Zaprtost
lahko si nabavite katerokoli ozmotsko odvajalo (npr. Novolax), v sili si pa celo lahko sami naredite klistir s pripravo, ki jo kupite v Sanolaborju. Včasih zadostuje celo “svečka” iz navadnega masla (pripravljena v zamrzovalniku).
ne, to ni možno. Rodila, sečila in prebavila so povsem ločena drugo od drugega.
da, posredno preko stene črevesa se seveda da tipati in pritisniti na glavico, ampak skozi plasti črevesne stene in maternice ni mogoče poškodovati ploda.
Pozdravljeni,
sem v 13t druge nosečnosti in eno kot pri prvi imam grozne težave z zaprtostjo. V ginekološki ambulanti mi je bilo svetovano (mislim, da s strani praktikantke), da lahko uporabljam Macrobalans, saj je popolnoma varen v nosečnosti in tudi primeren za dolgotrajno uporabo. Uporabila sem ga nekajkrat in ne res pomagalo,nato pa je ga. v lekarni pogledala navodila,kjer piše,da je uporaba le po predhodnem posvetu z zdravnikom in mi ga odsvetovala,priporočala pa psylliox aktivne vlaknine (kjer pa v navodilih nisem zaznala nič glede uporabe v nosečnosti).
Kaj menite glede uporabe navedenega v nosečnosti…?
Najlepša hvala za odgovor!
LP!
Spoštovani,
ne vem kaj si predstavljate pod takšnim “opozorilom” niti ne razumem dobro namena takšnega opozorila. Saj vam je pripravek priporočil zdravnik, mar ne? Zadeva je varna.