Zakaj ne psu hrano kot ljudem?!
Moje izkušnje so take, da psi ne marajo industrijske hrane.
Imam precej izbirčnega bradatega colia. Zamenjali smo štiri vrste briketov in poiskusili praktično vse konzerve (tudi mačje, ki so bojda kvalitetnejše), pa smo le komaj kaj stiščali vanjo. Poiskušali smo razne kombinacije z makaroni, rižem, kruhom, zelenjavo, drobovino….pes pa je bil vesčas podhranjen, tako da nam je bilo kar nerodno.
Potem pa smo se odločili, da ji bomo dajali vse tisto za kar pokaže zanimanje in na koncu ugotovili, da pes obožuje prav čudne stvari. Daleč najraje ima sir ali toast s sirom, paštete, golaž in govejo juhico. Predali smo se in zdaj ji v vsak obrok primešamo eno od omenjenih sestavin. Zanimivo je tudi to, da ne je pravzaprav nobene od klobas (razen tistih najkvalitetnejših), kar mi je že večkrat dalo misliti, da znajo živali bolje izbrati kot mi.
Delboy, nočem te strašiti, ampak za tele bradice industrijska pasja hrana ni prav nič primerna in lahko ima vsaj neprijetne, če že ne hude posledice – z lastno neumnostjo preizkušeno na moji punci! Raje zavihaj rokave in sam(a) pripravljaj primerno hrano, ker golaž (pazi, čebula!) in pašteta nista ravno alternativa. Kuhano (ali pa surovo, če ga mara in prenaša) meso bo prav tako okusno in bo šlo imenitno v promet! Pa misli na to, da beardiji kot veliko pastirskih psov potrebujejo sorazmerno majhen delež mesa v prehrani (22-25%), drugo so OH+zelenjava. Mimogrede, če moji ponudiš posebno, odskoči, kot bi jo kača pičila – pametna punca :))))! Beardiji pa ponavadi tudi niso kakšni posebni debeluhi – tudi moji se rebra ne vidijo samo zato, ker je toliko dlake čez :))).
Pa še malo off topica – po nicku sodeč je tvoj beardie Del in boy, a je res? Koliko je pa star in kake barve je?
Lp, Breda