Cokoladka,
ce tvoj nacrt ne predvideva povecane kolicine B, lahko vecino B dobis iz obicajne hrane. Resda naj bi bila sirotka v prahu kakovostnejsa po sestavi, ampak za amaterje po mojem to neke zelo velike razlike ne predstavlja. Ce pa ti manjka B virov v obicajni hrani ali ce ti bo prasek olajsal pripravo in casovno pomagal, potem je to dobra resitev. Proteinske nadomestke lahko gledas popolnoma nevtralno: ne bodo ti obrnili zivljenja na glavo – ne pozitivno ne negativno. To lahko naredis samo sama: s spremembo gibalnih in (globalnih) prehranjevalnih navad (in praski so samo del tega).
Ljudje generalno zelo ne locijo med stvarmi, ki jih (primarno) BB mecejo vase: eno so dodatki oziroma nadomestki hrane, drugo pa je tisto, kar je crna zona.
BTW: ne, to ni bil smisel za humor (verjemi mi, imam ga), ampak cisto alergicna reakcija. Tako zelo sem nedojemljiva, da se ne morem sprijazniti, da se ljudje v casu interneta ne znajo pozanimati sami in najprej kaj prebrati, preden sprasujejo ali butnejo ven kaj zelo neumnega.
Rada bi te videla konzumirati sirotko. 😀 Dan za dnem, teden za tednom. *bljak* 🙂
Nisem niti rekla, da je aminokislinska sestava boljsa/slabsa/enaka/drugacna, ampak samo, da za nas, ki se s tem ljubiteljsko ukvarjamo, morda te razlike v aminokislinski sestavi razlicnih beljakovinskih virov niso RAVNO tisti moment, ki odlocujoce vpliva na rezultate in cilje, ki smo si jih zadali. Samo to.