Bolečine v trebuhu/zadnje trimesečje
Lepo pozdravljeni!
Čedalje bolj sem zaskrbljena zaradi mojih naslednjih znakov, zato se na vas obrača za mnenje.
Sem v 28. tednu nosečnosti. Zelo pogosto mi zatrdi trebuh, kar pa vem, da ni nič posebnega. Problem je v tem, da se mi zadnja dva-tri dneve pojavljajo poleg zatrdevanja še bolečine nekje v srednjem delu trebuha in sicer bolj na levi strani, ki pa se ob gibanju prenesejo čez sprednji del. Na otip me sicer nič ne boli. Otrokove gibe čutim normalno in razen teh bolečin se počutim dobro, razen zaskrbljensoti. A je mogoče, da so te bolečine poseldica kakšne ‘nategnjene’ mišice? (Pred nekaj dnevi sem skoraj padla in se nakako čudno ujela, nisem se pa nič udarila.) Ali moram zaradi tega takoj k zdravniku? Ali obstaja možnost, da je s plodom oziroma posteljico kaj narobe? Če počivam in se ne gibam mi je bistevno boljše, pomaga mi tudi buscopan.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
iz pripovedi bi upal sklepati, da ste si najverjetneje res nategnili neko mišico v trebušni steni, ki pač boli. Posbnega razloga za skrb sicer ni.
Pozdravljeni.
Trenutno sem v 28 tednu nosecnosti (27t 4d). Danes sem imela tudi reden ginekoloski pregled na katerem je bilo vse ok. Dobila sem tablete buscopan proti krcem. Vse je bilo ok do pred kaksne ure ko sem se z trdim konicastim predmetom udarila v spodni del trebuha. plodove gibe cutim spodaj ( nogice naj bi imel spodaj- tako mi je danes rekel ginekolog.)
Sem pa v skrbeh ker je bil udarec mocan z ostrim kotom. Otroka sicer res cutim vendar se mi zdi da me tudi boli. Na mestu udarca se mi je naredila praska. Verjetno so bolecine tudi psihicne narave vendar bi rada slisala se vase mnenje. H ginekologu se nisem sla, saj sem bila tam danes in da ne bom izpadla prevec obupana bom pocakala se na vase mnenje.
Lahko pride do kkasnih posledic zaradi udarca? Kaksni so znaki da je kaj narobe? Gibe plodu trenutno cutim, krvavitve pa zaenkrat ni.
Hvala
spoštovani,
morda bi koristilo, če bi poznal način, mehanizem in moč udarca ter če bi bolje poznal tudi predmet, s katerim ste se udarili. Vse to bi namreč lahko bilo pomembno. Sicer pa zelo na splošno, udarec, ki vam ne povzroči resne poškodbe, zelo težko povzroči problem nosečnosti. Eden od pomembnih znakov, da bi kaj lahko bilo narobe, je pomembno mirnejši plod.
Pozdrav
Ja se opravicujem za nepopolne podatke. Udarila sem se s kotom od blagajne ki je najvrjetneje iz trde plastike. Z blagajno sem se zaledela v zid med pospravljanjem le-te v sef. Udarila sem se pod popkom kjer se mi je naredila rana oziroma odrgnina. Udarec je bil potemtakem precej mocan vendar tocno tezko recem ker sem se se zelo ustrasila in nisem popolnoma zbrano reagirala. Plod je zivahen kot prej le kaksno uro ali dve takoj po tem je bil bolj miren. Krvavitev ni bilo.
Zaskrbelo me je po tem ko sem na spletu prebrala da je plod po 27 tednu manj zavarovan. Zanima me kaksne poskodbe oz posledice lahko ima in ce je le te mozno videti z UZ ali nekatere sele z rojstvom.
Hvala in lep dan
plod je pred neposrednimi udarci povsem varen, saj plava v tekočini, ki je nestisljiva. Poškodbe ploda ob udarcih ali padcih so lahko le posredne, torej zaradi morebitne poškodbe ali luščenja posteljice s stene maternice, kar pa se vedno kaže s hudo bolečino in/ali krvavitvijo. Če ni bilo nič od tega, ste lahko povsem mirni.
Spostovani!
Noseca sem 26. tednov, stara 26 in zadnji teden imam bolecino v spodnjem delu trebuha na desni strani (malo visje od predela jajcnikov). Zaenkrat je v nosecnosti vse bp, plodove gibe cez dan obcasno zacutim, ti so bolj intenzivni zvecer. Bolecino zaznam, ko ustanem in se ulezem ter ko naredim res globok vdih. Tudi ko sem dolgo na nogah me pricne boleti. Je to posledica raztece maternice ali kaj drugega?
Spoštovani,
desno spodaj je pravzaprav edina resnejša nevarnost vnetje slepiča, kar pa se praviloma začne in konča znotraj 48 ur. Glede na to, da se pri vas težava vleče že cel teden, gre pri tem malo verjetno za težave s slepičem. Ostalo na tem mestu pa je bolj ali manj banalnega pomena, če ni pridruženih drugih simptomov in znakov.