Bolečine v spodnjem delu trebuha po sterilizaciji
Pozdravljeni…
14.decembra 2023 sem bila na dveh posegih-histeroskopija (polip na maternici) in laparoskopija (sterilizacija). Mesec dni po posegu so se pojavile bolečine v spodnjem delu trebuha. V urinu so mi našli polno bakterij. Zdravnik mi je predpisal MacroBid kapsule (7 dni) + urološki čaj. Po končani terapiji sem spet začutila bolečine, vendar sem naslednji dan dobila menstruacijo in sem bolečine prepisala menstruaciji. Po menstruaciji so se bolečine spet pojavile. Enkrat so izratitejše na levi strani, drugič spet na desni. Včasih boli že sama hoja, ker ko stopim npr. na desno nogo, me zaboli v predelu desnega jajčnika. Danes sem spet bila v laboratoriju na odvzemu urina in krvi. Izvidi so baje v mejah normale.
Zanima me, če je možno, da so bolečine povezane s sterilizacijo? Je možno vnetje jajčnikov? Veliko krat imam tudi vaginalno vnetje. Bi od tega lahko bile bolečine v predelu jajčnikov?
Prosim za nasvet. Hvala, Nataša
Spoštovani,
že večkrat sem zapisal, da ugibanje in razpravljanje pri bolečinah v trebuhu nima veliko smisla. Lahko zgolj vsak pri sebi odloči ali so težave dovolj hude in dovolj dolge, da potrebuje zdravniški pregled ali pač ti pogoji (še) niso izpolnjeni. Razlogov za bolečine v predelu pod popkom je namreč veliko in so zelo različni.