genitalni herpes
dober dan!
stara sem 20 let in sem brala po internetu o genitalnem herpesu.in mi ni čisto vse jasno. mislila sem da imam glivično vnetje saj sem imela sirkast izcdek, malo me je srbelo in ko sem bila intimna s partnerjem me je peklo in na vhodu v nožnico pa imam tri resice…šla sem k ginekologiniji in tam mi je sestra napisala svečke canesten. vzela sem dve škatli ker me je po prvi še med spolnim odnosom še vedno peklo in te resice niso izginle.
zdaj nimam nobenih problemov, da bi me kaj peklo ali kaj srbelo, sam resice so še vedno na enakem mastu in nena izginejo.zdaj spolnih odnosov nisem mela in jih tudi ne upam imet kr ne vem kaj mi je. ginekologinji sem klicala, ampak me je naročila prepozno jaz pa grem zdaj na morje in ne vem kaj naj naedim kaj mi lahko prosim svetujete.
tako me je strah da je kaj narobe????
kake posledice lahko imam??? kako nevarna je ta bolezen??? kaj se je lahko znebim oz. ozdravim???
prosim nujno mi javite
lp
Spoštovani,
žal ne vem, kakšne “resice” imate v mislih. Glede na opisane težave, ste res imeli glivične težave in o herpesu ne bi niti razmišljal. Sicer pa bi se genitalni herpes v tednu dni pozdravil sam od sebe, zanj značilni pa so enaki simptomi kot na ustnicah: pekoča, porddla koža, kjer v dnevu ali dveh nastanejo drobni mehurški, ki počijo in nastane krastica, ki v tednu dni izgine brez sledu, če se po naključju ne zagnoji.
Spoštovani,
žal ne vem, kakšne “resice” imate v mislih. Glede na opisane težave, ste res imeli glivične težave in o herpesu ne bi niti razmišljal. Sicer pa bi se genitalni herpes v tednu dni pozdravil sam od sebe, zanj značilni pa so enaki simptomi kot na ustnicah: pekoča, porddla koža, kjer v dnevu ali dveh nastanejo drobni mehurški, ki počijo in nastane krastica, ki v tednu dni izgine brez sledu, če se po naključju ne zagnoji.
Pozdravljeni,
Pred šestimi leti sem imela prvič genitalni herpes, ki se mi je po tem še dvakrat ponovil. Pred petimi dnevi se me je lotila močna utrujenost, pred dvema dnevoma pa bolečina pri sedenju. Okolica anusa je pordela in na trenutke srbeča. Ne vem, ali gre za ponoven zagon virusa, saj mehurčkov ni zaznati. Zanima me, ali je higiena (svoja brisača, umivanje rok) dovolj, če sem na obisku pri novorojenčku in se ga lahko dotikam, nosim itd. ali ne? Hvala in lep pozdrav
Spoštiovani,
običajna higiena + morebiti še razkuževanje rok s priročnimi razkužili, ki so v bolnišnicah itak povsod na vodljo bo zagotovo dovolj.
OK, potem si pa za vsak slučaj razkužilo za roke nabavite v kakšni trgovini. Bistvo je enako. Z brisačami, sploh če se jih ne uporablja skupaj in zgolj, če se kdo katere ponevedoma dotakne, zagotovo prenos ni možen.
ničesar ni treba prestavljati, samo uporabljajte ZKP in osnovno higijeno rok.