Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Zelenjave se bojijo kot hudič križa

Zelenjave se bojijo kot hudič križa

Nekateri me poznate iz teme Motivacija za vsak dan. Problem je to, da jaz obožujem raznovrstno zdravo hrano. Maja družina pa obratno. Mama sicer še nekoliko potegne z mano recimo ko predlagam zelenjavno juho. Pri tem se pa neha. Oče, mlajši brat in sestra pa, ko dobijo ketero koli zelenjavno jed na krožnik pa gledajo, kot da so dobili strup. Še posebej slednja. Ni fora samo v moji želji, da še malo shujšam ampak tudi v tem, da družino poskusim navaditi na bolj zdravo prehrano.

no jz lahk takoj povem de ne jem sadja in zelenjave pa normalno žvim.  to ni nič takšnega. naj jejo kar so navajeni in fertik.  posebnih problemov z zdravjem tud nimam pa tud šlank sem, nikoli problemov z nobeno težo,  pri 39.ih letih mam 54-55 kg, s tem de sem težo mogla celo pridobit, ker- jz mam umetne zobe- ko so mi delali umetne zobe zart zob nisem smela jest skor nič in sem mela zlo omejeno prehrano temu primerno mi je padla teža, zgubila sem kakšne 3 kg ( težko rečem ker takrat sem mela zlo nizko težo, približno 48 kg normalno). teža mi je padla na 44 kg pol sem pa pridobivala tko de sem v svoje življenje uvedla sladkarije, čokolade vseh vrst.  prej nisem nikoli bla na sladko, že kot otrok sladkarij nisem kej zlo marala, raje mam slano hrano.  uspelo mi je de sem v dveh letih pridobila ful in mi je teža narasla na 50 kg. pol je nihala med 48 in 50 kg, zadnjih nekaj let pa sem še malo pridobila ( s čokoladami se seveda ne filam več tok kot takrat ko sem mogla nujno pridobit težo, še vedno pa seveda jem tudi čokolado, se razume, pa zdej recimo jem napolitanke de mam kej sladkega pri sebi, to je pa to)in mi že ene 3 leta teža ni padla pod 50 kg, še narasla mi je.  zdej mam 54-55 kg, je pa težko določit, ker mi niha, nekje med 53 in 55 kg.  in se počutim super.  za svoje zdravje skrbim tud tko de ne pijem in ne kadim ( de ne bo pomote, seveda pijem tud alkohol, se razume, nisem pa to mislila v smislu pjančevanja, upam de ste me prou razumeli), ukvarjam se s psihološkimi metodami ( jogo, meditacijo, hipnoterapijo, vrstami meditacij, pilatesom), kar mi daje odlično kondicijo in sem tud tko veliko telesno aktivna,  en od mojih hobijev je kolesarjenje,  v poletnem cajtu tudi plavanje, ampak bl priložnostno ( sploh letos ker zart jajotovih ukrepov nisem šla na morje in sem lepo ostala doma, ni mi blo hudga, zato sem rekla de letos je blo plavanje priložnostno, ker nisem bla na morju, ko pa sem seveda še hodla na morje je blo pa plavanje redno, itak),  ko se kolesarska sezona zaključi in ko ni lepega vremena grem na kakšne sprehode in to je to.  mislim de sem kr dobro poskrbela zase. veste folk ni vse samo v hrani! je tudi v telesni aktivnosti.  jz se ne vtikam v to kva ljudje jejo in česa ne, naj jejo kar jim paše.  in to je to.

New Report

Close