zahvala ob diplomi – pomoč
Živjo
Vem, da ne paše ta tema v to rubriko, ampak me vseeno zanima, če katera ve kakšno lepo misel ob pisanju zahvale v diplomski nalogi. Tisto ko se zahvaljuješ temu in temu je že preveč “zjadlano”. Jaz bi pa rada kakšno posebno lepo misel za začetek, potem pa že zahvališ tistim, ki so ti karkoli pomagali pri nastajanju diplome. Se pravi, da nebi rada začela s stavkom : Zahvaljujem se …. Ampak kako drugače.
Ali ima katera kakšno idejo. Že vnaprej se Vam lepo zahvaljujem za pomoč!
Neva
Ne bom ti v veliko pomoč, ker sem pred 10 leti napisala “zlajnano” zahvalo, pa vseeno – ne pozabi na starše – moj očim, ki tega ni pričakoval, je bral zahvalo in se zjokal zraven. Napisala pa sem približno takole:
Iskreno se zahvaljujem svojemu mentorju, prof. dr. XXXX, za vso pomoč pri izdelavi naloge in čas, ki mi ga je posvetil.
Zahvalila bi se rada tudi svoji družini, še posebej mami in XXXX (ime mojega očima), ki sta mi omogočila študij in mi z vso ljubeznijo in potrpljenjem stala ob strani v vseh lepih in slabih trenutkih. Hvala tudi XXX (moj takratni fant), za vso moralno in ostalo pomoč pri študiju in izdelavi naloge.
Pa čestitke ob zaključenem študiju! Karkoli boš že napisala v zahvalo, bo največje darilo zate in vse tvoje bližnje to, da si uspešno zaključila. Tudi jaz sem diplomirala 6.1. davnega leta in si s tem sicer malo pokvarila novoletne praznike, vendar poklonila lepo darilo za novo leto.
Verjetno ti tudi jaz ne bom v veliko pomoč. Sama žal nisem diplomirala je pa zato moj fant, zdaj oče mojega otroka. Ko sem brala njegovo Diplomsko nalogo sem že na prvi strani, ko sem prebrala prvi stavek dobila solze v oči. Pisalo je . Diplomsko nalogo povečam svoji mami …( takrat je bila že 9 let v grobu )
Za naprej se žal ne spomnim je bilo pa tudi nadaljevanje lepo, čeprav mislim, da je zahvala vsebovala tudi znameniti stavek: Zahvaljujem se…
Tudi moje čestitke in lepo, uspešno leto.
Valerija!
Lepo misel bi rada od nas ???
Napiši kaj TI čutiš do tistih, ki bi se jim rada zahvalila, ne pa nekih pocukranih stavkov, ki so že sami po sebi v nebo vpijoče laži.
Mentorju se običajno napiše pohvala iz vljudnosti, iz nje pa naj bo razvidno za kaj se mu zahvaljuješ. Videl sem že takšne hvalospeve mentorjem, kot da so reinkarnacija matere Tereze, pa hkrati vedel, da je diplomant videl mentorja vsega skupaj dvakrat: Ko mu je le-ta dal diplomsko temo in na zagovoru. Za bruhat… V takšnem primeru se pač zapiše, za kaj si hvaležna mentorju: za mentorstvo.
Podobno je z ostalimi udeleženci. Ne zahvaljuj se za nekaj, česar ni bilo in zahvali se za tisto, kar je bilo (pa je v zahvalah prevečkrat izpuščeno)…
lp,
mačkon