vrtoglavica,omotičnost
Pozdravljeni,
občasno se mi pojavljajo te težave in sicer občutek teže v glavi, omotica. Glavobolov nimam, vedno sem imela nizek krvni pritisk, ki se je v tem zadnjem času povečal, prej sem npr. imela normalen 95/70, zdaj pa 110/80.
V začetku oktobra so mi ugotovili prenizko vrednost hemoglobina, 100, po eno in pol mesečnemu jemanju preparata Ferrumlek je narasel na 121. Hematokriti so0.35, abnormalna erc pop, 1+Anizocitoza. abnormalna trc pop, mali trc. To je sedanje stanje. Verjetno mojega slabega poćutja ne gre pripisati slabokrvnosti. Ker nisem imela nikoli nobenih zdravstvenih težav, razen morda enkarat letno kakega prehlada, me to precej bega. Tečem, prehranjujem se zdravo, opravljam pa dokaj stresno službo, večinoma v nočnih urah. Razmišljam vse mogoče. Ali je možno, da je od tumorja v glavi?
Ali pa so za tumor prisotni tudi glavoboli? Moja zdravnica pripisuje vse stresu, pa obremenjenosti… Kaj pravite vi?
Zdravnica me je napotila k nevrologu, glede na moj padec na glavo pred pol leta. Te težave se namreč pojavljajo od takrat, občasno. Lahko da je od hematoma ali kakega strdka v glave. Na nevrologa moram čakati 6 mesecev. Ali so za hematom ali strdek značilne te težave ali so še kaki drugi opozorilni znaki? Naj povem, da pri poškodbi nisem padla v nezavest, dobro se padca spominjam, čez 2 dni sem šla k zdravniku zaradi utrujenosti in bolečine, ki pa je postopno prešla v enem tednu.
Spoštovani!
Tega ne bi pripisal težavam po poškodbi glave. Nevrološki pregled tudi ne bo nič bistvenega doprinesel k poznavanju vzrokov ali zdravljenju. Drobnih popkodb, ki bi utegnile povzročati občasne glavobole ni mogoče prikazati z danes znanimi sredstvi, pa tudi spremeniti se ne da nič.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik