zaspanost!!!!!
To je še najmanj, kar se ti lahko zgodi med nosečnostjo :))))))
Jaz sem tudi imela kronično zaspanost od začetka haha ampak sedaj je že bolje – v bistvu hodim zvečer spat okrog 22h ali 23h, vstajam pa okrog 6.30 ali 7.00 zjutraj – ampak meni je to še vedno premalo :)) Nimam pa takih problemov, da bi bila še vedno v službi zaspana – to je že zgodovina.
Predlagam, da se ne naprezaš na silo, počivaj!!!
Ha ha, jaz sem tudi ob 9h najraje ze kar v postelji. No, potem se kaj preberem, da grem spat okoli 22h. Opazila sem, da mi zelo pase ze to, da pocivam in lezim. Ko sem sla spat ob 21.30, mi je bilo do jutra ze malo dolgcas. Ampak, prejsnji teden sem sla en dan spat ob polnoci – vam recem, katastrofa! Drugi dan zvecer nisem bila tako zaspana, pa sem sla spet malo bolj pozno spat. Ampak potem me je pa cez vikend skoraj pobralo! Ne, tega se ne bom sla vec. Ob 22h spat in mir!
Lp!
Mislim, da pri meni traja že zadnji dve leti.
Ko sem bila prvič noseča me je mučila nespečnost, potem nespečnost mojega sina (ki še vedno traja 19 mesecev), zdaj kombinacija prej omenjene težave in nova nosečnost. Potiho sicer upam, da bo drugi otrok nasprotje prvega, ampak bolj se pripravljam na to da bosta v duetu “prepevala” cele noči.
Tako, da ko spim sanjam o času ko bom spala, spala in še enkrat spala.
A.
Jaz pa si zelo želim, da bi bil (a) drug(a) enak(a) prvi. Tri nespeče mesece bi že preživela, se pa tudi bojim dueta ponoči. Bo imel tvoj sinek že svojo sobico ali boste 4 skupaj? Nekako bi se pri nas dalo rešiti, da gre tavečja na svoje, a se bojim da bo hodila nazaj in bodo pač kakšni drugi problemi. Zdaj ima zelooo rahel spanec.
lp
Naš mali lord že ima svojo sobico že od rojstva naprej. Ko je bil v zibki je gostoval v spalnici, sicer pa ga navajamo na svojo posteljo. Vendar se še vedno zbuja ne glede na to ali spi pri meni v postelji ali v svoji posteljici ali če spim jaz z njim v njegovi posteljici. Zdaj je vsaj toliko, da se zbudi 3 -5 krat so bili pa tudi meseci ko se je zbujal od 10 X do 20 X – absolutni rekord pa je bil 25 X. In zdaj še en tak….
Zaenkrat si ne predstavljam.
Aja, zdaj ko je že dovolj velik pa prihaja v posteljo (te noči so še dobre), se razkomoti po dolgem in počes, mi da lučka (takrat mu je oproščeno VSE), me poščipa (njegova največja radost) po obrazu in zaspi.
Vkolikor sem jaz raziskala tole zbujanje je to biološko dejstvo. Midva z možem sva bila oba taka – kako naj bo potem otrok drugačen, tako da bo potrebno potrpet in par mesecev poskušat se ne spotaktnit ob lastne podočnjake.
Se pa pustim presenetiti z enim takim dojenčkom iz knjig.
A.
..ja jaz sem iz dneva v dan bolj zaspana…tudi zdele ko pisem ta post se zraven zbujam…si predstavljate kaksna je delovna storilnost v sluzbi…pol sedim celo dopoldne pri odprtem oknu…mimogrede mi je ful vroce…no tolazim se, da je z zdravjem vse ok…in ce mali skace in razgraja po trebuhu hudega ne more biti ne?
en zaspan pozdrav,
teja 30t