sirotka v prahu kakovostnejsa po sestavi, ampak za amaterje po mojem to neke zelo velike razlike ne predstavlja. Ce pa ti manjka B virov v obicajni hrani ali ce ti bo prasek olajsal pripravo in casovno pomagal, potem je to dobra resitev. Proteinske nadomestke lahko gledas popolnoma nevtralno: ne bodo ti obrnili zivljenja na glavo – ne pozitivno ne negativno. To lahko naredis samo sama: s spremembo gibalnih in (globalnih) prehranjevalnih navad (in praski so samo del tega).

Ljudje generalno zelo ne locijo med stvarmi, ki jih (primarno) BB mecejo vase: eno so dodatki oziroma nadomestki hrane, drugo pa je tisto, kar je crna zona.

BTW: ne, to ni bil smisel za humor (verjemi mi, imam ga), ampak cisto alergicna reakcija. Tako zelo sem nedojemljiva, da se ne morem sprijazniti, da se ljudje v casu interneta ne znajo pozanimati sami in najprej kaj prebrati, preden sprasujejo ali butnejo ven kaj zelo neumnega.

__ http://www.cenim.se

Hvala lepa, sem si že dala stran med priljubljene, celo na prvo mesto.

“Resda naj bi bila sirotka v prahu kakovostnejsa po sestavi, ampak za amaterje po mojem to neke zelo velike razlike ne predstavlja”

Sirotke nepredelana se dobi skoraj zastonj v mlekarnah… ce bi imel stroj, da mi jo predela bi blo cist hudo:)) Aminokislinska sestava je verjetno ista kot na prašku?

Rada bi te videla konzumirati sirotko. 😀 Dan za dnem, teden za tednom. *bljak* 🙂

Nisem niti rekla, da je aminokislinska sestava boljsa/slabsa/enaka/drugacna, ampak samo, da za nas, ki se s tem ljubiteljsko ukvarjamo, morda te razlike v aminokislinski sestavi razlicnih beljakovinskih virov niso RAVNO tisti moment, ki odlocujoce vpliva na rezultate in cilje, ki smo si jih zadali. Samo to.

__ http://www.cenim.se

ponavadi je sirotka v praških še obdelana in dodane so ji določene aminokisline ki še izboljšajo sestavo – bcaa, glutamin, taurin,… Poleg tega ji dodajo okus 🙂 . poskusi kdaj pit obično sirotko,… bljak

Lp Oliver

New Report

Close