Čišča po porodu
Spoštovani,
sem 17. dan po porodu in danes se mi je izločilo več koščkov tkiva. Zadnje dni je sicer kazalo kot, da se čišča umirja – bila je že bolj rjava in šibka (kot zadnji dnevi menstruacije). Ali moram zaradi izločenih koščkov leteti v porodnišnici ali lahko počakam na pregled pri svoji ginekologinji, ki ga imam konec februarja? Porod je bil sicer brez posebnosti (en manjši šiv na sramni ustnici).
če se zadeva ne bo stopnjevala ali ponavljala več dni zapored, lahko zadeva počaka na redni pregled, sicer pač nazaj v porodnišnico, kjer ste rodili, kamor spadajo takšne reči do 6 tednov (42 dni) po porodu.
Pozdravljeni,
zanima me koliko časa sme trajati krvavitev po porodu v smislu čišče? Sama sem tri tedne po porodu in še vedno krvavim v smislu sveže krvi in krvave sluzi. Vložek sicer ni prepojen, tudi količinsko ni veliko, a vendar je čišča še vedno krvava in ne kaže, da bi se kaj spreminjalo. Je to še običajno ali mi svetujete pregled v porodnišnici? Vem, da naj bi trajala čišča do 6 tednov, samo menda naj ne bi bila ves čas le kri.. občasno čutim tudi menstruaciji podobno bolečino, a glede na vse dvomim da bi šlo že za menstruacijo. Dojenje ni steklo, si pa črpam mleko.
Spoštovani,
ker ne dojite se verjetno maternica nekoliko slabše zmanjšuje in krči, pa je lahko tudi krvavitev daljša, ampak mirno lahko traja tja do 6 tednov, če ne izpadajo kosi strdkov ipd.
Pozdravljeni,
če prav razumem, ne bi smelo biti koščkov tkiva? Včeraj in danes se mi je zgodilo, da pa so bili prisotni manjši koščki tkiva, res ne veliki, a sem jih opazila na vložku in toaletnem papirju, 1-2x na dan, krvavitev ob tem pa ni bila močnejša ali karkoli drugega. Je to tudi še normalno ali ne? Neprijetnega vonja ni, povišane temperature pa tudi nimam. Res ne bi rada prehitro delala panike.
Hvala vam za odgovor in pomoč.
kaj lahko še rečem? Pravzaprav nič. Od tu dalje boste morali sami presoditi, če je smiselno hodit na pregled ali ne. Česa takšnega kot bi bila kakšna tabela, v kateri bi bilo točno našteto koliko g krvi ali koliko strdkov in koliko veliki smejo bit v čišči, da je še vse zagotovo v redu in od kje dalje ne več, žal nimamo.