Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ZNAKI LEVKEMIJE

ZNAKI LEVKEMIJE

Pozdravljeni,

obračam se na vas, ker me zadnje čase obdajajo skrbi zaradi sina. Pred dobrim tednom sem govorila z osebo, katere sin ima levkemijo. Zaupala mi je svojo zgodbo in omenila tudi opozorilne znake, ki jih je opazila pri sinu.
Sedaj pa sem postala tudi sama pozorna na sina (star bo 5 let). Sin ima veliko manjših modric po nogicah (od kolen navzdol), ki izgledajo kot modrice udarcev. Jih je kar nekaj, ob pritisku ga ne bolijo pretirano (pravi, da malo). Poleg tega je sin precej svetle polti, je bolj bled (tudi sama sem bolj svetle polti in rahlo slabokrvna), včasih opazim tudi rahle podočnjake. Občasno tarna, da ga bolijo nogice in da je utrujen (da naj ga nosim), vendar sem to pripisovala iskanju pozornosti, ker imamo doma tudi 11 mesečnico. Drugače je sin normalno aktiven in živahen, le potarna občasno, da je utrujen ampak ta utrujenost hitro mine, če se ga dobro motivira. Zadnje čase opažam, da se sin ponoči poti (kak teden sedaj ali manj). Običajno mu je potrebno zamenjati pižamo, laske ima mokre. Poleg zgoraj naštetega sin tudi ves čas rahlo pokašljuje, vendar to izgleda bolj kot tik. Ko ga vprašam, če ga kaj draži, mi reče da ne. Kri nismo preverjali kar nekaj časa, ker je sin drugače zdrav. Lani je prebolel vodene koze in imel nekaj prehladov, drugega pa ne. In ker mi je mož povedal, da imajo v družini levkemijo (sestra od tašče je umrla za levkemijo, ko je imela 12 let), me vse skupaj še bolj bega in straši do te mere, da res veliko razmišljam o tem.
Prebrala sem si že kar nekaj člankov na to temo in preletela velikokrat opozorilne znake. Odločila sem se, da sinu preverimo kri, vendar je pediatrinja do ponedeljka odsotna. Verjetno nima smisla, da sina urgentno vozimo na odvzem krvi že danes? Ali vseeno pokličemo in se gremo še danes pokazat?
Vem, da na podlagi tega težko karkoli določite oziroma je nemogoče postaviti neko resno diagnozo. Pa vendar, glede na izkušnje. So zgoraj navedeni simptomi alarm za paniko?

Za vaš odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem in vam želim lep dan.

LP,

Aleksandra

Modrice pri levkemiji so značilno enake barve (modrikaste) s tipno oteklinico in ne spreminjajo barve, kot to vidimo pri modricah zaradi udarcev. Pregled krvi pri pediatrinji bo razrešil dvome.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Sin je ravnokar z možem pri zdravniku in čakam na izvide. Modrice so bile modrikaste, nekatere bolj vijolične, ki so počasi bledele. Otekline nisem začutila. So samo po nogicah in zadnje dni opažam, da novih modric ni. Sin je bolj neješč, sicer zdrav. To noč se niti ni pretirano potil, mogoče le malenkost. Upam in verjamem, da je strah odveč pa vendar previdnost ni odveč. Vam sporočim, ko prejmem izvide.

Šeenkrat se vam zahvaljujem za odgovor in vam želim lep dan.

LP, Aleksandra

upam, da je vse v redu:=)=

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

sporočam, da so bili izvidi uredu. Levkociti 7,8, malenkost povečani trombociti. Izvidi kažejo na nek začetek viroze in sin je res včeraj dobil vročino in danes drisko (malenkost ga boli trebuh). Vse kaže, da so modrice res posledica plezanja in skakanja, nočno potenje pa verjetno zaradi viroze. Sicer bodo naredili tudi preiskave ščitnice in dobili smo napotnico za kardiologa (rahel šum na srcu).

Zahvaljujem se vam za vaše odgovore in vam želim lep dan.

LP, Aleksandra

Super:=)

Nočno potenje – predvsem v glavo je znak pomanjkanja vitamina D. Predlagam, da ga preverite. Stavim, da je kritično nizek.

Gledate le en sam znak. Pomanjkanje vitamina D lahko povzroča tudi nočno potenje, vendar pomanjkanje vitamina D povzroča predvsem druge znake in je nočno potenje samo en del slike. Diagnozo postavljamo , ko je izpoln jenih več kriterijev za neko stanje, ne le en sam.

New Report

Close