Izracunaj si.
Po mojih izkusnjah je 20-30g dovolj za en obrokec (in ja, Glycerlean je odlicen zadnji obrok) – lahko dodas se malo skute.
Jaz imam dvokilsko kanto od sredine novembra, jem ga priblizno v povprecju 5x tedensko in ga imam se ohoholala… Placas sicer ful naenkrat, drugace pa si lahko preracunas, koliko te stane gram B v skuti (ali mesu) in koliko gram B v glycerleanu (pa ne da obstaja direktna primerjava).
Oliver in krpan: bi bilo fajn, ce zraven napiseta, ce sta na masi. Ker napisati 50 g glycerleana brez dodatnih pojasnil, je lahko zavajajoce (vem na lastnem spehu!). Poleg tega je treba vedeti, da zenske naceloma zaradi drugacnih ciljev, majhnosti in manjse kilaze (v povprecju) ne porabimo 3000 kcal dnevno, kolikor jih lahko zelo bajdwej poje en junc.
Ma ni normalne doze. Odvisno od ciljev, od dnevnih potreb, od tega, ali imas se druge vire B, ali se s cim mesas ipd.
Krpan, a to vso kolicino glycerleana zvecer?
Ker ce imas moznost imeti obroke cez ves dan, se mi zdi rahlo nesmiselno z glycerleanom se cez dan futrat. Cez dan pac vzames obicajen whey. Po mojem, no. Jaz cez dan vzamem navaden Dwhey.
Pika,
vidim, da si že dobila odgovore… sem komaj sedaj prišla domov. Jaz ga uporabljam vedno, kadar ne morem imeti normalnega obroka (npr. tekom dneva, včasih namesto zajtrka ali pa zvečer po fitnessu, če se mi ne da kuhat). Vzamem pa vedno 2 merici, torej 48 g. Res je, da je malo dražji od drugih, vendar tudi neprimerljiv. Če ti LJ ni predaleč, se lahko oglasiš v trgovini in dobiš 10% popust (sedaj se ravno selimo v BTC Kalipso; štarta pa drug teden). Kako dolgo ga imaš… kot so že drugi rekli, odvisno od tega, koliko drugih beljakovin poješ čez dan… Jaz imam eno škatlo kar dolgo – včasih si naredim šejk dvakrat ali celo trikrat dnevno (to je redko), včasih pa potem nekaj dni sploh nič. Če imam možnost normalnega obroka, dam prednost “normalni” hrani, glycerlean pa le občasno.
LP, Staša
Trenutno še ne uporabljam glycerleana ker sem še vedno mnenja da pred spanjem še vedno najboljše kombinacija meso & zelenjava & laneno olje. Drugače pa skozi dan pijem mešanico whey + kazein 3 merice whey + 1merica kazein v litru in pol vode, zajtrk in malica 2x 250g skute z otrobi. Po treningu whey. Trenutno cikliram 5 dni low carb in 2 dni polnjenje.
Lp Oliver
A tile praški nič ne škodujejo organizmu ( sploh na dolgi rok), mislim tako ali jih boste celo življenje konzumiral? Ker pri meni je ravno to razlog, da jih ne uporabljam, ker nimam namena potem to celo življenje kupovat. Ne me takoj napadat, ker se ne spoznam na te stvari ampak je to samo moje “laično” ; ) vprašanje.
Lp
Tjaša, kaj pa naročaš krste pri drugih?? Mi jih dajemo kar zraven.
Malo šale, Čokoladka ;)) Predstavljaj si mleko v prahu, ki mu odstranijo mlečni sladkor in maščobe, ostanejo pa skorajda čiste beljakovine. Ko ljude vidijo prašek, se jim to jasno ne sklada z njihovo predstavo o tem, kako bi naj izgledala hrana, zato seveda dvomijo. Ampak to JE hrana in nič drugega.
LP, Staša