Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja če ima katera težave z žilami

če ima katera težave z žilami

Če ima katera težave s krčnimi žilami v nosečnosti ali vsak dan.
Nekaj časa sem opazovala kako mi silijo žilice na plan v celih šopih. Tudi polaganje nog na višino ni pomagalo. Na tleh nog več kot 15 min sploh nisem mogla imeti, ker sem čutila zelo velik pritisk v mečih.

In sem našla rešitev, ki jo bom delila tudi z vami.
Obstajajo preventivne nogavice za krčne žile (samostoječe ali hlačne) 70DEN, različnih velikosti.
So lepe na pogled, tako da jih lahko nosite tudi pod krilom. Prve pozitivne reakcije so vidne in čutne že po dveh urah. Noge ne bolijo več toliko, male žilice pa izginejo. Pa še nekaj sem opazila: podplati se mi ne potijo več toliko.

Dobite jih v prodajalnah z ortopedskimi in medicinskimi pripomočki. Toplo priporočam.

Pa sporočite še ve, kako lajšate take težave in kakšne so vaše izkušnje.

Jaz sem v zadnjem mesecu dobila grozne žile po spolovilu, po celem desnem stegnu, notranja stran pa skozi do stopal. Imela sem ful bolečine, dokler si tudi jaz nisem kupila te kompresijske nogavice. Res so sicer drage, pomagajo pa.
Najbolj hecno pa je, ko je otrok šel ven, o žilah ni ne duha ne sluha.

LP

Jaz sem imela noge za kakih 15 cm višje od srca, a tako, da je bila podprta cela noga, nikar samo stopala, vmes pa nič. Sem pa po večkrat na dan nekaj časa prhala s hladno vodo ali namakala v lavorju s hladno vodo, hodila po hladni Bistrici, namakala v Blejskem jezeru … Pa je pomagalo. Tistih nogavic pa nisem mogla nositi, ker mi je bilo strašno vroče (čez poletje). A ja, nikar sončit nog, škodi žilam. Tudi homeopat mi je nekaj predpisal za žile, pa je bilo fino. Niso napredovale.

Sem slišala že za te nogavice, vendar so mi V Sanolabor-ju rekli, da mora strokovnjak zmeriti kompresijo.
Ali katera ve, kje ti to izmerijo, koliko stane…

za Natašo – kompresijo in tudi velikost ti zmerijo kar tam v trgovini in ti potem svetujejo, ker tudi vidijo kakšne so žile.
Jaz sem jih kupila v DIAFIT v Mariboru. Kupila sem samo desno nogavico, ker sem imela samo po desni težave. Dala sem 10.000. Bilo je v redu, ker je bila zima, pa me je fino grelo, ne predstavljam pa si, kako to zgleda poleti, saj so te nogavice res debele.
Hecno je tudi, ker jih moraš oblačiti in slačiti z gumijasto rokavico, da ne poškoduješ kompresije.
LP

Neko obdobje je tudi mene pestila ta težava, reševala pa sem jo na naslednje načine:

– kompresijske hlačne nogavice (tiste najmanj elastične, kupila sem jih v
Fabianiju)
– zeliščni gel za mazanje v primeru težkih utrujenih nog in krčnih žil
(kozmetika Kahne)
– počivanje v položaju, kjer so noge malo višje od srca
– dosledno upoštevanje načina sedenja – nikakor ne smeš prekrižati nog
– prepovedano nošenje ozkih neelastičnih hlač
– prepovedano sončenje

Takratne težave (beri – bolečine) so minile, res pa je, da je nadloga največkrat podedovana in v takem primeru žal težavo samo ublažiš, pozdraviti pa se tega menda ne da.

New Report

Close