Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Zascita

Zascita

Zdravo kako naj se lejzbike zascitijo pred HPV in drugimi spolno prenodljivimi okuzbami in boleznimi ?

Spoštovani, boste morali malce bolj specifično vprašati: enako kot heteroseksualne ženske, saj je prenos odvisen od spolnih tehnik in ne od spolne usmerjenosti.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pri heteroseksualnih odnosih se pac uporabi kondom, pri lejzbo odnosih ni penetracije ampak drgnjenje spolovila, lizanje, stimulacija s prsti itd. Tudi tako se prenasajo bolezni in me zanima kako se takrat zenske zascitijo

Vse navedeno je (po mojem vedenju) običajno tudi del predigre, oziroma spolnega vedenja pri hereseksualnih parih. Zaščita: nemenjava partnerjev!!!!!; izogibanje kakršnihkoli stikov z morebitnimi kožnimi (sluzničnimi) spremembami na spolovilu in v okolici, cepljenje proti HPV.

Potem ocitno ne razumete in nikakor niste seznanjena kako večina, ne vsi ampak 90% vseh homoseksualnih ,,zvez”  funkcionira. Namreč geji, lejzbike, trans itd. se rekdo kdaj vežejo v stalne zveze in nikoli nimajo samo enega partnerja, med nami in heteroseksualci je to ta razlika. Zanima me kako se zascitit pred vsemi temi okuzbami ob pogosti menjavi spolnih oseb.

Očitno vi ne vidite, da pač sprašujete neumnosti, oziroma na vaša vprašanja pač ni možno odgovoriti, kot ste si zamislili. Ob številni menjavi partnerjev zaščite pač ni, to menda razumete, tveganje pa zmanjšate, če se cepite proti hepatitisu B, HVP, ….., se izogibate stikom s kožnimi, oz. sluzničnimi spremembami.. Skratka, bolj se NE MORETE zaščiti.

Ojoj, ja dajte se no malo pomirt, noben vam nic slabega ni mislil. Calm down. Vseeno hvala in lp.

Se opravicujem za bolj oster ton, a se mi je zdelo ze iz prvega vprasanja in odgovora samoumevno, da je zascita pri vseh enaka, odvisna pa od spolne tehnike, kondomov, in pač nemenjave partnerjev… lep dan

New Report

Close