dr. Lena Žigon gin.(vaše mnenje)
Najslabša ginekologinja kar se mene tiče! Samo ne k njej!
Na prvem pregledu, na katerega sem prišla zaradi ZELO pogostih vnetij z glijivico kandido me sploh ni hotla pregledat, rekla je, da mi pregled pripada šele pri 20.? HALO!! Pa sej imam težave!! Plus to, da sem ji omenila, da imam take menstrualne krče, da ne morm vstat iz postle in da velikokrat tudi omedlim, mi je rekla, da je to normalno?!
Pa še prosila, sem jo, za KT Yasminelle, prej sem jemala Logest, ki mi jih je predpisala osebna zdarvnica, vendar sem se zaradi njih zredila 8kg, glavoboli, koža neznosta, itd… in mi ni hotela predpisati drugih, češ, da ”mal je pa treba potrpet”
Tudi moja sošolka ima z njo slabe izkušnje, pol leta je krvavela iz nožnice, Žigonova pa je sploh pregledat ni hotela…
To je moja osebna izkušnja z dr. Žigon, KOMAJ čakam, da, bo prišel oktober, da vzamem kartoteko nazaj in grem drugam!!!!
LP
Lena žigon je zelo dobra in človeška ginekologinja, še posebej za nosečnice. Zaradi preselitve imam sedaj že tretjega ginekologa (prej v Ljutomeru in sedaj na Ptuju, v Ljubljani sem bila pri njej) in jo lahko izmed teh treh ocenim kot najboljšo. Veliko pove, svetuje, res zavzeto spremlja nosečnost in si vzame čas. Spremlja tudi vso aktulano dogajanje v zvezi s tem področjem. Trenutno me pri ginekologu Lukmanu na Ptuju moti najbolj to, da vse poteka hitro – tudi ultrazvoki in celoten pregled, tako da sploh ne uspeš veliko razmišljati, kaj šele vprašati. Včasih še minuto nisem bila notri (ker sem noseča, so obiski pogosti).
Dr. Lena Žigon je zakon! Sicer se kar veliko načakaš, sam tuki zdravnica ni nič kriva, ker ona če bi lahko bi vzela vse naenkrat. Zelo je strokovna, pa full človeška…Kar koli te zanima jo brez problema lahk vprasas…Jz sem v 34 tednu nosečnosti in včasih ko na netu kaj preveč, po nepotrebnem preberem, pa zaženem paniko, mi zmeri vse tko lepo razloži, tko da sem pol čist pomirjena. Jz sm mnenja da je najboljša! Pa tud sem bla zlo prijetno presenečena, k si je zapomnla moje ime. Pr njej res nisi samo številka.
Tudi jaz sem zelooo zadovoljna z Dr. Žigonovo. Tako da kar se tiče komentarja xyz_baby ji je to sigurno rekla sestra, ker sem že pakrat videla in doživela da zelo grdo in na hitro odslavlja ljudi, ki jih že na daleč vidiš, da so v stiski. Ali pa ti preprosto zaloputne vrata pred nosom. Zato vedno potrpim tisto, da pridem do nje. Ona si pa res vzame čas vse razloži, pozitivno vpodbuja, svetuje. Jaz sem prišla na slepo do nje in sem res zelo srečna.
Tudi jaz lahko le pohvalim dr. Žigonovo. Stara sem 19 let in v 8 tednu nosečnosti… do sedaj (bila sem že 2 krat pri njej na UZ in pogovoru, pa tudi po telefonu sem jo že pred nosečnostjo in sedaj kdaj kaj vprašala) lahko rečem samo to je ženska in zdravnica na mestu. Zelo topla, prijazna in izredno dobro razlaga stvari.
Potrebno pa se je zavedati, da imajo tudi zdravniki včasih slab dan ali pa kak tedn in do tega imajo vso pravico. Sestri pa tudi nista tako katastrofalni. Ljudje smo vsak zase svet in smo si različni, če se z njima malo pohecaš ali pa jim v primeru nekoliko čudnega odnosa postaviš zase, takoj opazita da je res včasih za nas pacientke lep nasmeh in prijazna beseda ogromno. Jaz imam tudi z njima super izkušnje.
Lp =)
Pozdravljeni,
sama sem lansko leto aprila (2010) zamenjala G., ker sem bila s prejšnjo res nezadovoljna. V 8 letih mi enkrat ni namenla lepe besede ali pa dala občutek, da delo opravlja vsaj malo z veseljem..in mi je mami predlagala njeno g. – dr. Žigonovo. Moram rečt da od trenutka, ko sem stopila v ordinacijo in prišla samo po recept zaradi operacije in vse do danes, ko sem praktično v zadnjem mesecu nosečnosti nimam ene slabe besede za rečt. Resnično si vzame čas ( razumljivo enkrat več, drugič malo manj :-)), je profesionalna in ti pove tako, kot je. Nikoli nisem dobila občutka, da sem številka..še manj pa da bi kadarkoli začutla, da sem ji odveč. Sestri sta fajn, sam je pa res, da včasih so malo bolj striktne želijo red..pa potem ne gre vedno vse tako..pa zna ena malo bolj “zobe” pokazat:-)). Jaz sem zdej res pogosto tam in vidim, da so vse super, samo sprejet jih moraš takšne kot so..kot ljudi. Glede Dr. Žigon pa res same pohvale.
