zapret račun?
Nisem zapiral pri Gorenjski banki, ampak saj so si vse banke podobne! 🙂
Najprej nasvet.
Preden boš karkoli zapirala, odpri nekje drugje račun, naj ti tja začnejo nakazovati plačo itd. Ker pri večini bank, moraš biti član nekaj časa (mesecev), da dobiš “polno” člastvo … to so kreditne kartice, limit itd. Pa tudi v računovodstvu, kjer ti nakazujejo, se včasih zmotijo in ti nakažejo na star račun.
Zna biti nerodna zadeva.
Ko ti pri novi banki vse normalno “lavfa”, greš v točno tisto poslovalnico, pri kateri si odprla račun in s seboj neseš vse kartice, stare neporabljene čeke in osebni dokument. Če si v minusu, pa imej z seboj še ustrezno količino denarja za pokritje minusa in plačilo zaprtja računa in teh in onih taks.
Postaviš se v vrsto pred okenček in ko prideš na vrsto, lepo mirno poveš (lahko se pa tudi zadereš ;-)), da boš zaprla račun.
Priporočljivo je, da še prej vprašaš, pri katerem okenčku lahko zapreš račun. Ker mene so dali posebej in potem sta dve uslužbenki, zapirali moj račun skoraj eno uro! (NLB)
Hvala zemlji, hvala nebu, da sem se je končno znebu.
LP
To pa zna bit’ problem.
Drug račun že imam, ampak it v točno tisto poslovalnico, kjer sem račun odprla, mi je zdaj približno 170 km od rok. Ali bi lahko račun zaprla npr. v Kranju ali Škofji Loki, ki mi je vsaj deloma spotoma, ko grem domov? Ker vozit se tako daleč samo zato, da zaprem račun, se mi zdi res butasto.
Nisem si mislila, da je to taka komplikacija :S
Torej … Odgovarjam Kranjčanki, ki je rekla, naj javim, kako je ratalo zapret račun. V bistvu majo dokaj kompliciran postopek in bi morala dvakrat prit, ampak se je teta za šankom potrudila, ko sem ji povedala, da mi je to (odkar smo se preselili) res ZELO s poti. Tako sem naredila “polog gotovine”, da je bilo na računu toliko denarja, kolikor ga je potrebno za zaprtje in bo sama uredila, ko bo prvi del postopka zaključen, tako da mi ni treba še enkrat hodit.
Torej … Kakorkoli je sistem zariban, mi je šla ženska na roko, za kar sem ji res zelo hvaležna :))
Še najbolj nepotreben je tvoj post tule. Potrebovala sem info o zaprtju računa, dobila sem info o zaprtu računa, nekdo je izrazil željo, da sporočim, kako je šlo in to sem tudi naredila. Tema zaključena. Lahko nehaš lajat.