Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ZLATI PRINAŠALEC – radi bi

ZLATI PRINAŠALEC – radi bi

vsem lep pozdrav. Radi bi kupili zlatega prinašalca. Pa nas zanima kakšen je ta pes. Je res dober za otroke, ali je lahko v pesjaku.
Imeli smo koker španjela in jaz enostavno več ne morem brez psa. Samo tako majhnega nočem več, ker je bil vedno tepen – a veliki borec.
No zanima me tudi, če kdo pozna dobro leglo in predvsem zelo svetle sorte.
Hvala za odgovore.
Lahko mi tudi pišete: mateja.bokal@email.si

Če psa tepete ga ne potrebujete. Psi so zato da nam delajo veselje ne da se nad njimi izživljamo …

hej!

Jaz imam deset mesečnega prinašalčka in bi lahko napisala roman hvalnic za to pasmo (no, sej verjetno bi jo vsak za svojo pasmo, ampak ker te zanima točno ta…) Je ful priden, ubogljiv, hvaležen, delaven, če mam slab dan potrpežljiv….Mi ga imamo zunaj v 15 m2 velikem pesjaku, kjer je, kadar nas ni doma in kjer spi, drugače je na vrtu. Je rodovniški, a vseeno so mu odkrili displazijo komolca, ki pa je sedaj že skoraj pozabljena (imel je operacijo in je ok) Če se odločiš za rodovniškega naj imajo starši NUJNO slikane kolke IN komolce (dober vzreditelj ti pokaže papirje in slike) Izbira legel je pri tej pasmi zelo velika vendar bodi ful previdna, ker niso vsi vzreditelji pošteni…Legla lahko vidiš tudi v reviji Kinolog, lahko se pozanimaš na kinološki zvezi o lastnikih…Jaz sem imela srečo z leglom, lastnika sta bila res “prava pasja starša” in smo še danes v stalnem kontaktu. Ko se je pri našemu pojavila displazija sta obvestila vse ostale lastnike, lastnika očeta…spremljala okrevanje… če te zanima kaj več (izbira mladička, kaj moraš zahtevati od vzreditelja, šolanje, nega, hrana…) ti z veseljem pomagam. Moj mail: katja.bizant@email.si

http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=76

Vse o zlatem prinašalcu

Zdravo,

res je, zlati prinašalci so krasna pasma. Sicer sem še na samem začetku spoznavanja le-te, ker je naš mali star šele dobre tri mesece, vendar je res, kar je povedala bi_ka – zelo hitro se uči in še hitreje stvari zapolni. Seveda pa je treba pričakovati, da je, kot mladič, zelo svojeglav in trmast (verjetno vsi) in da je na samem začetku z njim veliko dela. V bistvu je kot otrok, potrebna je močna volja, ko pa si enkrat zadevo zapomni, pa ni problema.
Kar se bivanja tiče, si mojega sicer ne znam predstavljati v pesjaku, ker je pravi družinski kuža, nor na ljudi in družbo. Seveda ima svoja pravila, kar pomeni, da sta mu spalnica in kavč tuja, vendar ga imamo v hiši. Sicer pa, če se z njim veliko ukvarjaš čez dan, je vseeno, kje spi…

Kar se legel tiče, je res potrebno paziti – ko izbiraš psa je dobro, da vidiš mamo in očeta mladičev. Res so izpostavljeni displazijam, zato je fajn, da jih imajo kot mladiči pregledane (naš jih je imel). Sicer pa smo tudi mi imeli veliko srečo z nakupom – krasni ljudje, vzdržujemo stike, vedno jih lahko pokličem…

Skratka, veliko sreče z zlatkom, če se boš zanj odločila…

O Miška veš treba je prebrati vse ne samo tisto kar se ti zdi in na pol.
Mogoče ne veš, da je šmanjel majhen a navihan kuža, ki je jezil velike pse in potem je bil pogrižen…..
Ne obtožuj če nisi prepričana o dejanjih – pa brez zamere.

Katja hvala zaenkrat, v kolikor se bom odločila in prepričala moža, da kupimo novega psa se ti sigurno oglasim. Res je kot praviš, da je dobro poznati “pasje starše”, pri našem smo jih in sem vedela kaj kupujem, zato mi je še toliko težje kupiti kar enega psa pa čeprav ima papirje in slike in sploh in oh…. saj veš sama.

Mateja G se opravičujem ampak večji psi niso nikjer omenjeni, tako da sem res dobila najbrž napačno predstavo o tem, da vi tepete psa … Se opravičujem in nič ne zamerim :)))

Mateja, polagam ti na srce, da v primeru rodovniškega psa rodovnik tudi preveriš. Preveri starše – če res obstajajo, preveri dosežke na razstavah – so naslovi v resnici doseženi, preveri, kakšni so potomci, ki sta jih pes ali psica dala v preteklosti…
Želi ti veliko sreče pri izbiri, predvsem pa “hiti počasi”.

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

aja, pozabila sem te opozoriti da se izogibaj legel ki imajo kakršnokoli povezavo s človekom po imenu Wester (mislim da se tako piše) Zelo znan med kinologi, vendar precej negativnih kritik (spet smo pri denarju…) Če te zanima kaj več lahko malce pobrskaš po ostalih forumih, kjer je veliko obupanih lastnikov mladičkov iz njegovih legel in ravno tako svarijo ljudi pred njim!!!

prijatelj je kupil zlatega prinašalca, tukaj, v Sloveniji. Že kmalu se je izkazalo, da je psička zelo bolehna, z displazijo kolkov, in potrebuje 24-urno nego. Žival je bila kupljena od prekupčevalca po mastni ceni

New Report

Close