Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Vse je treba pobit!!!!

Vse je treba pobit!!!!

katex, pokličite v azil za divje živali, kot je bilo predlagano že zgoraj. lahko se zmenite z njimi, da ptico oni vzamejo v oskrbo in jo pripravijo na polet v divjino.

Se enkrat stevilka:
031 813 097

Ne mislim nič slabega, a zdi semi, da ni ravno najbolje hraniti divje živečih vrst ptic oziroma živali.

Kaj menite drugi?

oj!
jst sm tut našla mlado srako ki se še uči letet.Prvi dan je še odpirala usta da sm ji mogla dat hrano v usta po treh dneh ni več odpirala ust in nism vedla kaj ji je zato sm ji na krožnik dala hrano in jo je že sama jedla. A mi lahko poveste kje maste vi srake a u kletki,škatli? jst jo mam v odprti škatli. V škatli ji ni ušeč zato kar skoči ven in se sprehaja po hiši, seveda imamo pol povsod drekce! Nočemo jo siliti zato je u škatli samo čez noč.Pa a kdo ve kako ugotoviš če je samička al samčk??? Prosm uzamte si čas pa če veste odgovorte, prosm! Hvala!

pa kaj naj s svojo srako ko grem na morje? Upam da bom starše prepričala da ostanem doma pri dedku.

Hojla Srečka!

Od lani imam srakoperja Pikija, imela sem ga v škatli ko je bil še mladiček, potem je dobil veliko kletko 3 m dolgo in je bil zaprt dokler ni znal dobro letet.
Občasno prosto leta in nikamor ne odleti, zvečer pa ga obvezno vrnem v kletko, zaradi nočnih plenilcev.
Najbolj zanimivo je pa to, da je v kletki skupaj s papigo in se zelo dobro razumeta, pogosto mi iz kletke uide tudi papagaj, letata skupaj po drevesih in se oba vračata domov.

Ti ptički me zelo osrečujejo.

Lep pozdrav.

Ja,… a mi lahko še poveš kako ugotoviš kerga spola je če veš, prosm!
Ja jst sm mela mojo srako tut v škatli potem pa so mi starši kupili kletko veliko 1 m in široko pou metra. Zdajle jo bom pelal na učne ure letanja da bo malo na zrku v kletki je bolj malo samo čez noč in ko je. Velika je pa že tako kot kos. Ne zna še čisto leteti zato jo vržemo v zrak po klancu dol in leti skoraj 15 metrou če se ji posreči. A se lahko ugotovi kok je star/a?

Srečka ne meči je v zrak in ne uči je letenja, lahko si poškoduje perutničke. Sraka ko bo dovolj stara bo sama začela po naravni poti letet, brez tvojega učenja. Spusi jo na svobodo tolk, da se malo po tleh sprehodi in pazi, da je ne dobi kakšen mačkon.
Spol boš lahko ugotovila samo po letu dni ob času paritve. Samček se ti bo drgno z ritko po roki, kako se pa obnašajo samičke pa žal ne vem.
Samčki se tudi naučijo človeškega govora in žvižganja, oponašajo pa tudi druge domače živali, kot so kuža in muc itd.

Če ga boš spustila na svobodo ne bo odletel od tebe, ker te ima za svojo mamo, tako boš imela z njim veliko veselje.

Pa še to, zelo radi se kopajo v vodi, torej mu omogoči kakšen velik podstavek od cvetličnega lončka ali kakšno veliko plitvo posodo polno vode in veselje bo tu. Kopa se poleti in pozimi na mrazu in res zelo uživa.

Pozimi ga hranim s pasjimi briketi, jih zelo obožuje, druga hrana mu zmrne, ko sem doma z njim pa mu dam meseka kuhanega, poli klobaso in vse najraje pa ima špagete.

Če še te kaj zanima pa kar vprašaj, vesela sem, da takole skrbiš zanjo, ugotovila sem, da si še zelo mlada ljubiteljica ptic.

Lepo se imej.

Hvala za odgovore!
Danes je bilo moji sraki zelo vroče to sem videla ker je mela odprta usta in je močno dihala. Zato sem ji v bideju nalila vodo samo toliko da je stala not potem pa se je valala v vodi! Bilo je zelo smešno na pogled.Doma imamo tudi psičko(staro) vendar jo samo povoha in odide.Zanima me še kok namočenega kruha lahko poje na dan? Včeraj sem ji dala tudi lubenico(rdeč del) in jo je z veseljem kljuvala.A vaša sraka prinaša kovance(svetleče stvari)? PA a je kej lohk narobe če se rasteguje(krči?) al se pač usake tok časa mau pretegne?Aja pa nism srečka ampak sračka Ana! hehe
No hvala za pomoč!

Dobro jutro sračka Ana!

Kruha lahko poje koliko ji paše, pretegovanje pa je čisto normalno, nič ni narobe.
Ko se kopa v vodi je pa res posrečeno.
Svetleče stvari jo zanimajo samo za kratek čas, bolj so ji zanimivi cigareti, na njih je čisto nora, samo čakam, da začne kadit ha, ha.

Lep dan ti želim!

Dobro jutro!

aha,ja a veš da je mojo srako iskala njena mama,to sem vedela ker je letela mimo in jo od daleč klicala!No če me bo še kej zanimal ti bom že povedala,ok? no papa!

Pr kerih letih začnejo srake letet?

sPa zakaj moji sraki tm pod klunom na grlu tko bije?

Srake začnejo letetet nekje po mesecu dni starosti, bitje pod klunom je čisto normalno.
Baj

tenx!

OJ!
to si ti napisala:

Samčki se tudi naučijo človeškega govora in žvižganja, oponašajo pa tudi druge domače živali, kot so kuža in muc itd.

Kaj pa samičke?

Pozdravljena Sračka Ana?

Samčki so običajno boljši govorci, vendar tudi med samičkami različnih vrst odlične govorke.

Kako si dala ime svoji sraki?

Pixie!

Sračka, poglej na naslov http://www.belehar.com. Tam zelo veliko piše o pticah in njihovem govoru.

Med drugim piše, da se običajno uči ptico najprej izgovarjati njeno ime. Večina ptic težko izgovarja s, č, ž, dž, c, z, dz in h.

Opisano je tudi, kako se jih uči govoriti. Veliko zanimivih stvari.

Lepo se imej s svojo srako!

Hvala!

New Report

Close