Endometrij
Spoštovani!
Već nekoliko godina idemo na ISCI (muška neplodnost) i sad smo u 6. postupku.
Kod mene je sve OK.Uvijek imam dosta jajnih stanica i ‘krasan endometrij’ -tako mi kažu.Uvijek sam imala transfer blastocista ali se nikad nije ništa prihvatilo.
Sada su mi 2 dana prije punkcije izmjrili endometrij 18 pa Vas molim da mi odgovorite kakva Vi iskustva imate sa tako debelim endom., dali je on možda predebeo pa se js. ne mogu ugnjezditi (rekli su mi da nije, ali mene zanima i drugo mišljenje)? Nikad nisam imala neku posebnu pretragu maternice i menstrua. mi je redovita i dosta obilna.
Zahvaljujem na odgovoru
Spoštovani,
bolj kot debelina (v določenemrazponu med 8 in 20 mm) je pomembna kakovost sluznice v času vgnezditve. To kakovost je mogoče opredeliti z biopsijo endometrija ki jo histolog lahko celo na dan natančno določi v kateri del ciklusa najbolj verjento sodi. Vkolikor v času vgnezditve sluznica po kakovosti ni točno določene kakovosti +/- 3 – 4 dni od ovulacije, je vgnezditev lahko otežena, nemogoča pa ni nikoli, saj vemo, da se nosečnost kakovostno vgnezdi celo v povsem nepirmerna tkiva kot so jajcevod, maternični vrat, jajčnik, prosta površina v trebušni votlini ipd. Glede na napisano sklepam, da so razlogi za neuspeh pri vas drugje, morda imunski???, zelo verjetno pa naključni, saj v prvih tednih po oploditvi propade do 50% nosečnosti zaradi najrazličnejših razlogov. Če vam še niso preverili možnosti obstoja maternične pregrade bi bila to moja prva predlagana preiskava. Pri opisanem stanju, če ni nobene patologije pa lahko predlagam le potrpljenje.