VZORCI UPRAVNIH PISANJ
jaz sem izpit iz ZUP naredila pred 3,5 leti. takrat je veljalo pravilo, da če pri svojem delu ne pišeš odločb, sklepov ipd, ti tega tudi na izpitu ne dajo za pisat, pač pa ti dajo samo vprašanja iz tega področja (npr naštej sestavne dele odločbe, ali kako poteka pot, če se stranka pritoži na tvojo odločbo,…). če pa v službi pišeš odločbe ipd, si jo dobil tudi na strokovnem izpitu za napisat, pač iz tvojega področja.
nisem fouš nobenemu, ki mora na strokovni izpit ali samo na izpit iz zup-a. meni je bilo to težje od vseh izpitov na faksu, vključno z diplomo. zato, ker sem vedela, če padem, da izgubim službo. pa ker je trajalo tri dni. za posrat, kakšen živčni bolnik sem bila takrat.
Jaz sem bila na ZUP pred dvemi leti in še takrat še nisem imela izkušenj s pisanjem upravnih aktov a sem imela na izpitu vseeno za napisat sklep o izločitvi izvedenca (iz kontretnega upravnega področja). Ker imaš dovolj časa in lahko uporabljaš zakonodajo, ni problema. Na ustnem pa so me prečesali čez cel ZUp im še malo ZUs-a.
LP