belo blato
Lepo pozdravljeni!
Mene pa zanima kaj pomeni belo blato? Že nekaj časa odvajam zelo svetlo rumeno, skoraj belo blato. Poleg tega imam bolečine v zgornjem delu trebuha, trebuh je napihnjen in občutek imam kot da mi ga bo razneslo. Opazila sem tudi da me zelo srbi koža po vsem telesu, še posebej po trebuhu. Kaj bi lahko bil razlog za težave? Ali bi morala obiskati zdravnika? Kaj mi svetujete?
Hvala lepa za odgovor!
Mia
Absolutno morate k zdravniku, mene tole stanje, ki ga opisujete, malo spominja na zlatenico, poglejte se v ogledalo, če so beločnice res bele, ali imajo rumenkast nadih, prav tako nohti. Belo blato pomeni zastoj žolča v jetrih in zato ga ni v blatu in blato je belo, oziroma sivkasto. Tudi srbečica kože je lahko posledica zvišanja bilirubina v krvi (isti vzrok). Poglejte tudi, če je urin temen.
Dober vecer
Zdajle opazam nekaj dni da imam ko grem na potrebo da imam na blatu nekaj belega nevem kako bi drugace opisala ampak zgleda ku neka mrezica bela.. Na blato ne hodim redno hodim na 3 4 dni in blato ni rumeno je rjavo vendar malenkost svetlejsa rjava.. Pred dnevi sem imela drisko in sem opazila tudi nekaj sluzi.. Za kaj bi to lahko slo..
Hvala za odgovor