k dr. Zigonovi sem prišla, ko je moja prejšnja ginekologinja odpovedala koncesijo. S prejsnjo sem bila res zadovoljna, bila je prijazna, me je poslusala in ni bilo tezav. Ob prvem obisku pr dr. Zigonovi je le-ta gledala mojo kartoteko in rekla, da to je pa ne zanima. Zanimivo res, glede na to naj bi bila to moja osebna ginekologinja. Tudi ko sem ji omenila da tabletke niso odpravile mojih menstrualnih krcev se ji je to zdelo “zanimivo”. Ni predlagala spremembe ali cesa podobnega.
Tudi ob drugem in tretjem obisku ni bila prijazna ali vsaj cloveska… Sestram tam pa vse pohvale, vedno sem uredila vse brez problemov. Septembra sem spet narocena in se bom potem odlocila ali bo ona se naprej moja ginekologinja, ker take obravnave v prihodnji nosecnosti pac ne bom trpela.
Ce imate moznosti iti kam drugam, pojdite tja.
Drage obiskovalke foruma,
vesela sem izmenjave mnenj, stališč in izkušenj tako glede postopkov, posegov in doživljanja nosečnosti, poroda, materinstva kot tudi posameznih ustanov ter tistih, ki opravljajo različne vrste storitev.
Včasih se srečam z odločitvijo, ali naj posamezen prispevek, vprašanje, komentar odobrim ali ne, ker je ton ali način pisanja vprašljiv, morda za koga celo žaljiv ali je netakten. In seveda se tudi kdaj pa kdaj odločim, da česa ne objavim. Saj veste, pri zapisanem lahko narobe razumemo ton (čeprav si pomagamo s slikicami pa znakci), spregledamo, da gre za šalo, ironijo.
Žal pa je včasih zagotavljanje anonimnosti tudi razumljeno kot dovoljenje, da se pozabi na občutljivo sporočanje.
Hvala vsem dobro mislečim za različne podatke in informacije:
Upam, da je zgoraj omenjena zdravnica dobro (da njena odsotnost pomeni zgolj reden dopust ali kaj podobnega) in da boste k njej hodile tiste, ki se z njo dobro ujamete in da ste tiste, ki z njo niste imele dobrega stika ali vam drugače ne ustreza, našle ustrezno zamenjavo.
lep pozdrav,
Sama hodim k dr. Žigon uf…. že 6 let. Seveda tudi jaz nisem čisto nič drugačnega mnenja kot ve. Meni se zdi zelo prijazna, in v ordinaciji mi je zelo všeč, da ima razobesene slikce novorojenčkov, oz. dojenčkov.
Sicer pa sem bila 5.8.2011 na pregledu, sicer me je prevzela druga zdravnica, saj je dr. Žigon na Bolniški.
Ta druga zdravnica pa če se ne motim je Dr. Dimič (nekaj podobnega) je zadevo v primerjavi z dr. Žigon zakumplicerala na povno. Uzela bris, za katerega izvide menda čakaš 5-6 tednov, naredila UZ pri katerem je ugotovila da imam na jajčnikih ciste (dr. Žigon, mi je v takih primerih takoj predpisala tablete) nato pa sem morala še naslednji dan dati kri, katero moram sedaj dati še dvakrat. Torej se mi je zdravljenje podaljšalo za 3 mesece. Pri dr. Žigon, bi zdravljenej cist že potekalo, tu pa moram še kar nekaj časa počakat, saj meni da bo naredila analizo vseh treh odvzemov krvi.
Dr. Žigonova je super zdravnica in oseba. Na žalost pa je sedaj do nadaljnjega odsotna, in vse kar lahko rečem je, da upam, da bo čimprej dobro in bo lahko svoje delo še naprej opravljala, morda v manj” natempiranem” urniku kot ga je imela do sedaj, saj se je res trudila vsem ustreči v čim večji meri. Z malo je “šla skozi” spontani splav v 4.mesecu, skozi eno rizično nosečnost, sedaj pa na žalost samo polovico te nosečnosti (in zato sem imela bolj malo UZ in bolj malo pregledov, vsakič različen zdravnik, različen pristop…upam da je z otrokom vse ok, ker Žigonova je bila glede tega res dosledna).
Rada bi samo to rekla, da se ne jezite ker je ni, pač trenutno ne more opravljati dela tako kot smo navajeni. Raje ji pošljite kakšno dobro misel, saj le-ta lahko včasih čudežno pomaga.
Lp
Dr. Žigon je do sedaj moja najboljša zdravnica od vseh, pa jih je bilo kar nekaj tekom let 40++.
Ravno prejšni teden sem bila pri njej, zato lahko povem, da že dela. Njej pa ne moreš “uiti”, so me namreč klicali. Kot sem ji rekla njej in sestram, da bi morali biti taki vsi zdravniki, da te sami pokličejo, ko je po strokovni plati potrebno.
Res vse čestitke njej in tudi sestram v ordinaciji. Vse so super. Takih bi moralo biti več.