Zavarovanje v tujini
Hojla vseznalke in vseznalci,
s strašansko hitrostojo se nam bliža čas počitnic in potovanj, zato me zanima me, če:
– se ob potovanju v tujino dodatno zdravstveno zavarujete?
– kje (Vzajemna, Elvia, Koris,…)?
– dobre/slabe izkušnje?
– družinski paketi – prednosti/slabosti, drobni tisk?
– cena?
– ali je res treba konvencijska potrdila ob prihodu na HR potrditi in kje?
– kakšne so vaše izkušnje s konvencijskimi potrdili?
Saj grem lahko surfat po netu ampak mene zanimajo konkretne izkušnje. Hvala za informacije!
jaz vedno vzamem Vzajemno mogoče tudi zato ker je pridobitev potrdil zelo enostavna in imajo zajete skoraj vse evropske države. jaz si jih vedno naročim kar prek interneta in če vzamem še kakšno dodatno zavarovanje potem po povzetju prevzamem!
Do sedaj ( moram hitro potrkati ) smo bili še vedno vsi zdravi in nam potrdila niso prišla nikoli prav. moja starša pa sta bila 3 leta nazaj na Krku in je oče v vodi stopil na neko zarjavelo kljuko ki mu je pogledala na stopalu čez in so ga dobro oskrbeli pa še potrdilo mu je prav prišlo in ni imel problemov z zavarovalnico. tako da lahko rečem da so z Vzajemno dobre izkušnje!!
lp, mojca
Pozdravljena Karmen,
tudi mi vedno vzamemo le konvencijsko potrdilo, če za določeno državo obstaja. Na Hrvaškem ga je potrebno potrditi ob prihodu, dejansko mora biti potrjeno do prihoda k zdravniku.
Če pa potrebujete zavarovanje za državo, s katero Slovenija nima podpisanega sporazuma, pa močno odsvetujem Elvio. Takrat še s fantom sva bila v Rimu, kjer sva kampirala in jaz sem potrebovala zdravniško pomoč. Pri Elvii je potrebno pred obiskom zdravnika klicati v Pariz, česar mi pri sklenitvi zavarovanja niso povedali. Menda je klic zastonj, a to pomeni, da jih najprej pokličeš ti, poveš nekaj osnovnih podatkov in nato te pokličejo nazaj. Takrat še ni bilo toliko mobitelov in v kampu je bil to problem. Potem te sprašajo en kup stvari (pogovarjala sem se pol ure), meni pa ni bilo ravno najbolj enostavno svojega zdravstvenega stanja opisovati v angleškem jeziku, čeprav angleščino vslužbi uporabljam vsak dan. Nato ti povejo, da jih pokliči čez npr. 12 ur ali naslednji dan, oni pa bodo našli zdravnika, ki te bo pregledal. Mislim, halo! Če v tujini iščeš zdravnika, je to verjetno nekaj tako hudega in neprijetnega, da jo rabiš tisti dan. No, jaz sem jih poslala nekam in odšla k zdravniku samoplačniško. Na srečo je skupaj z zdravili stalo le 200 DEM. Pri Corisu je menda druga zgodba, saj lahko sam izbereš zdravnika (ne sme biti zasebni), za zavarovalnico pa zadostuje potrebna dokumentacija. Nobenih klicev in čakanja odobitev…
Želim vam lep dopust in da vam ne bi bilo treba uporabiti zdravstvene pomoči.
lp
Natalija
Na temo v zvezi z Vzajemno ti nimam kaj dodati – so punce povedale vse. Dodala pa bi izkušnjo s Coris-om.
Ob odhodu na počitnice v Itaijo vedno vzamemo Coris – prav zaradi javnih zdravstvenih ustanov, ki so menda v Itaiji pod vsako kritiko (žal žalostne izkušnje žlahtnikov), Vzajemna pa resnično krije samo te. S Corisom greš lahko tudi k privatniku – meja je cena za določeno uslugo, nujnost in lokacija (ker ti morajo sicer povrniti tudi stroške prevoza do drugega zdravnika; če je poškodba ali bolezen hujše narave in izdatki nepredvidljivi, jih moraš poklicati na posebno številko – pa v skrajnem primeru pridejo pote in ti zagotovijo primerno cenejšo oskrbo). To z zasebnikom je preverjeno. Na smučanju v Dolomitih je prijatelj nujno potreboval zobozdravnika. V vasici, kjer smo bili nastanjeni, je bil na voljo samo privatnik – nič drugega. Ob vrnitvi v Slovenijo je na Coris poslal vso dokumentacijo in denar so mu do zadnjega tolarja brez dodatnih vprašanj povrnili v enem tednu.
Za Hrvaško pa za moje pojme vzemi samo konvencijska potrdila.
LPM
Za Hrvaško naročimo konvencijska potrdila prek interneta.
Za tujino pa Coris ali Elvia.
Glede na izkušnje forumovcev, ki so odgovarjali pred menoj, še dobro, da se mi, ko sem vzela zav. pri Elvii ni nič zgodilo.
Izkušnja s Corisom zelo pozitivna: v Keniji sem si razbila brado (injekcija proti tetanusu in šivanje), v nekaj dneh po tistem ko sem jim poslala dokumentacijo, sem dobila vrnjen ves denar brez kakršnegakoli vprašanja.
LP in veliko dopustniških užitkov,
Maja
Za potovanje v Egipt en dan pred odhodom zavarovan pri Vzajemni -Elvia. Drugi dan v Egiptu dobil vročino in želodčne težave, šel k zdravniku, dobil ful tablet. Čez pol ure so me klicali z Elvie na Dunaju in bili zeloooo prijazni, da vse plačajo in da želijo, da bom čim prej v redu in da če bo karkoli naj samo pokličem.