živalske bolhe
imam muca ki je skos notri zato bolhe tezko pobere kje zunaj..je pa v hiši še kuža ki ima pa kar pogosto te tezave…sicer uporabljamo za oba frontline…kašna je “nevarnost” bolh z človeka oz. če kašna skače po sobi ali je možno da gre tudi na človeka? kakršnekoli informacije v zvezi s tem dobrodošle…saj se moj muc zelorad carta tudi po postelji…pa da ne bom imela slabega občutka 🙂
Živalska bolha piči lahko tudi človeka, a ni nič nevarnega, je pa zoprno, srbi.
Ni bojazni, da bi se na tebi naselile ali kaj takega, a skoči pa lahko nate in si “postreže”:)
Sicer so pa nam proti bolham najbolj pomagale ampule, ki se jih stisne mački za uho – ne vem sicer kaj vi uporabljate, težav z bolhami mi že dolga leta nimamo, samo so mačke stalno notri.
imeti bolhe v stanovanju ni hec ejjjjjjjjjjjjj, sle bodo v tepihe, posteljo povsod in zelo tezko se jih je znebiti, mislim ma kaj vam je ljudje da to tako zlahka jemljete, bolhe gredo iz zivali povsod po stanovanju, deke, tepihi, obleke…
zdaj ce ze imate bolhe, vedi da morate narest generalko povsod po stanovanju in po psu! druagce pa redne ampule psu in bolh ne bo!
naša dolgodlaka mačka jih je tudi stakila in smo ji enkrat na mesec dali neko tabletko za pojest (naj bi to bila kontracpecijska tableta za bolhe) in so po kakem mesecu bolhe izginile, se niso več razmnoževale in od takrat nimamo problema z njimi.
Sem pa jaz v tem obdobju bolh bila vsa popikana po nogah in je zgledalo kar grozno, ker se ta pik celi oz. je kolobar kar dosti časa.
samo se žal ne spomnem imena teh tablet…samo vem, da jih je naša mačka pojedla in nismo dajali nič na dlako.
frontline ze nekaj casa po raznih krajih SLO ne zaleže več, zato mi uporabljamo advantix, sploh za klope! Zdaj naredite generalko in nato daj macku frontline, psu pa advantix in bo upam mir, se bolje pa je da greste k veterinarju in tam poves da ima pes pogosto bolhe! mar nimas potem po celem stanovanju bolhe? ce jih ima pogosto, mar tega ne opazis? Kako zdrzite??
nekdo ti je že zgoraj napisal, da to res ni hec.
imam izkušnje izpred parih let, ko smo dobili z mačkom tudi boplhe v stanovanje.
prav fajn znajo pičit. problem je v tem,da gredo v vse oblazinjeno pohištvo in se znajo precej hitro razmnoževat in ZELO težko odstraniti.
sama sem takrat dobesedno polivala z biokilom.
čim prej se jih znebite iz stanovanja in iz ubogih živali,ki jim je pa tudi neprijetno.
Bolhe nimajo navade, da nam mahajo in vpijejo juhu, da bi jih opazili. Raje se skrivajo.
Pes ni tvoj (napisala si sicer, da je od fantove punce, to si po logiki ti, ampak predvidevam, da si se zmotila 🙂 in če ima bolhe, ga preprosto ne spuščaj v svoje stanovanje. Meni je kolegica povedala, da je imela njena prijatlejica bolhe celo v parketu oziroma pod njim. Ne vprašaj – vrgli so ven celoten parket, da so se jih znebili.
Lastniku/lastnici svetuj, naj zamenja frontline za advantix, da se bodo pa znebili že obstoječe zalege, pa naj kupijo nekaj ekstra proti bolham. Te ampule so v smislu preprečevanja, da se živalce sploh naselijo, ne bodo pa od nje poginile, ampak prej skočile dol z dlake (preparat deluje na dihala zajedalcev). Se pravi… da je treba tudi obstoječe bolhe najprej pobiti.
Ne pretiravaj. Imamo 4 kosmatince, ki so imeli že velikokrat bolhe, kar mrgolelo jih je po njih ( o kakšnih ampulah si pa pred leti lahko le sanjal), pa niso šle nikoli na človeka, obleke, tepihe ipd. Nikoli nismo naredili nobene generalke, pa smo se bolh kljub temu znebili. Sicer ne za vedno, ampak kar nekaj let je bilo pa res mir, dokler jih niso dobili od sosedove psičke 🙂
Če so bolhe že v stanovanju, potem ampulce seveda ne pomagajo. Razkužit morate celo stanovanje in to ponavljati na 3 tedne. Ko bo stanovanje ok in živalice zaščitene z ampulcami, pa ne bi več smelo biti problemov.
Sicer je pa frontline za bolhe zelo dober, nekoliko slabši pa je za klope.