bolečine v trebuhu in driska
Pozdravljeni!
Stara sem 23 let, imam prekomerno telesno težo.Pred 4 dnevi se mi v predelu “trikotnika” pojavila bolečina/ bolečina v zgornjem delu trebuha. Na začetku me je bolečina prebujala ponoči. Taka pekoča bolečina; ki me je spominjal, na bolečine, ki sem jih imela, ko sem imela probleme z žolčnimi kamni( le te so mi pri 16 letih z celotnim žolčnikom odstranili); aja enake bolečine, samo niso na enakem mestu, kot pred leti.
Včeraj sem pazila na prehrano, nič nisem pila kave, pa tudi pokadila sem manj( 5, prej po 20 cigaretov na dan), stresnim situacijam pa nisem izpostavljena. Po 17 uri nisem več nič jedla. Ampak vseeno me je bolečina okrog 5 zjutraj rebudila, pomagalo e nežno masiranje an predelu bolečina, da sem lahko zaspala nazaj.
Danes pa me že celo dopoldne počasi spremlja ta bolečina. Ko kaj pojem, je malo bolje.
A mi lahko svetujete kaj je z mano narobe? Kako si lahko pomagam sama, s kakimi tabletami?
Vem, da če bolečine v roku 1 tedna ne bodo minile, grem tokoj k osebni zdravnici. Ampak rada bi vsaj omilila te bolečine, in pregnala strah, da je z mano kaj hudo narobe.
Lp
Spoštovani!
Imate zelo verejtno težave s preveč kisline, ali celo z rano na želodcu ali dvanjsntiku. V lekarni si lahko kupite dve vrsti zdraivl – rupurut, rutacid, gastal vežejo kislino in olajšanjo težave, ranital pa preprečuje nastajanje. Slednjega jemljite dvakrat po dve tableti, in če v trreh tednih ne bo bolje, pojdite k zdravniku.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik