Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Zavarovanec,zavarovalec in upravičenec

Zavarovanec,zavarovalec in upravičenec

Pozdravljeni!
Upam, da mi boste lahko pomagali razvozlati sledeče:
V podjetju imamo sklenjeno menedžersko življensko zavarovanje. Zavarovalec je podjetje, zavarovanec je zaposlen, upravičenec za sklenjeno doživetje in smrt pa je podjetje. Ker se nekaterim zaposlenim izteče zavarovanje (beri doživetja), me zanima če je podjetje imelo sklenjeno življensko zavrovanje za zaposlene kako je potem po polici upravičenec doživetja, prejema zavarovalnine podjetje. Zakaj potem so zavarovanci zaposleni? Kako lahko zavarovalnino prejme od zavarovalnice direkt zaposleni kot zavarovanci? In kaj pomeni to za podjetje?

Hvala za vaš hiter odgovor in lep pozdrav!

Tonka

Menežersko zavarovanje sklepajo podjetja za svoje ključne delavce iz točno določenega razloga.
Na ta način jih poskušajo zadržati v podjetju,jih stimulirati za dobro delo,idr.
Sklenitelj ali zavarovalec je plačnik zavarovanja,da pa to lahko plačuje podjetje,mora biti tudi upravičenec ob doživetju ali smrti podjetje.
Kadar pa do zavarovalnega primera(ob smrti ali ob doživetju) pride,se zavarovalnina izplača podjetju,podjetje pa na osnovi pogodbe med delodajalcem in zaposlenim menagerjem ta sredstva izplača menagerju ali v primeru smrti njegovi družini.
Ta sredstva pomenijo za podjetje izredni prihodek,zato je za dajatev zavarovalnice potrebno plačati davek.
Podjetju pa plačevanje menagerskega zavarovanja pomeni dejansko strošek.
Upam,da sem odgovoril na tisto,kar ste želeli vedeti,Lepo vas pozdravljam,
Bruno Šneberger

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:bsneberger@siol.net

Pozdravljeni!
Vaš tak odgovor sem kar pričakovala, me pa zanima še sledeče glede:
“Ta sredstva pomenijo za podjetje izredni prihodek,zato je za dajatev zavarovalnice potrebno plačati davek.” Kakšen davek je to (vrednost davka) in kdo ga plača oz. komu?

LP Tonka

ob izteku zavarovanja plača podjetje davek od dobička ,preostali del pa lahko izplača menadžerju.
Lep dan, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:bsneberger@siol.net

POZDRAVLJENI, ZANIMA ME ČE MI LAHKO POMAGATE IN ODGOVORITE NA VPRAŠANJE:

KDO JE ZAVAROVANEC
KDO JE ZAVAROVALEC
KDO JE UPRAVIČENEC ZAVAROVANJA

HVALA, NATAŠA

Seveda
zavarovanec je oseba,katera je zavarovana,od njegove volje in zdravstvenega stanja pa je odvisna vsebina zavarovalne pogodbe.
zavarovalec je plačnik zavarovanja,v večini primerov pa nastopa tudi kot zavarovanec.
upravičenec pa je oseba,kateremu bo za določen primer izplačana zavarovalna dajatev.
Bo v redu?
lepo pozdravljeni,Bruno

New Report

Close